Kaksipuolinen tulostus (vain Windows)

Kaksipuolisia tulostuslajeja on kaksi: tavallinen ja taitettu lehtinen.
Tavallinen kaksipuolinen tulostaminen merkitsee parittomien sivujen tulostusta ensin. Kun nämä sivut on tulostettu, arkit ladataan tulostimeen uudestaan ja parilliset sivut tulostetaan arkkien toiselle puolelle.
Taitettu lehtinen -tulostustyypin avulla voit tehdä keskeltä taitettuja lehtisiä. Lehtisten ulkosivut (sivujen taittamisen jälkeen) tulostetaan ensin. Lehtisen sisäsivut tulostetaan sitten, kun arkit on ladattu tulostimeen uudelleen alla olevan kuvan mukaisesti.
Yksitaitteinen lehtinen
: Sidontareuna
Voit luoda lehtisen tulostamalla sivut 1 ja 4 ensimmäiselle paperiarkille, sivut 5 ja 8 toiselle ja sivut 9 ja 12 kolmannelle.
Kun nämä arkit on ladattu uudelleen arkinsyöttölaitteeseen, voit tulostaa sivut 2 ja 3 ensimmäisen arkin toiselle puolelle, sivut 6 ja 7 toisen arkin toiselle puolelle ja sivut 10 ja 11 kolmannen arkin toiselle puolelle.
Sivut voidaan sitten taittaa ja sitoa yhteen lehtiseksi.
Huomautus:
Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Mac OS X -käyttöjärjestelmässä.
Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä reunuksettoman tulostuksen kanssa.
Tämä toiminto ei ole käytettävissä, kun tulostinta käytetään verkossa tai jaettuna tulostimena.
Käytettävästä paperista riippuen arkinsyöttölaitteeseen voi asettaa enintään 30 arkkia, kun käytetään kaksipuolista tulostusta.
Käytä ainoastaan kaksipuoliseen tulostukseen sopivia paperityyppejä. Muutoin tulostuslaatu saattaa huonontua.
Paperityypin sekä tekstin ja kuvien tulostuksessa käytettävän musteen määrästä riippuen mustetta saattaa imeytyä paperin läpi sen toiselle puolelle.
Kaksipuolisen tulostuksen yhteydessä muste saattaa levitä paperin pintaan.

Normaali kaksipuolinen tulostus

Tulosta parittomat ja parilliset sivut arkin vastakkaisille puolille noudattamalla seuraavia ohjeita.
Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry tulostinasetuksiin.
Valitse Main (Yleiset) -välilehti, valitse oikea Media Type (Tulostusmateriaali) -asetus ja valitse sitten haluamasi Color (Väri)-, Print Quality (Tulostuslaatu)- ja Mode (Tila) -asetukset.
Huomautus:
Käytettävissä olevat valinnat voivat riippua muista valituista asetuksista.
Valitse Source (Lähde) -asetukseksi Sheet (Arkki).
Valitse oikea Size (Koko) -asetus.
Valitse Page Layout (Sivun asettelu) -välilehti, määritä tulostussuunta valitsemalla Portrait (Pysty) tai Landscape (Vaaka) ja valitse sitten Double-Sided Printing (Kaksipuolinen tulostus) -valintaruutu.
Avaa Margins (Marginaalit) -ikkuna napsauttamalla Margins (Marginaalit) -painiketta.
Määritä lehtisen sidontareuna. Vaihtoehdot ovat Left (Vasen), Top (Yläreuna) tai Right (Oikea).
Valitse Unit (Yksikkö)-asetukseksi cm tai inch (tuumaa). Määritä sen jälkeen sidontareunan leveys. Leveys voi olla 0,3–3,0 cm tai 0,12–1,18 tuumaa.
Huomautus:
Todellinen sidontareuna saattaa käytettävästä sovelluksesta riippuen erota määritetystä asetuksesta. Tee koe muutamalla arkilla ja varmista lopputulos ennen koko työn tulostamista.
Palaa Page Layout (Sivun asettelu) -ikkunaan napsauttamalla OK. Tallenna sitten asetukset valitsemalla OK.
Aseta paperia arkinsyöttölaitteeseen ja anna tulostuskomento sovelluksestasi. Parillisten sivujen tulostusohjeet näkyvät parittomien sivujen tulostamisen aikana.
Syötä arkit tulostimeen uudelleen noudattaen näyttöön tulevia ohjeita.
Huomautus:
Paperi voi käpristyä tulostuksen aikana käytettävän musteen määrästä riippuen. Jos näin käy, taita arkkeja hieman päinvastaiseen suuntaan ennen kuin lisäät ne uudelleen arkinsyöttölaitteeseen.
Kohdista arkkipino taputtamalla sen reunoja kovaa ja tasaista pintaa vasten ennen pinon asettamista uudelleen arkinsyöttölaitteeseen.
Noudata ohjeita, kun asetat arkit takaisin tulostimeen. Muutoin saattaa syntyä paperitukoksia tai sidontareunat saattavat tulostua väärin.
Jos tulostimeen tulee paperitukos, katso seuraava kohta.
Katso Paperitukokset
Kun paperi on ladattu uudelleen, tulosta parilliset sivut valitsemalla Resume (Jatka).

