EPSON

Önemli Güvenlik Talimatları

Yazıcıyı kullanmadan önce bu bölümdeki talimatların tümünü okuyun. Ayrıca, bu yazıcının üzerindeki tüm uyarılara ve talimatlara uymaya özen gösterin.

Yazıcının kurulması

Yazıcıyı kurarken aşağıdaki hususlara dikkat edin:
Yazıcıdaki hava deliklerini ve aralıkları tıkamayın ya da örtmeyin.
Yalnızca, yazıcının etiketinde belirtilen türde güç kaynağı kullanın.
Yalnızca, yazıcıyla birlikte verilen güç kablosunu kullanın. Başka bir kablonun kullanılması yangın ya da elektrik çarpmasına neden olabilir.
Yazıcının güç kablosu, yalnızca yazıcıyla birlikte kullanmak içindir. Kablonun başka bir ekipmanla kullanılması yangına ya da elektrik çarpmasına neden olabilir.
AC güç kablonuzun ilgili yerel güvenlik standardına uygun olmasına dikkat edin.
Düzenli olarak açılıp kapatılan fotokopi makinaları ya da hava kontrol sistemleri gibi cihazlarla aynı prize takmaktan kaçının.
Duvar üzerinde bulunan düğmelerle veya otomatik zaman ayarlayıcılarla kontrol edilen elektrik prizleri kullanmayın.
Tüm bilgisayar sistemini, hoparlörler ya da kablosuz telefonların yuvaları gibi elektromanyetik girişime neden olabilecek kaynaklardan uzak tutun.
Elektrik kabloları, sürtünme, kesilme, yıpranma, kıvrılma ve düğümlenme olmayacak şekilde yerleştirilmelidir. Elektrik kabloları üzerine herhangi bir nesne koymayınız ve elektrik kabloları üzerine basılmasına veya üzerlerinden geçilmesine izin vermeyiniz. Özellikle tüm elektrik kablolarının transformatöre girdiği ve transformatörden çıktığı noktalarda düz bir biçimde bulunmalarına dikkat edin.
Yazıcıyla birlikte bir uzatma kablosu kullanırsanız, uzatma kablosuna takılan cihazların toplam amper değerinin kablonun amper değerini geçmediğinden emin olun. Ayrıca, elektrik prizine bağlı aygıtların toplam amper değerinin de elektrik prizinin amper değerini aşmadığından emin olun.
Yazıcı Kılavuzunda özellikle belirtilmedikçe elektrik kablosunu, yazıcı ünitesini, tarayıcı ünitesini veya çevresel üniteleri kendi başınıza hiçbir zaman sökmeyin, değiştirmeyin veya tamir etmeye çalışmayın.
Aşağıdaki durumlarda yazıcının fişini çıkarın ve servis için yetkili bir servis personeline başvurun:
Güç kablosu veya fiş hasar görmüş, yazıcının içine su girmiş, yazıcı yere düşürülmüş veya kasası zarar görmüş, yazıcı normal biçimde çalışmıyor veya çalışması eskisinden farklı. İşleyiş talimatlarında belirtilmemiş kumanda parçalarını ayarlamayın.
Bu yazıcıyı Almanya’da kullanmayı düşünüyorsanız, kısa devre durumunda veya bu yazıcının fazla akım çekmesi durumunda gerekli korumayı sağlamak için bina tesisatında 10 veya 16 amperlik devre kesiciler kullanılmalıdır.
Bu yazıcıyı kablo ile bir bilgisayara veya başka bir aygıta bağlarken konektör yönlerinin doğru olmasına dikkat edin. Her konektör için yalnızca bir doğru yön vardır. Bir konektörü yanlış yönde takmak, kabloya bağlı iki aygıta da zarar verebilir.
Fişe zarar gelmesi durumunda, kablo tertibatını yenisi ile değiştirin veya kalifiye bir elektrikçiye danışın. Prizde önceden takılı sigortalar varsa, bunları doğru ebat ve değerdeki sigortalarla değiştirin.

Yazıcı için yer seçme

Yazıcıyı koyacağınız yeri seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:
Yazıcıyı düz, sağlam ve yazıcının tabanından her yöne doğru daha geniş bir zemine yerleştirin. Bu yazıcıyı duvara yakın olacak biçimde koyarsanız, yazıcının arka kısmı ile duvar arasında en az 10 cm mesafe olmasına dikkat edin. Yazıcı, eğimli bir zeminde düzgün çalışmaz.
Yazıcıyı bir yere kaldırırken veya taşırken sarsmayın, yan tarafı üzerine veya ters çevirerek koymayın. Aksi takdirde, mürekkep akabilir.
Yazıcının arkasında kablolar için ve üst kısmında belge kapağını tam olarak kaldırabilmeniz için yeterli yer bırakın.
Ani ısı ve nem değişikliklerinin olduğu yerleri seçmeyin. Ayrıca yazıcıyı, doğrudan güneş ışığı alan yerlerden, güçlü ışık ya da ısı kaynaklarından uzak tutun.
Yazıcıyı açık alanlara, aşırı kir veya toz, su, ısı kaynaklarının yanına veya şok, titreme, yüksek sıcaklık veya neme maruz kalabileceği yerlere yerleştirmeyiniz veya bu tarz alanlarda depolamayınız. Islak ellerle kullanmayınız.
Yazıcıyı, fişinin kolayca çıkarılabileceği bir prizin yakınına yerleştirin.

