Julistetulostus (vain Windows)

Julisteasetuksella voidaan luoda julistekokoisia kuvia tulostamalla asiakirjan yksi sivu usealle arkille.
Huomautus:
Tämä toiminto ei ole käytettävissä Mac OS X -käyttöjärjestelmässä.

Tulostimen asetukset

Siirry tulostinasetuksiin.
Napsauta Main (Yleiset) -välilehteä ja valitse yksi seuraavista Quality Option (Laatuasetus) -asetuksista:
Draft (Vedos) on tarkoitettu laadultaan tavallista heikompia raakavedoksia varten
Text (Teksti) on tarkoitettu ainoastaan tekstiä sisältäviä asiakirjoja varten
Text & Image (Teksti ja kuva) on tarkoitettu tekstiä ja kuvia sisältäviä laadukkaita asiakirjoja varten
Photo (Valokuva) on tarkoitettu hyvälaatuiseen ja nopeaan tulostukseen
Best Photo (Tarkka valokuva) on tarkoitettu parhaan tulostuslaadun saavuttamiseen
Valitse asianmukainen Type (Tyyppi) -asetus.
Valitse asianmukainen Size (Koko) -asetus.
Voit määrittää tulosteen suunnan valitsemalla Portrait (Pysty)- tai Landscape (Vaaka) -vaihtoehdon.
Napsauta Page Layout (Sivun asettelu) -välilehteä, valitse Multi-Page (Monisivuinen) ja sen jälkeen Poster Printing (Julistetulostus). Napsauta ylä- tai alanuolinäppäintä ja valitse 2x1, 2x2, 3x3 tai 4x4.
Valitse Borders (Reunukset) tai Borderless (Reunukseton) seuraavan taulukon mukaisesti.
Borders (Reunukset)
Tulosta arkit leikattavilla marginaaleilla ja limittäisinä.
Borderless (Reunukseton)
Voit tehdä julisteita leikkaamatta marginaaleja ja limittämättä arkkeja.
Jos haluat säätää paperin reunojen yli ulottuvan kuvan määrää, napsauta Page Layout (Sivun asettelu) -välilehteä, valitse Enlargement Method (Suurennosmenetelmä) -asetukseksi Auto Expand (Laajenna autom.) ja säädä sitten Expansion (Laajennus) -liukusäädintä.
Voit määrittää julisteen tulostustavan valitsemalla Settings (Asetukset) -painikkeen. Näyttöön avautuu Poster Settings (Julisteasetukset) -ikkuna.
Määritä seuraavat asetukset:
Print Cutting Guides (Tulosta leikkausviivat)
Tulostaa leikkaamista helpottavat viivat.
Overlapping Alignment Marks (Limittäiset kohdistusmerkit)
Kun tämä vaihtoehto on valittuna, kuva tulostetaan hieman ylisuurena kullekin arkille ja arkkien reunoihin lisätään kohdistusmerkit.
Trim Lines (Apuviivat)
Kun tämä vaihtoehto on valittuna, kuviin tulostetaan sivujen leikkaamista helpottavat reunaviivat.
Huomautus:
Jos valitset Borderless (Reunukseton) -valintaruudun kohdassa 7, viesti The poster prints will be borderless. (Julistetulosteissa ei ole reunuksia.) tulee näkyviin näytöllä, eivätkä edellisen taulukon asetukset ole käytössä.
Jos et halua tulostaa julisteen kaikkia osia, valitse napsauttamalla ne osat, joita et haluat tulostaa.
Sulje Poster Settings (Julisteasetukset) -ikkuna napsauttamalla OK.
Yllä olevien vaiheiden suorittamisen jälkeen tulosta yksi testikopio ja tutki tulokset ennen koko työn tulostamista. Toimi sen jälkeen näytön ohjeiden mukaan.

Julisteen kokoaminen tulosteista

Seuraavan esimerkin avulla voit koota julisteen, kun Poster Printing (Julistetulostus) -kohdasta on valittu 2x2 ja Print Cutting Guides (Tulosta leikkausviivat) -asetukseksi on valittu Overlapping Alignment Marks (Limittäiset kohdistusmerkit).
Leikkaa arkin 1 reuna pystysuoraan arkin ylä- ja alareunojen ristimerkkien keskikohdasta:
Aseta arkin 1 reuna arkin 2 päälle ja kohdista ristimerkit. Teippaa arkit väliaikaisesti toisiinsa taustapuolelta:
Leikkaa teipatut arkit kahtia pystysuoraan kohdistusmerkkien läpi (tällä kertaa ristimerkkien vasemmalla puolella oleva viiva):
Kohdista papereiden reunat kohdistusmerkkien avulla ja teippaa ne taustapuolelta:
Teippaa arkit 3 ja 4 toisiinsa toistamalla vaiheet 1 - 4.
Teippaa paperin ylä- ja alaosa toisiinsa toistamalla vaiheet 1 - 4 ohjeiden mukaisesti.
Leikkaa jäljellä olevat reunukset pois.