Beginpagina > Veiligheid

Belangrijke veiligheidsvoorschriften

In dit document worden Waarschuwingen, Voorzorgsmaatregelen, Belangrijk en Opmerkingen gebruikt om het volgende aan te geven:
Waarschuwingen
Deze moet u in acht nemen om ernstig lichamelijk letsel te voorkomen.
Voorzorgsmaatregelen
Deze moet u zorgvuldig in acht nemen om lichamelijk letsel te voorkomen.
Belangrijk:
Deze worden aangegeven met “Let op” en u moet ze in acht nemen om schade aan het apparaat te voorkomen.
Opmerkingen
Deze opmerkingen bevatten belangrijke informatie en handige tips voor het gebruik van uw apparaat.
Lees alle instructies die hier gegeven worden, en volg alle waarschuwingen en aanwijzingen die op het apparaat staan.
Zet het apparaat op een vlak, stabiel oppervlak dat aan alle kanten groter is dan de basis van het apparaat. Als u het apparaat bij de muur zet, laat dan een opening van 10 cm vrij tussen de achterkant van het apparaat en de muur. Het apparaat functioneert niet goed als het schuin staat.
Vermijd plaatsen waar het apparaat blootgesteld kan worden aan stof, schokken of trillingen.
Plaats het apparaat dusdanig dat de interfacekabel gemakkelijk op de computer kan worden aangesloten. Plaats of bewaar het apparaat of het netsnoer niet buiten en zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan vuil, stof, water of hittebronnen. Vermijd plaatsen waar het apparaat blootgesteld kan worden aan schokken, trillingen, hoge temperaturen of luchtvochtigheid, direct zonlicht, sterke lichtbronnen of snelle wisselingen in temperatuur of luchtvochtigheid.
Werk niet met natte handen.
Plaats het apparaat dichtbij een stopcontact zodat de adapter gemakkelijk hierop kan worden aangesloten.
Plaats het netsnoer zodanig dat geen slijtage, inkepingen, rafels, plooien en knikken kunnen optreden. Plaats geen voorwerpen op het netsnoer en plaats het zodanig dat niemand er op kan gaan staan of overheen kan lopen. Zorg er in het bijzonder voor dat het snoer aan het einde recht wordt gehouden.
Gebruik alleen het netsnoer dat bij uw apparaat werd geleverd. Het gebruik van een andere adapter kan brand, elektrische schokken of letsel veroorzaken.
Het netsnoer is speciaal ontworpen voor gebruik met het apparaat waarbij de adapter is geleverd. Gebruik de lichtnetadapter niet voor andere elektronische apparaten, tenzij anderszins aangegeven.
Gebruik alleen het type stroombron dat op het apparaatlabel is aangegeven. Gebruik voor de stroomtoevoer altijd een standaardstopcontact.
Let bij het aansluiten van dit apparaat op een computer of ander apparaat op de juiste richting van de stekkers van de kabel. Elke stekker kan maar op één manier in het apparaat worden gestoken. Wanneer u een stekker op een verkeerde manier in het apparaat steekt, kunnen beide apparaten die via de kabel met elkaar verbonden zijn, schade oplopen.
Gebruik geen stopcontacten in hetzelfde circuit als fotokopieerapparaten, airconditioners of andere apparaten die regelmatig worden in- en uitgeschakeld.
Als u een verlengsnoer gebruikt voor het apparaat, mag de totale stroombelasting (in ampère) van alle apparaten die op het verlengsnoer zijn aangesloten, niet hoger zijn dan de maximale belasting van het verlengsnoer. Zorg er bovendien voor dat het totaal van de ampèrewaarden van alle apparaten die zijn aangesloten op het stopcontact, niet hoger is dan de maximumwaarde die is toegestaan voor dat stopcontact.
Het apparaat of de apparaatoptie nooit zelf uit elkaar halen, wijzigen of proberen te repareren, behalve zoals uitdrukkelijk beschreven in de handleiding van het apparaat.
Plaats geen voorwerpen in een van de openingen, daar deze in aanraking kunnen komen met gevaarlijke punten waar spanning op staat of kortsluiting kunnen veroorzaken. Vermijd het risico van elektrische schokken.
Als de stekker is beschadigd, vervang dan het snoer of raadpleeg een bevoegd elektricien. Als er zekeringen in de stekker zitten en u moet deze vervangen, zorg er dan voor dat u zekeringen van het juiste formaat en vermogen gebruikt.
Ontkoppel het apparaat en het netsnoer en schakel een erkende onderhoudstechnicus in als het netsnoer of de stekker is beschadigd, vloeistof in het apparaat is gekomen, het apparaat of het netsnoer is gevallen of de behuizing is beschadigd, het apparaat of het netsnoer niet normaal functioneert of duidelijk anders presteert dan normaal. (Wijzig geen instellingen waarvoor in de gebruiksaanwijzing geen instructies worden gegeven.)
Haal het apparaat en het netsnoer uit het stopcontact voordat u het apparaat of het netsnoer schoonmaakt. Gebruik alleen een vochtige doek. Gebruik geen vloeibare reinigingsmiddelen of spuitbussen.
Als u het apparaat gedurende langere tijd niet zult gebruiken, haal dan de stekker uit het stopcontact.
Gooi gebruikte verbruiksgoederen na vervanging weg volgens de regels van uw lokale overheid. Haal deze niet uit elkaar.
Het apparaat is zwaar. Probeer daarom nooit het apparaat alleen op te tillen of te verplaatsen. Het apparaat moet door twee personen opgetild en verplaatst worden.
WAARSCHUWING voor gebruikers in de Verenigde Staten:
De snoeren die bij dit product worden geleverd, bevatten chemicaliën, waaronder lood, waarvan aan de Amerikaanse staat Californië bekend is dat deze geboorteafwijkingen en andere schade aan het voortplantingssysteem veroorzaken. Was uw handen nadat u de snoeren hebt aangeraakt. (Deze informatie wordt verstrekt volgens Proposition 65 uit de Cal. Health & Safety Code § 25249.5 et seq)

Kopieerbeperkingen

Voor een verantwoord en wettelijk gebruik van het apparaat moet u zich houden aan de volgende beperkingen.
Het kopiëren van de volgende zaken is wettelijk verboden:
Bankbiljetten, muntstukken en door overheden uitgegeven courante effecten en obligaties, en gemeentelijke effecten
Ongebruikte postzegels, reeds van een postzegel voorziene briefkaarten en andere officiële, voorgefrankeerde poststukken
Belastingzegels en effecten volgens de geldende voorschriften
Pas op bij het kopiëren van de volgende zaken:
Privé-effecten (zoals aandelen, waardepapieren en cheques), abonnementen, concessiebewijzen enzovoort
Paspoorten, rijbewijzen, pasjes, tickets enzovoort
Opmerking:
Het kopiëren van zulke materialen kan ook verboden zijn.
Verantwoord gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal
Misbruik van producten is mogelijk door auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming te kopiëren. Tenzij u op advies van een geïnformeerd advocaat handelt, dient u verantwoordelijkheidsgevoel en respect te tonen door eerst toestemming van de eigenaar van het copyright te verkrijgen voordat u gepubliceerd materiaal kopieert.
Verbod op disassembleren en decompileren
Het disassembleren, decompileren of op andere wijze reconstrueren van de broncode van de software die bij dit product hoort, is verboden.