Yazıcıyı kullanma

Yazıcıyı kullanırken aşağıdaki hususlara dikkat edin:
Yazıcıdaki yuvalara nesneler koymayın.
Yazıcının üzerine sıvı dökmemeye dikkat edin.
Yazdırma sırasında elinizi yazıcının içine sokmayın.
Yazıcının içinde bulunan beyaz düz kabloya ve mürekkep tüplerine dokunmayın.
Bu yazıcının içinde ya da çevresinde yanıcı gazlar içeren aerosol ürünler kullanmayın. Bu, yangına neden olabilir.
Mürekkep kartuşu tutucusunu elinizle hareket ettirmeyin, aksi takdirde yazıcıya zarar verebilirsiniz.
Yazıcıyı daima güç düğmesini kullanarak kapatın. Bu düğmeye basıldığında, güç ışığı yanıp söner. güç ışığı yanıp sönmeyi bırakana kadar yazıcıyı kapatmayın veya fişini prizden çekmeyin.
Yazıcıyı taşımadan önce yazıcı kafasının ana (en sağ) konumda olduğundan emin olun.
Mürekkep seviyesi mürekkep haznesindeki alt çizginin altına düştüğünde mürekkep doldurun. Mürekkep seviyesi haznedeki alt çizginin altında iken yazıcının kullanımına devam etmek, yazıcının hasar görmesine neden olabilir.
Yazıcıyı uzun bir süre kullanmayacaksanız elektrik kablosunu prizden çektiğinizden emin olun.
Orijinalleri yerleştirirken belge tablasına çok kuvvetli bastırmayın.

Mürekkebin ele alınması

Mürekkep kullanırken aşağıdakilere dikkat edin:
Mürekkep şişelerini ve mürekkep haznesini çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edin. Çocukların bunlara dokunmasına veya bunlardan içmesine engel olun.
Mürekkep şişesini kapağını çıkardıktan sonra yana yatırmayın ya da sallamayın; bu, sızıntıya neden olabilir.
Mürekkep hazneleri, mürekkep haznesi kapakları ve açılmış mürekkep şişeleri veya mürekkep şişesi kapaklarını ele alırken mürekkebe dokunmamaya özen gösterin. Cildinize mürekkep bulaşırsa söz konusu yeri su ve sabunla iyice yıkayın. Mürekkep gözünüze kaçarsa gözünüzü hemen bol suyla yıkayın. Bol suyla yıkamadan sonra rahatsızlık duyarsanız veya görüş sorunları olursa hemen bir doktora başvurun.
Saklandığı soğuk ortamdan çıkarılan mürekkep şişesini kullanmadan önce oda sıcaklığında en az üç saat ısınmaya bırakın.
Mürekkep şişelerini serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Kapağı açıldıktan sonra bir mürekkep şişesini depolarken ya da taşırken şişeyi yan yatırmayın ve darbe veya sıcaklık değişikliklerine maruz kalmasına izin vermeyin. Aksi takdirde, mürekkep şişesinin kapağı sıkıca kapatılmış olsa bile mürekkep sızıntısı olabilir. Kapağını sıkarken mürekkep şişesini dik konumda tuttuğunuzdan ve şişeyi taşırken mürekkep sızıntısını önleyecek önlemler aldığınızdan emin olun.

Kopyalama sınırlamaları

Yazıcınızın sorumlu ve kanuni kullanımını sağlamak için aşağıdaki kısıtlamalara riayet edin.
Aşağıdaki öğeleri kopyalamak kanunen yasaklanmıştır:
Banka senedi, bozuk para, devlet güvenceli satılabilir tahviller, devlet teminatlı tahviller ve belediye menkul kıymetleri
Kullanılmamış posta pulları, mühürlenmiş kartpostallar ve postalamaya yarayan geçerli diğer resmi posta öğeleri
Devlet tarafından çıkarılan pullar ve kanuni prosedüre göre çıkartılmış tahviller
Aşağıdaki öğeleri kopyalarken dikkat gösterin:
Özel satılabilir tahviller (hisse senetleri, emre muharrer senetler, çekler, vb.), aylık pasolar, imtiyaz biletleri, vb.
Pasaport, ehliyet, garanti belgeleri, otoyol geçiş pasoları, yemek fişleri, biletler vb.
Not:
Bu belgelerin çoğaltılması ayrıca kanunlar tarafından da yasaklanmıştır.
Telif haklı materyallerin kullanım sorumluluğu:
Telif haklı materyallerin kopyalanmasıyla yazıcılar uygunsuz bir biçimde kullanılabilirler. Malumat sahibi bir avukatın tavsiyesi doğrultusundan hareket edilmediği sürece, basılı materyalleri kopyalamadan önce sorumluluk sahibi davranış sergileyerek telif hakkı sahibinin iznini alıp telif hakkı sahibine saygı gösterin.