Overige informatie

De afdruksnelheid verhogen

Algemene tips
Het dialoogvenster Snelheid & Voortgang gebruiken (alleen Windows)

Volg de onderstaande instructies om de afdruksnelheid van uw printer te verhogen.

Algemene tips

Net zoals afdrukken in een hoge resolutie meer tijd kost dan afdrukken in een lage resolute, kost afdrukken in kleur meer tijd dan afdrukken in zwart-wit. Dit komt doordat in een kleurendocument veel meer gegevens moeten worden verwerkt. Houd hier rekening mee als u kleur gebruikt en tegelijk een hoge afdruksnelheid verlangt.

Maar ook als uw document veel kleur bevat en in de hoogste resolutie moet worden afgedrukt (bijvoorbeeld voor camera-ready-materiaal met kleurenfoto's), is het nog steeds mogelijk om de afdruksnelheid te verhogen. In dit geval kunt u namelijk enkele andere afdrukinstellingen aanpassen. Houd er wel rekening mee dat aanpassing van bepaalde instellingen om de afdruksnelheid te verhogen kan betekenen dat de afdrukkwaliteit afneemt.

In de volgende tabel is te zien welke factoren welke gevolgen hebben op de afdruksnelheid en afdrukkwaliteit (wanneer het ene wordt verhoogd, gaat het andere omlaag).

Afdrukkwaliteit
Afdruksnelheid

Lager
Sneller

Hoger
Langzamer

Tabblad van printersoftware

Instellingen in printersoftware

Papier- en Kwaliteitopties
(Windows),
Afdrukkwaliteit
(Macintosh)

Zuinig, Normaal

Foto

Geavanceerd

Hoge snelheid

Aan

Uit

Gegevenskenmerken

Afbeeldingsgrootte

Klein

Groot

-

Resolutie

Laag

Hoog

In de volgende tabel staan alleen de factoren met betrekking tot de afdruksnelheid.

Afdruksnelheid

Sneller

Langzamer

Tabblad van printersoftware

Instellingen in printersoftware

Afdrukstand/Richting

Staand

Liggend

Hoofdgroep (Windows), pagina-instelling (Macintosh)

Grijstinten

Aan

Uit

Geavanceerd, Hoofdgroep (Windows)

Kleur**

Grijstinten

Kleur

Afdrukvenster (Macintosh)

Spiegel afbeelding*

Uit

Aan

Geavanceerd

Gladde rand*

Uit

Aan

Geavanceerd

PhotoEnhance

Uit

Aan

Geavanceerd, Hoofdgroep (Windows), afdrukvenster (Macintosh)

Sorteren*

Uit

Aan

Paginalay-out (Windows), dialoogvenster voor de lay-out (Macintosh)

Omgekeerde volgorde*

Uit

Aan

Hardwarebronnen

Systeemsnelheid

Sneller

Langzamer

-

Vrije ruimte op de vaste schijf

Veel

Weinig

Beschikbaar geheugen

Veel

Weinig

Softwarestatus

Actieve toepassingen

Eén

Veel

-

*  Varieert afhankelijk van de printersoftware en de toepassing die u gebruikt.
**  Afhankelijk van het afdrukmateriaal dat u gebruikt.

[Boven]

Het dialoogvenster Snelheid & Voortgang gebruiken (alleen Windows)

U kunt in het dialoogvenster Snelheid & Voortgang bepaalde opties instellen die betrekking hebben op de afdruksnelheid. Klik op de knop Snelheid & Voortgang op het tabblad Hulpprogramma's van de printersoftware. Het volgende dialoogvenster verschijnt.

De mogelijke instellingen voor de afdruksnelheid volgen hierna.

Hoge-snelheidkopieën

Selecteer Hoge-snelheidkopieën als u meerdere exemplaren van uw document sneller wilt afdrukken. De afdruksnelheid wordt verhoogd doordat bij het afdrukken van meerdere exemplaren van een document de ruimte op de vaste schijf als cache wordt gebruikt.