Afdrukken met de Macintosh / De printerstatus controleren en afdruktaken beheren

EPSON Monitor3 gebruiken

EPSON Monitor3 openen
Afdruktaken beheren met EPSON Monitor3
De prioriteit van afdruktaken wijzigen

Nadat u een afdruktaak naar de printer hebt gestuurd, kunt u met behulp van het hulpprogramma EPSON Monitor3 afdruktaken die in de wachtrij staan, bekijken, annuleren of van volgorde wijzigen. Het hulpprogramma toont bovendien de status van de huidige afdruktaak.

EPSON Monitor3 openen

U opent EPSON Monitor3 als volgt.

Schakel eerst in de Kiezer (Chooser) of in het dialoogvenster voor afdrukken op de achtergrond Afdrukken in achtergrond in.

Stuur een afdruktaak naar de printer.

Selecteer in het menu Programma rechts op de menubalk EPSON Monitor3. Het dialoogvenster EPSON Monitor3 wordt geopend.

Opmerking:
U kunt EPSON Monitor3 ook openen door in de map Extensies (Extensions) te dubbelklikken op het pictogram EPSON Monitor3.

[Boven]

Afdruktaken beheren met EPSON Monitor3

Met EPSON Monitor3 kunt u afdruktaken als volgt beheren:

Uitstellen

Stopt het afdrukken en laat de huidige afdruktaak bovenaan de wachtrij staan

Hervatten

Herneemt het afdrukken

Verwijderen

Stopt het afdrukken en verwijdert de afdruktaak uit de wachtrij

Printkop reinigen

Start het hulpprogramma Printkop reinigen om de printkop schoon te maken

StatusMonitor

Start EPSON StatusMonitor, waardoor de hoeveelheid resterende inkt wordt weergeven

[Boven]

De prioriteit van afdruktaken wijzigen

U wijzigt als volgt de prioriteit van de afdruktaken in een wachtrij.

Opmerking:
Het is ook mogelijk de prioriteit te wijzigen van afdruktaken waarvoor u in het dialoogvenster voor afdrukken op de achtergrond een afdruktijd hebt opgegeven.

Selecteer in de kolom Documentnaam de afdruktaak waarvan u de prioriteit wilt wijzigen.

Klik op de pijl Details weergeven om het dialoogvenster EPSON Monitor3 aan de onderzijde uit te breiden (ongeveer zoals in de volgende afbeelding).

Selecteer in de lijst Prioriteit Dringend, Normaal, Uitstellen of Afdruk om.

Opmerking:
Als u Afdruk om selecteert, verschijnt een dialoogvenster waarin u een datum en tijd kunt opgeven voor het afdrukken van het document. Zorg ervoor dat uw printer en computer aanstaan op het tijdstip dat u opgeeft.