Viktig säkerhetsinformation

Läs alla instruktioner i det här avsnittet innan du använder produkten. Följ även alla varningar och instruktioner på produkten.

Installera produkten

Tänk på följande när du installerar produkten:
Blockera inte och täck inte över produktens fläktar och öppningar.
Använd endast den typ av strömkälla som står angiven på produktens etikett.
Använd endast nätsladden som medföljer produkten. Om du använder en annan elsladd kan det leda till brand eller elstötar.
Produktens nätsladd får endast användas till den här produkten. Om du använder den med annan utrustning kan det leda till brand eller elstötar.
Se till att elsladden uppfyller tillämplig lokal säkerhetsstandard.
Undvik att använda uttag på samma krets som kopiatorer eller luftregleringssystem som slås av och på med jämna mellanrum.
Undvik eluttag som styrs av strömbrytare eller automatiska timers.
Håll hela datorsystemet borta från potentiella källor till elektromagnetisk störning, t.ex. högtalare eller basenheter till sladdlösa telefoner.
Nätsladdar ska alltid placeras så att de skyddas från slitage, skador, hack, veck och knutar. Placera inte föremål ovanpå nätsladdar. Se även till att nätsladdar inte ligger så att någon kan trampa på eller köra över dem. Se speciellt till att ändarna och anslutningspunkterna till transformatorn ligger rakt på nätsladdar.
Om du använder en förlängningssladd till produkten måste du kontrollera att den totala märkströmmen för enheterna som är kopplade till förlängningssladden inte överstiger sladdens märkström. Se också till att den totala märkströmmen för alla enheter som är anslutna till vägguttaget inte överstiger vägguttagets märkström.
Ta aldrig isär, ändra eller försök reparera nätsladden, skrivarenheten, skannerenheten eller några tillval själv, utom när det speciellt beskrivs i produktens handböcker.
Dra ut kontakten till produkten och låt kvalificerad servicepersonal utföra service i följande situationer:
Nätsladden eller kontakten är skadad, det har kommit in vätska i produkten, du har tappat produkten eller höljet har skadats, produkten fungerar inte normalt eller uppvisar ett förändrat beteende. Justera inte reglage som inte täcks i bruksanvisningen.
Om produkten ska användas i Tyskland måste den el-slinga som skrivaren är ansluten till vara säkrad med en säkring på 10 A eller 16 A för att ge ett tillräckligt kortslutnings- och överslagsskydd för produkten.
Se till att kontakterna sitter rätt när du ansluter produkten till en dator eller annan enhet med en kabel. Alla kontakter går endast att sätta i på ett sätt. Om en kontakt sätts in i fel riktning kan enheterna som kopplas till varandra med kabelns hjälp skadas.
Byt ut sladden eller kontakta en kvalificerad elektriker om kontakten skadas. Om det finns säkringar i kontakten ska de ersättas med säkringar av rätt storlek och märkvärde.

Välja en plats för produkten

Tänk på följande när du väljer en plats för produkten:
Placera produkten på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför produktens bottenplatta åt alla håll. Om du ställer produkten vid en vägg bör du lämna mer än 10 cm mellan produktens baksida och väggen. Produkten fungerar inte korrekt om den lutar.
När produkten förvaras eller transporteras ska du undvika att luta den, ställa den på sidan eller vända den upp och ned; bläck kan annars läcka ut.
Se till att det finns fritt utrymme bakom produkten för kablarna och ovanför den så att du kan lyfta upp dokumentlocket helt.
Undvik platser där temperatur och luftfuktighet kan förändras snabbt. Utsätt inte produkten för direkt solljus, starkt ljus eller värmekällor.
Placera eller förvara inte produkten utomhus, i närheten av smutsiga eller dammiga platser, vatten, värmekällor eller platser som utsätts för stötar, vibrationer, höga temperaturer eller hög luftfuktighet. Använd den inte med våta händer.
Placera produkten nära ett vägguttag där kontakten enkelt kan dras ut.

Använda produkten

Tänk på följande när du använder produkten:
För inte in några föremål i öppningarna på produkten.
Var noga med att inte spilla någon vätska på produkten.
Stick inte in handen i produkten och rör inte bläckpatronerna under pågående utskrift.
Ta inte på den vita, platta kabeln inuti produkten.
Använd inte sprej som innehåller lättantändlig gas i eller i närheten av produkten. Det kan orsaka brand.
Flytta inte skrivarhuvudet för hand, då det kan skada produkten.
Stäng alltid av produkten genom att trycka på knappen . När du trycker på denna knapp blinkar ljuset . Dra inte ur produktens nätsladd och stäng inte av strömmen vid eluttaget förrän lampan  slutar blinka.
Innan du transporterar produkten bör du kontrollera att skrivarhuvudet är i ursprungsläget (längst åt höger) och att bläckpatronerna sitter som de ska.
Kläm inte fingrarna när du stänger skannerenheten.
Om du inte ska använda produkten under en längre tid bör du dra ut nätsladden ur eluttaget.
Tryck inte för hårt på dokumentglaset när du placerar original.

