Asennusongelmat

Yhteyden muodostaminen reitittimeen/tukiasemaan ei onnistu tai reititintä/tukiasemaa ei löydy

Toimiiko yhteys langattomaan reitittimeen/tukiasemaan?
Varmista tietokoneen tai jonkin muun laitteen avulla, että langaton yhteys toimii.
Onko tulostin kaukana tukiasemasta tai onko laitteiden välissä este?
Siirrä tulostin lähemmäs tukiasemaa tai poista este.
Onko tukiasemaan määritetty käyttörajoituksia?
Jos tukiasemaan (langattomaan reitittimeen tai vastaavaan) on määritetty käyttörajoituksia, rekisteröi tulostimen MAC-osoite tai IP-osoite tukiaseman käyttötietoihin. Lisätietoja on tukiaseman käyttöoppaassa.
Onko tukiaseman SSID-tunnus (verkkotunnus) määritetty piilotetuksi tukiaseman asetuksissa?
Jos tukiaseman SSID-tunnus on piilotettu piilotustilan tai muun toiminnon avulla, syötä SSID-tunnus tulostimen ohjauspaneelin kautta. Katso lisätietoja kohdasta Tulostimen WLAN-verkon asetus ohjauspaneelin avulla.
Onko salasana oikein?
Salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä. Varmista, että annettu salasana on oikein. Salasanan nimitys voi olla "WEP-avain", "WPA-salalause", "Esijaettu avain" ja niin edelleen käytetyn tukiaseman tai suojausjärjestelmän mukaan.
Onko langattoman verkkoon kytketyn tietokoneen WLAN-kanavia rajoitettu?
Langattomaan verkkoon kytketyn tietokoneen langattomia kanavia on voitu rajoittaa. Tarkista käytettävissä olevat langattomat kanavat tietokoneen tai langattoman verkkosovittimen käyttöoppaasta. Varmista, että äsken tarkistamasi tukiaseman käyttämät kanavat kuuluvat tietokoneeseen määritettyihin langattoman verkon kanaviin. Jos näin ei ole, muuta tukiaseman kanava-asetusta.
Onko verkkoadapteri yhteensopiva tämän tulostimen standardeihin?
WLAN-verkon laitteissa käytetään erilaisia standardeja, kuten 802.11/a, 802.11/b ja 802.11/g. Niissä käytetään myös sähkömagneettisia aaltoja, joilla on poikkeavia taajuuksia.
Onko SSID (verkon nimi) -tunnuksessa muita kuin ASCII-merkkejä?
Tarkista, onko SSID (verkon nimi) -tunnuksessa muita kuin ASCII-merkkejä. Tulostin ei pysty näyttämään muita kuin ASCII-merkkejä.
Näkyykö viesti "The combination of IP address and subnet mask is invalid." (IP-osoitteen ja aliverkon peitteen yhdistelmä ei kelpaa)?
Ratkaisu 1: Jos laajakaistareititin (tai tukiasema) käyttää DHCP-toimintoa, aseta tulostimen IP-osoitteen asetukseksi Auto. Katso lisätietoja kohdasta Yleisten verkkoasetusten tekeminen LCD-näytöstä.
Ratkaisu 2: Jos haluat käyttää asetusta Manual (Käsin) tulostimen IP-osoitteen asettamiseksi, katso seuraavat IP-osoitteen ja aliverkon peitteen asettamisen ohjeet.
1. Tarkista tietokoneeseesi kytketyn laajakaistareitittimen (tai tukiaseman) IP-osoite. Tutustu laajakaistareitittimen (tukiaseman) käyttöoppaaseen.
2. Kaikki IP-osoitteet esitetään neljän numeron segmentteinä. Aseta viimeiseen segmenttiin tulostimelle yksilöllinen numero väliltä 1 - 254. (Kun reititin on DHCP-palvelin tai kun verkossa on toinen DHCP-palvelin, aseta arvo, joka ei ole ristiriidassa DHCP-palvelimen määrittämän tunnusosoitteen alueen kanssa.)
Asetusesimerkki:
Laajakaistareitittimen IP-osoite: 192.168.1.1
Tulostimen esimerkkiasetus: 192.168.1.3
Aliverkon peitteelle asetetaan tavallisesti arvo 255.255.255.0, kun kyseessä ovat pienet verkot ja kaikki verkon laitteet käyttävät tätä arvoa. Kun yhdyskäytävän arvo asetetaan, käytä samaa arvoa kuin langattoman reitittimen IP-osoitteelle.
Onko tietokoneessasi useampia kuin yksi verkkoliitäntä?
Skanneri ei ehkä pysty muodostamaan yhteyttä tietokoneiden kanssa, joissa on useampia verkkoliitäntöjä. Kun haluat muodostaa yhteyden skanneriin, poista käytöstä kaikki muut verkkoliitännät mutta ei skanneriliitäntää.
Toimiiko tietokoneen ja tulostimen välinen TCP/IP-yhteys?
Varmista, että tietoliikenneyhteys toimii. Katso lisätietoja kohdasta Ping-komento.
Onko IP-osoite määritetty oikein käyttöympäristöösi, kun käytössä on TCP/IP?
Tehdasasetusta ei voi käyttää suoraan. Jos haluat käyttää tätä IP-osoitetta, poista osoite ja kirjoita sama osoite uudelleen. Muuta tulostimen IP-osoite oman verkkoympäristösi mukaiseksi.
Onko langattomassa yhteydessä häiriöitä tai onko yhteys katkennut?
Katso lisätietoja tulostimen ohjauspaneelin kohdasta Network Settings (Verkkoasetukset) - Confirm Network Settings (Vahvista verkkoasetukset). Jos yhteys on katkennut, käynnistä tulostin uudelleen. Lisätietoja ohjauspaneelin käyttämisestä on kohdassa Tulostimen WLAN-verkon asetus ohjauspaneelin avulla.
Onko tulostin kytketty tukiasemaan (langattomaan reitittimeen tai vastaavaan) oikein?
Katso Network Settings (Verkkoasetukset) - Confirm Network Settings (Vahvista verkkoasetukset) tulostimen ohjauspaneelista tarkistaaksesi Connection (Yhteys) -asetuksen. Jos yhteys on katkennut, tarkista seuraavat kohdat.
Tukiasema (langaton reititin tai vastaava) on päällä.
WLAN-verkon asetukset vastaavat kohdetukiaseman (langattoman reitittimen tai vastaavan) asetuksia.

