Leikatuille arkeille tulostaminen

Reunuksettomaan tulostukseen sopiva paperi

Jos haluat tulostaa reunuksettomia valokuvia, katso lisätietoja alla olevasta taulukosta, koska reunukseton tulostus ei ole käytettävissä kaikilla paperityypeillä.
Epson Premium Glossy Photo Paper
A3+, A3, A4, 13  ×  18 cm (5 × 7"), 16:9 laajakuva (102  ×  181 mm), 10  ×  15 cm (4 × 6"), 32,9 cm  ×  10 m (rullapaperi)
Epson Glossy Photo Paper
A4, 13 × 18 cm (5 × 7"), 10 × 15 cm (4 × 6")
Epson Premium Semigloss Photo Paper
A3+, A3, A4, 10  ×  15 cm (4 × 6"), 32,9 cm  ×  10 m (rullapaperi)
Epson Matte Paper - Heavyweight
Epson Archival Matte Paper
Epson Enhanced Matte Paper
A3+, A3, A4
Epson UltraSmooth Fine Art Paper (Erittäin sileä taidepaperi)
Epson Watercolor Paper - Radiant White (Säkenöivän valkoinen vesiväripaperi)
Epson Velvet Fine Art Paper (Samettipintainen taidepaperi)
A3+
Huomautus:
Reunukseton tulostus kestää tavallista tulostusta pidempään.
Tulostuslaatu saattaa olla heikompi tulosteen ylä- tai alareunassa, tai muste saattaa levitä näillä alueilla, jos tulostukseen käytetään muita kuin edellä lueteltuja papereita. Suosittelemme yhden arkin tulostamista laadun tarkistamiseksi ennen suurten töiden tulostamista.
Reunukseton tulostus ei ole käytettävissä, jos paperilähteeksi on valittu Manual - Front (Manuaalinen - Etu).

Reunuksettoman tulostuksen sovellusasetukset

Tulostimessa on kaksi reunuksettoman tulostuksen tulostustilaa: Auto Expand (Laajenna autom.) ja Retain Size (Säilytä koko).

Auto Expand (Laajenna autom.)

Toiminto laajentaa tulostettavan aineiston automaattisesti ja tulostaa sen ilman reunuksia. Paperin koon ylittäviä laajennettuja alueita ei tulosteta paperille. Jos sovelluksessa on erilliset marginaaliasetukset, aseta marginaalin leveydeksi 0 mm.

Retain Size (Säilytä koko)

Jotta kuva täyttäisi koko tulostusalueen, suurenna kuvatiedostoa siten, että se ylittää tulostusalueen reunat. Tulostinohjain ei suurenna kuvaa. Valitse tämä asetus, jos et halua, että tulostinohjain muuttaa tulostusaineistosi kuvasuhdetta.
Suurenna seuraavia mittoja jokaiseen neljään suuntaan sovelluksessa, jossa tulostusaineisto on luotu.
Paperi
Yläreuna
Alareuna
Vasen
Oikea
Pitempi kuin A4 (297 mm)
+3 mm
+4,5 mm
+3,5 mm
+3,5 mm
A4 (297 mm) tai lyhyempi paitsi 89 × 127 mm (3,5 × 5") ja 102 × 152 mm (4 × 6")
+3 mm
+4 mm
+2,5 mm
+2,5 mm
89 × 127 mm (3,5 × 5") and 102 × 152 mm (4 × 6")
+1,3 mm
+2,5 mm
+2,5 mm
+2,5 mm
Jos sovelluksessa on erilliset marginaaliasetukset, aseta marginaalin leveydeksi 0 mm.

Paperin lisääminen

Katso ohjeet paperin lisäämisestä seuraavasta osasta.
Katso EPSON-erikoispapereita koskevat ohjeet seuraavasta osasta.

Tulostinasetukset (Windows)