Använda produkten med en trådlös anslutning

Anmärkning:
Denna funktion kanske inte finns på alla produkter.
Använd inte den här produkten på sjukhus eller i närheten av medicinsk utrustning. Radiovågor från produkten kan påverka funktionen hos medicinska utrustningar negativt.
Håll produkten minst 22 cm bort från pacemakers. Radiovågor från produkten kan påverka funktionen hos pacemakers negativt.
Använd inte produkten i närheten av automatiskt styrda enheter som automatiska dörrar och brandlarm. Radiovågor från produkten kan påverka sådana enheter negativt och kan leda till olyckor på grund av felaktig funktion.

Hantera bläckpatroner

Klicka på fliken Utskrift i det övre högra hörnet i fönstret Användarhandbok för att visa säkerhetsinstruktionerna för bläckpatroner. Klicka därefter på Hantering av bläck, Säkerhetsinstruktioner, försiktighetsåtgärder och specifikationer för bläckpatroner och klicka sedan på Säkerhetsinstruktioner.

Använda minneskort

Anmärkning:
Denna funktion kanske inte finns på alla produkter.
Ta inte bort ett minneskort eller stäng av produkten när minneskortlampan blinkar.
Minneskortens användning varierar beroende på typen av kort. Mer information finns i dokumentationen som medföljer minneskortet.
Använd bara minneskort som är kompatibla med produkten.
Se Minneskort.

Använda LCD-skärmen eller pekplattan

Anmärkning:
Denna funktion kanske inte finns på alla produkter.
Tryck försiktigt på pekplattan med fingret. Tryck inte hårt och använd inte naglarna.
Använd inte spetsiga föremål som t.ex. kulspetspennor, vässade blyertspennor, ritstift o.s.v.
Pekplattans yttre hölje kan gå sönder om det utsätts för kraftigt tryck. Kontakta din återförsäljare om panelens yta får små eller stora sprickor. Rör inte vid de trasiga delarna och försök inte avlägsna dem.
Kondens på insidan av panelen till följd av plötsliga förändringar av temperatur eller luftfuktighet kan leda till att prestandan försämras.
LCD-skärmen kan ha några små ljusa eller mörka punkter och på grund av dess funktioner kan ljusstyrkan vara ojämn. Det är normalt och betyder inte att den är skadad.
Rengör bara med en torr och mjuk trasa. Använd inte flytande eller kemiska rengöringsmedel.
Kontakta återförsäljaren om LCD-skärmen är skadad. Tvätta händerna noga med tvål och vatten om du får flytande kristallösning på händerna. Skölj ögonen omedelbart med vatten om du får flytande kristallösning i ögonen. Kontakta genast läkare om du känner obehag eller får problem med synen trots att du har sköljt noggrant.
Pekplattan är en kapacitiv pekpanel som endast svarar när den berörs direkt med ett finger. Panelen svarar eventuellt inte då:
– den berörs med fuktiga händer
– den som berör panelen bär handskar
– den berörs genom skyddsfilmen eller skyddsdekalen

Begränsningar vid kopiering

Observera följande begränsningar för att använda produkten på ett ansvarsfullt och lagligt sätt.
Kopiering av följande objekt är förbjuden enligt lag:
Sedlar, mynt, statspapper avsedda för den allmänna marknaden, statsobligationer samt kommunvärdepapper
Oanvända frimärken, förfrankerade vykort och andra officiella postartiklar med giltigt porto
Officiella kontramärken och värdepapper utfärdade enligt laglig procedur
Var uppmärksam vid kopiering av följande artiklar:
Privata värdepapper avsedda för den allmänna marknaden (aktiebrev, överlåtbara värdepapper, checkar osv.), månatliga passerkort, rabattkuponger osv.
Pass, körkort, hälsointyg, vägpasserkort, matransoneringskort, biljetter osv.
Anmärkning:
Det kan vara förbjudet enligt lag att kopiera sådana handlingar.
Ansvarsfullt bruk av upphovsrättsskyddat material:
Produkter kan missbrukas genom oriktig kopiering av upphovsrättsskyddat material. Om du inte kan rådfråga en kunnig jurist bör du visa ansvar och respekt genom att inskaffa upphovsrättsinnehavarens tillstånd innan du kopierar publicerat material.