Förhandsgranska och justera skanningsområdet

Välja ett förhandsgranskningsläge

När du har valt grundläggande inställningar och upplösning kan du förhandsgranska bilden och välja eller justera bildens område i ett fönster för Preview (Förhandsgranskning). Det finns två olika typer av förhandsgranskning.
Med förhandsgranskningen Normal visas förhandsgranskade bilder i sin helhet. Du kan välja skanningsområde och göra eventuella justeringar för bildkvaliteten manuellt.
Med förhandsgranskningen Thumbnail (Miniatyrbild) visas förhandsgranskade bilder som miniatyrbilder. Epson Scan identifierar kanterna på skanningsområdet automatiskt och tillämpar autoexponeringsinställningarna på bilden/bilderna och roterar även den/dem om så är nödvändigt.
Anmärkning:
Några av de inställningar som du ändrar efter förhandsgranskningen av en bild återställs om du ändrar förhandsgranskningsläget.
Beroende på dokumenttypen och det Epson Scan-läge du använder kanske du inte kan ändra förhandsgranskningstypen.
Om du förhandsgranskar bilder utan att visa dialogrutan för Preview (Förhandsgranskning) visas bilder i standardläget för förhandsgranskning. Om du använder förhandsgranskningen och visar dialogrutan för Preview (Förhandsgranskning) visas bilder i det förhandsgranskningsläge som visades precis innan förhandsgranskningen.
För att ändra storlek på fönstret för Preview (Förhandsgranskning) klickar du och drar i hörnen på fönstret för Preview (Förhandsgranskning).
Se hjälpen om du vill ha mer information om Epson Scan.

Skapa en markeringsram

En markeringsram är en rörlig streckad linje som visas på kanterna av den förhandsgranskade bilden för att ange skanningsområdet.
Gör något av följande för att skapa en markeringsram.
För att skapa markeringsramen manuellt, placera pekaren på området där du vill placera hörnet av markeringsramen och klicka. Dra hårkorset över bilden till det önskade skanningsområdets motsatta sida.
För att skapa markeringsramen automatiskt, klicka på ikonen för automatisk lokalisering . Du kan endast använda denna ikon när du använder normal förhandsgranskning och endast har ett dokument på dokumentglaset.
För att skapa markeringsramen med en specificerad storlek, ange en ny bredd och höjd i inställningen för Document Size (Dokumentstorlek).
För bästa resultat och bildexponering ska markeringsramens samtliga sidor befinna sig i den förhandsgranskade bilden. Låt inte några områden utanför den förhandsgranskade bilden vara med i markeringsramen.

Justera en markeringsram

Du kan flytta på markeringsramen och ändra dess storlek. Om du använder normal förhandsgranskning kan du skapa flera markeringsramar (max 50) på en bild för att skanna olika bildområden som olika skanningsfiler.
Om du vill flytta markeringsramen placerar du pekaren inuti markeringsramen. Pekaren blir en hand. Klicka och dra markeringsramen till önskad plats.
Om du vill ändra storlek på markeringsramen, placerar du pekaren över kanten eller hörnet på markeringsramen.
Pekaren blir en rak eller vinklad dubbelpil. Klicka och dra kanten eller hörnet till önskad storlek.
För att skapa ytterligare markeringsramar med samma storlek, klicka på denna ikon.
Klicka inuti markeringsramen och klicka på denna ikon om du vill ta bort en markeringsram.
För att aktivera alla markeringsramar, klicka på denna ikon.
Anmärkning:
Om du vill begränsa markeringsramens rörlighet, så att den endast kan flyttas vertikalt eller horisontellt, håller du Shift (Skift)-tangenten nedtryckt medan du flyttar markeringsramen.
Om du vill begränsa storleksanpassningen av markeringsramen till aktuella proportioner, håller du Shift (Skift)-tangenten nedtryckt medan du ändrar storleken på markeringsramen.
Om du skapar flera markeringsramar måste du klicka på All (Alla) i fönstret för Preview (Förhandsgranskning) innan du skannar. Annars kommer bara området i den senast skapade markeringsramen att skannas.