Määritä tulostimen asetukset seuraavasti.
Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry tulostinasetuksiin.
Valitse Main (Yleiset) -välilehti, valitse oikea Media Type (Tulostusmateriaali) -asetus ja valitse sitten haluamasi Color (Väri), Print Quality (Tulostuslaatu) ja Mode (Tila) -asetukset.
Huomautus:
Käytettävissä olevat valinnat voivat riippua muista valituista asetuksista.
Valitse oikea Source (Lähde) -asetus seuraavan taulukon mukaisesti.
Sheet (Arkki)
Syötä leikatut arkit arkinsyöttölaitteeseen.
Manual - Roll (Manuaalinen - Rulla)
Syötä leikatut arkit takaosan käsinsyöttöaukkoon.
Manual - Front (Manuaalinen - Etu)
Syötä paksu paperi tulostimen etuosan käsinsyöttöaukkoon.
Valitse oikea Size (Koko) -asetus.
Jos haluat tulostaa reunuksettomia valokuvia, valitse Borderless (Reunukseton) ja avaa Expansion window (laajennusikkuna) valitsemalla Expansion (Laajennus).
Huomautus:
Reunukseton tulostus ei ole käytettävissä, jos Source (Lähde) -asetukseksi on valittu Manual - Front (Manuaalinen - Etu).
Valitse laajennusikkunassa Auto Expand (Laajenna autom.) tai Retain Size (Säilytä koko). Jos valitset Auto Expand (Laajenna autom.), määritä myös Amount of Enlargement (Suurennuksen määrä) -asetus. Palaa Main (Yleiset) -ikkunaan napsauttamalla OK.
Huomautus:
Kun siirrät liukusäädintä kohti Min-asetusta, kuvan suurennus vähenee. Suurennuksen vähentäminen voi kuitenkin aiheuttaa reunusten tulemisen näkyviin.
Valitse Page Layout (Sivun asettelu) -välilehti, määritä tulostussuunta valitsemalla Portrait (Pysty) tai Landscape (Vaaka), määritä muut tarvittavat asetukset ja aloita tulostus.

Tulostinasetukset (Mac OS X 10.5)

Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry Print (Tulosta) -valintaikkunaan.
Laajenna valintaikkuna napsauttamalla -painiketta. Valitse käyttämäsi tulostin Printer (Tulostin) -asetukseksi.
Valitse oikea Paper Size (Paperikoko) -asetus. Jos haluat tulostaa reunuksettomia valokuvia, valitse paperin koko ja reunuksettoman tulostuksen toimintatilaksi Auto Expand (Laajenna autom.) tai Retain Size (Säilytä koko).
Huomautus:
Sovelluksesta riippuen kaikki valintaikkunan valinnat eivät ehkä ole käytettävissä. Jos kaikki valinnat eivät ole käytettävissä, valitse File (Tiedosto) -valikosta Page Setup (Sivun asetukset) ja määritä tarvittavat asetukset siellä.
Reunukseton tulostus ei ole käytettävissä, jos Paper Size (Paperikoko) -asetukseksi on valittu Manual - Front (Manuaalinen - Etu).
Jos valitset reunuksettoman tulostuksen, valitse ponnahdusvalikosta Page Layout Settings (Sivun asettelun asetukset) ja aseta suurennuksen määrä.
Huomautus:
Kun siirrät liukusäädintä kohti Min-asetusta, kuvan suurennus vähenee. Suurennuksen vähentäminen voi kuitenkin aiheuttaa reunusten tulemisen näkyviin.
Valitse ponnahdusvalikosta Print Settings (Tulostusasetukset).
Valitse oikeat Media Type (Tulostusmateriaali)- ja Color (Väri) -asetukset sekä muut tarvittavat asetukset ja aloita tulostus. Katso lisätiedot käytönaikaisesta Print Settings (Tulostusasetukset) -ohjeesta.

Tulostinasetukset (Mac OS X 10.3 ja 10.4)

Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkunaan.
Valitse muotoiluasetuksiksi käyttämäsi tulostimen asetukset (Format for (Muotoilu)).
Valitse oikea Paper Size (Paperikoko) -asetus. Jos haluat tulostaa reunuksettomia valokuvia, valitse paperin koko, valitse reunuksettoman tulostuksen toimintatilaksi Auto Expand (Laajenna autom.) tai Retain Size (Säilytä koko) ja valitse sitten OK.
Siirry Print (Tulosta) -valintaikkunaan.
Jos Auto Expand (Laajenna autom.) on valittuna, valitse ponnahdusikkunasta Expansion (Laajennus) ja aseta suurennuksen määrä.
Huomautus:
Kun siirrät liukusäädintä kohti Min-asetusta, kuvan suurennus vähenee. Suurennuksen vähentäminen voi kuitenkin aiheuttaa reunusten tulemisen näkyviin.
Valitse ponnahdusvalikosta Print Settings (Tulostusasetukset).
Valitse oikeat Media Type (Tulostusmateriaali)-, Color (Väri)- ja Mode (Tila) -asetukset. Katso lisätiedot käytönaikaisesta Print Settings (Tulostusasetukset)-ohjeesta.
Tee tarvittavat asetukset ja aloita tulostus. Lisätietoja on tulostimen käytönaikaisessa oppaassa.