Ethernet-verkkoon ei saada yhteyttä

WLAN-verkon asetukset määritetty pois käytöstä tulostimen ohjauspaneelista?
Jos asetuksena on Enable (Ota käyttöön), Ethernet-verkkoon ei pystytä muodostamaan yhteyttä. Valitse asetukseksi Disable (Poista käytöstä).
Vastaako tulostimen yhteystila (yhteysnopeus) keskittimen tai reitittimen asetuksia?
Tarkista, että tulostimen yhteystila vastaa keskittimen tai reitittimen asetuksia.
Näkyykö viesti "The combination of IP address and subnet mask is invalid." (IP-osoitteen ja aliverkon peitteen yhdistelmä ei kelpaa)?
Ratkaisu 1: Jos laajakaistareititin (tai tukiasema) käyttää DHCP-toimintoa, aseta tulostimen IP-osoitteen asetukseksi Auto. Katso lisätietoja kohdasta Yleisten verkkoasetusten tekeminen LCD-näytöstä.
Ratkaisu 2: Jos haluat käyttää asetusta Manual (Käsin) tulostimen IP-osoitteen asettamiseksi, katso seuraavat IP-osoitteen ja aliverkon peitteen asettamisen ohjeet.
1. Tarkista tietokoneeseesi kytketyn laajakaistareitittimen (tai tukiaseman) IP-osoite. Tutustu laajakaistareitittimen (tukiaseman) käyttöoppaaseen.
2. Kaikki IP-osoitteet esitetään neljän numeron segmentteinä. Aseta viimeiseen segmenttiin tulostimelle yksilöllinen numero väliltä 1 - 254. (Kun reititin on DHCP-palvelin tai kun verkossa on toinen DHCP-palvelin, aseta arvo, joka ei ole ristiriidassa DHCP-palvelimen määrittämän tunnusosoitteen alueen kanssa.)
Asetusesimerkki:
Laajakaistareitittimen IP-osoite: 192.168.1.1
Tulostimen esimerkkiasetus: 192.168.1.3
Aliverkon peitteelle asetetaan tavallisesti arvo 255.255.255.0, kun kyseessä ovat pienet verkot ja kaikki verkon laitteet käyttävät tätä arvoa. Kun yhdyskäytävän arvo asetetaan, käytä samaa arvoa kuin langattoman reitittimen IP-osoitteelle.
Onko tietokoneessasi useampia kuin yksi verkkoliitäntä?
Skanneri ei ehkä pysty muodostamaan yhteyttä tietokoneiden kanssa, joissa on useampia verkkoliitäntöjä. Kun haluat muodostaa yhteyden skanneriin, poista käytöstä kaikki muut verkkoliitännät mutta ei skanneriliitäntää.
Toimiiko tietokoneen ja tulostimen välinen TCP/IP-yhteys?
Varmista, että tietoliikenneyhteys toimii. Katso lisätietoja kohdasta Ping-komento.
Onko IP-osoite määritetty oikein käyttöympäristöösi, kun käytössä on TCP/IP?
Tehdasasetusta ei voi käyttää suoraan. Jos haluat käyttää tätä IP-osoitetta, poista osoite ja kirjoita sama osoite uudelleen. Muuta tulostimen IP-osoite oman verkkoympäristösi mukaiseksi.
Toimivatko keskitin, Ethernet-kaapeli ja muut verkon osat oikein Ethernet-verkkoyhteydellä?
Varmista, että tulostin on päällä ja että tulostimen kytkentäportin merkkivalo palaa/vilkkuu lähiverkon keskittimessä. Jos merkkivalo ei pala, kokeile seuraavia keinoja.
1. Kytke laite toiseen porttiin.
2. Kytke laite toiseen keskittimeen.
3. Vaihda Ethernet-kaapeli.
Vastaako tulostimen yhteystila (yhteysnopeus) keskittimen tai reitittimen asetuksia?
Varmista seuraavan taulukon avulla, että tulostimen ja keskittimen/reitittimen yhteystilat vastaavat toisiaan. (Tulostimen oletusyhteystila on Auto).
Katso keskittimen/reitittimen yhteystilan tarkistamis- ja asetusohjeet käyttöoppaasta.

Keskittimen/reitittimen asetukset

Auto
100Base-TX kaksisuuntainen
100Base-TX yksisuuntainen
10Base-TX kaksisuuntainen
10Base-TX yksisuuntainen
Tulostinasetukset
Auto
Y
N
Y
N
Y
100Base-TX kaksisuuntainen
N
Y
N
N
N
100Base-TX yksisuuntainen
Y
N
Y
N
N
10Base-TX kaksisuuntainen
N
N
N
Y
N
10Base-TX yksisuuntainen
Y
N
N
N
Y
Y: Ota käyttöön N: Poista käytöstä