Taitetun lehtisen kaksipuolinen tulostus

Luo taitettu lehtinen seuraavien ohjeiden mukaisesti.
Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry tulostinasetuksiin.
Valitse Main (Yleiset) -välilehti, valitse oikea Media Type (Tulostusmateriaali) -asetus ja valitse sitten haluamasi Color (Väri)-, Print Quality (Tulostuslaatu)- ja Mode (Tila) -asetukset.
Huomautus:
Käytettävissä olevat valinnat voivat riippua muista valituista asetuksista.
Valitse Source (Lähde) -asetukseksi Sheet (Arkki).
Valitse oikea Size (Koko) -asetus.
Valitse Page Layout (Sivun asettelu) -välilehti, määritä tulostussuunta valitsemalla Portrait (Pysty) tai Landscape (Vaaka) ja valitse sitten Double-Sided Printing (Kaksipuolinen tulostus) -valintaruutu.
Valitse Folded Booklet (Taitettu lehtinen) -valintaruutu ja avaa Marginaali-ikkuna valitsemalla Margins (Reunukset).
Määritä lehtisen sidontareuna. Vaihtoehdot ovat Left (Vasen), Top (Yläreuna) tai Right (Oikea).
Huomautus:
Jos tulostinohjaimen Orientation (Suunta) -asetuksena on Portrait (Pysty), valittavissa olevat sidontareunat ovat Left (Vasen) ja Right (Oikea). Top (Yläreuna) -vaihtoehto on käytettävissä silloin, kun Orientation (Suunta) -asetuksena on Landscape (Vaaka).
Valitse Unit (Yksikkö)-asetukseksi cm tai inch (tuumaa). Määritä sen jälkeen sidontareunan leveys.
Portrait (Pysty)
Landscape (Vaaka)
* : Taitosreuna
** : Marginaali
Leveys voi olla 0,3–3,0 cm tai 0,12–1,18 tuumaa. Määritettyä reunan leveyttä käytetään taitteen molemmilla puolilla. Jos reunamääritys on esimerkiksi 1 cm, lisättävän reunan leveys on 2 cm (1 cm:n reuna taitoksen molemmille puolille).
Palaa Page Layout (Sivun asettelu) -ikkunaan napsauttamalla OK. Tallenna sitten asetukset valitsemalla OK.
Aseta paperia arkinsyöttölaitteeseen ja anna tulostuskomento sovelluksestasi. Sisäaukeamien tulostusohjeet näkyvät näytöllä ulkosivujen tulostamisen aikana.
Syötä arkit tulostimeen uudelleen noudattaen näyttöön tulevia ohjeita.
Huomautus:
Paperi voi käpristyä tulostuksen aikana käytettävän musteen määrästä riippuen. Jos näin käy, taita arkkeja hieman päinvastaiseen suuntaan ennen kuin lisäät ne uudelleen arkinsyöttölaitteeseen.
Kohdista arkkipino taputtamalla sen reunoja kovaa tasaista pintaa vasten ennen pinon asettamista uudelleen tulostimeen.
Noudata ohjeita, kun asetat arkit takaisin tulostimeen. Muutoin saattaa syntyä paperitukoksia tai sidontareunat saattavat tulostua väärin.
Jos tulostimeen tulee paperitukos, katso seuraava kohta.
Katso Paperitukokset
Kun paperi on asetettu uudelleen, voit tulostaa sisäsivut valitsemalla Resume (Jatka).
Kun tulostustyö on valmis, taita arkit ja nido ne yhteen nitojalla tai muulla sidontamenetelmällä.