Windows Vista-, XP- ja 2000 -verkkoasennus

Näissä ohjeissa kerrotaan, miten tulostin asennetaan siten, että myös muut verkon käyttäjät voivat käyttää sitä.
Määritä tulostin ensin jaetuksi tulostimeksi siinä tietokoneessa, johon tulostin on kytketty. Lisää tulostin sen jälkeen kaikkiin niihin verkossa oleviin tietokoneisiin, joista tulostinta on tarkoitus käyttää.
Huomautus:
Nämä ohjeet on tarkoitettu ainoastaan pieniä verkkoja varten. Jos haluat jakaa tulostimen suuremmassa verkossa, ota yhteys verkon järjestelmänvalvojaan.
Ohjelmien asennuksen poistaminen Windows Vista -käyttöjärjestelmässä edellyttää järjestelmänvalvojan käyttäjätiliä ja salasanaa, jos olet kirjautunut järjestelmään tavallisena käyttäjänä.
Ohjelmien asennus Windows XP-käyttöjärjestelmään edellyttää kirjautumista järjestelmänvalvojana. Windows XP:n asentamisen jälkeen käyttäjätili määritetään järjestelmänvalvojan tiliksi.
Ohjelmien asennus Windows 2000 -käyttöjärjestelmään edellyttää kirjautumista järjestelmänvalvojan oikeuksilla (kuulumista Järjestelmänvalvojat-ryhmään).
Seuraavan osan kuvat ovat Windows XP:stä.

Tulostimen asentaminen jaetuksi tulostimeksi

Suorita seuraavat toimenpiteet suoraan tulostimeen kytketyllä tietokoneella:
Windows Vista:
Napsauta käynnistyspainiketta, valitse Control Panel (Ohjauspaneeli) ja valitse sitten Hardware and Sound (Laitteisto ja äänet) -luokasta Printer (Tulostin). (Jos ohjauspaneeli on Classic View (Perinteinen näkymä) -tilassa, napsauta Printers (Tulostimet).)
Windows XP:
Napsauta Start (Käynnistä), valitse Control Panel (Ohjauspaneeli) ja kaksoisnapsauta Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit). (Jos ohjauspaneeli on luokitellussa näkymässä, napsauta Printers and Other Hardware (Tulostimet ja muut laitteet) ja napsauta sitten Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit).)
Windows 2000:
Napsauta Start (Käynnistä), valitse Settings (Asetukset) ja napsauta Printers (Tulostimet).
Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Sharing (Jakaminen). Windows Vista -käyttäjät: napsauta Change sharing options (Muuta jakoasetuksia) -painiketta ja napsauta sitten Continue (Jatka).
Windows Vista ja XP:
Valitse Share this printer (Jaa tämä tulostin) ja anna jaetulle tulostimelle nimi.
Windows 2000:
Valitse Shared as (Jaettu nimellä) ja anna jaetulle tulostimelle nimi.
Huomautus:
Älä käytä jaetun tulostimen nimessä välilyöntejä tai yhdysmerkkejä.
Jos haluat, että Windows Vista, XP ja 2000 hakevat automaattisesti tulostinohjaimet tietokoneisiin, joissa käytetään erilaisia Windows-käyttöjärjestelmiä, valitse Additional Drivers (Lisäohjaimet) ja valitse sitten muiden tietokoneiden ympäristö ja käyttöjärjestelmä. Valitse OK ja aseta sitten tulostinohjelmiston sisältävä CD-levy CD-asemaan.
Valitse OK tai Close (Sulje) (jos asensit lisäohjaimia).
Valitse sitten tulostinohjaimesta Utility (Apuohjelma) -välilehti ja napsauta Monitoring Preferences (Tilanvalvonta-asetukset) -painiketta. Valitse Monitoring Preferences (Tilanvalvonta-asetukset) -ikkunassa ### Allow monitoring of shared printers (Salli jaettujen tulostinten valvonta) -valintaruutu.

Tulostimen lisääminen muihin verkossa oleviin tietokoneisiin

Lisää tulostin seuraavien ohjeiden mukaisesti kaikkiin niihin verkossa oleviin tietokoneisiin, joista tulostinta on tarkoitus käyttää.
Huomautus:
Tulostin on määritettävä jaetuksi siinä tietokoneessa, johon se on liitetty, ennen kuin sitä voidaan käyttää toiselta tietokoneelta.
Katso Tulostimen asentaminen jaetuksi tulostimeksi
Windows Vista:
Napsauta käynnistyspainiketta, valitse Control Panel (Ohjauspaneeli) ja valitse sitten Hardware and Sound (Laitteisto ja äänet) -luokasta Printer (Tulostin). (Jos ohjauspaneeli on Classic View (Perinteinen näkymä) -tilassa, napsauta Printers (Tulostimet).)
Windows XP:
Napsauta Start (Käynnistä), valitse Control Panel (Ohjauspaneeli) ja kaksoisnapsauta Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit). (Jos ohjauspaneeli on luokitellussa näkymässä, napsauta Printers and Other Hardware (Tulostimet ja muut laitteet) ja napsauta sitten Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit).)
Windows 2000:
Napsauta Start (Käynnistä), valitse Settings (Asetukset) ja napsauta Printers (Tulostimet).
Windows Vista:
Napsauta Add a Printer (Lisää tulostin) -painiketta.
Windows XP ja 2000:
Kaksoisnapsauta Add Printer (Lisää tulostin) -kuvaketta. Ohjattu tulostimen lisääminen käynnistyy. Napsauta Next (Seuraava) -painiketta.
Windows Vista:
Napsauta Add a network, wireless or Bluetooth printer (Lisää verkko-, Bluetooth-, tai langaton tulostin) ja napsauta sitten Next (Seuraava).
Windows XP:
Valitse A network printer, or a printer attached to another computer (Verkkotulostin tai toiseen tietokoneeseen kytketty tulostin) ja napsauta Next (Seuraava).
Windows 2000:
Valitse Network printer (Verkkotulostin) ja valitse sitten Next (Seuraava).
Valitse haluamasi tulostin seuraamalla näyttöön tulevia ohjeita.
Huomautus:
Add Printer Wizard (Ohjattu tulostimen asennus) voi pyytää sinua asentamaan tulostinohjaimen tulostinohjelmiston CD-levyltä. Tämä riippuu siitä, mikä käyttöjärjestelmä ja kokoonpano on siinä tietokoneessa, johon tulostin on liitetty. Valitse Have Disk (Levy) -painike ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
EPSON Status Monitor 3 -apuohjelman on oltava asennettuna jokaiseen tietokoneeseen, jolla jaetun tulostimen tilaa halutaan valvoa. EPSON Status Monitor 3 -apuohjelma asennetaan automaattisesti tulostinohjelman asennuksen yhteydessä.