Manuell installation

I detta avsnitt anges hur du manuellt kan installera skrivarfunktioner, som skrivare, skanner och minneskortsplatser från en andra eller ytterligare dator i ditt privata nätverk.
Anmärkning:
Du måste först installera skrivarens och skannerns drivrutiner.

Konfigurera skrivarport

Använda EpsonNet Print (för Windows)

Med EpsonNet Print kan du hitta enheter som finns i samma segment av nätverket eller bakom en router. EpsonNet Print använder automatiskt skrivarens IP-adress om den ändras med DHCP-funktionen i servern eller routern. EpsonNet Print installeras tillsammans med annan programvara för nätverkskommunikation.
Följ nedanstående steg för att lägga till en port med hjälp av guiden Lägg till skrivare.
Anmärkning:
Du måste först installera Epson Network Utilities (Epson nätverksverktyg). Sätt in programvaruskivan i datorns CD-ROM/DVD-enhet och välj sedan och installera Epson Network Utilities (Epson nätverksverktyg).
Om du tilldelar en skrivarport för skrivaren med hjälp av EpsonNet Print i DHCP-miljö, kan du välja alternativet Auto för IP-adress eftersom datorn kan identifiera skrivaren.
Kontrollera att datorn är ansluten till nätverket och att TCP/IP är korrekt inställt.
En giltig IP-adress måste tilldelas för nätverksgränssnittet.
EpsonNet Print körs inte i IPv6-miljö.
För Windows 7: Klicka på Start och sedan på Devices and Printers (Enheter och skrivare). Klicka på Add a printer (Lägg till en skrivare) för att starta guiden Add Printer (Lägg till skrivare).
För Windows Vista: Klicka på Start-knappen, Control Panel (Kontrollpanelen) och sedan på Printer (Skrivare) i kategorin Hardware and Sound (Maskinvara och ljud). Välj en skrivare och klicka sedan på Add a printer (Lägg till en skrivare) för att starta guiden Add Printer (Lägg till skrivare).
För Windows XP: Klicka på Start och sedan på Printers and Faxes (Skrivare och fax). Under Printer Tasks (Skrivaraktiviteter) klickar du på Add a printer (Lägg till en skrivare) för att starta Add Printer Wizard (Guiden Lägg till skrivare). Klicka på Next (Nästa).
För Windows 7/Vista: Klicka på Add a local printer (Lägg till en lokal skrivare). Markera alternativknappen Create a new port (Skapa en ny port) och välj EpsonNet Print Port (EpsonNet Print-port) från listan. Klicka på Next (Nästa).
För Windows XP: Klicka på Local printer attached to this computer (Lokal skrivare ansluten till den här datorn), avmarkera kryssrutan Automatically detect and install my Plug and Play printer (Identifiera och installera automatiskt en Plug and Play-skrivare) och klicka på Next (Nästa). Markera alternativknappen Create a new port (Skapa en ny port) och välj sedan EpsonNet Print Port (EpsonNet Print-port) från listan. Klicka på Next (Nästa).
Anmärkning:
Om en brandväggsvarning visas klickar du på knappen Unblock (Häv blockering) och sedan på knappen Search Again (Sök igen) för att söka efter enheter.
Välj Printer Model (Skrivarmodell) och klicka sedan på Next (Nästa).
Anmärkning:
Om målenheten inte finns i listan klickar du på knappen Search Again (Sök igen) för att söka enheter med nya sökkriterier.
Man kan sortera varje kolumn i stigande eller fallande ordning genom att klicka på kolumnrubriken. Dock visas alltid Manual Setting (Manuell inställning) överst i listan oavsett hur den är sorterad.
Om du vill leta efter enheter i andra segment klickar du på knappen N/W Settings (Nätverksinställningar). Markera kryssrutan Specific Network Segments (Specifika nätverkssegment) och ange sedan nätverksadress och subnetmask för det nätverkssegment du vill söka igenom. Klicka sedan på knappen Add (Lägg till). Du kan även specificera en tidsgräns för sökningen vid Time Before Declaring Communication Error (Tidsgräns innan kommunikationsfel anges).
Kontrollera informationen för den enhetsporten du vill konfigurera och klicka sedan på Finish (Avsluta).

Använda Bonjour (för Macintosh)

Följ nedanstående steg för att lägga till en port med hjälp av guiden Lägg till skrivare.
Välj System Preferences (Systeminställningar) i Apple-menyn.
Klicka på ikonen Print & Fax (Skrivare och fax).
Klicka på + under Printers (Skrivare)-listan.
Välj namnet på den skrivare du vill ansluta.
När namnet på skrivaren visas i namnrutan klickar du på knappen Add (Lägg till).
Kontrollera att skrivaren finns med i listan Printers (Skrivare).

Ansluta en skanner

Upprätta anslutning med EPSON Scan och kontrollera att det fungerar.
Anmärkning:
Den här funktionen är inte tillgänglig för alla skrivare eller kan eventuellt inte aktiveras.
För Windows: Klicka på Start-knappen (eller Start), Programs (Program) (eller All Programs (Alla program)), EPSON, EPSON Scan och sedan på EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan).
För Macintosh: Dubbelklicka på Macintosh HD, Applications (Program), Epson Software och sedan på EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan).
Anmärkning:
Om skannern visas men inte kan väljas direkt efter det att skärmen EPSON Scan Settings (Inställningar för EPSON Scan) visas, ska du vänta tills sökningen är klar.
För Windows 7/Vista: Klicka på Allow (Tillåt) i dialogrutan User Account Control (Kontroll av användarkonto).
Kontrollera att skannern är markerad, välj Network (Nätverk) och klicka sedan på Add (Lägg till).
Skriv in Scanner Name (Skannernamn) och vänta tills sökningen har slutförts.
Markera skannerns IP-adress och klicka på OK.
Anmärkning:
Om adressen inte visas kontrollerar du anslutningen och klickar på Retry (Försök igen) eller klickar på Enter address (Ange adress) och skriver in IP-adressen direkt. Om du skriver in IP-adressen direkt försvinner möjligheten att automatiskt acceptera tilldelad IP-adress.
Markera skannern och klicka på Test (Testa).
Kontrollera att The connection test was successful (Anslutningstestet lyckades.) och att skannernamnet visas och klicka sedan på OK.

Konfigurera nätverkskortsplats eller USB-lagringsenhet

I det här avsnittet beskrivs hur du använder kontrollpanelen för att ändra åkomstinställningar till skrivarens minneskortsplatser eller USB-lagringsenheter för datorerna i nätverket.
Anmärkning:
Den här funktionen är inte tillgänglig för alla skrivare eller kan eventuellt inte aktiveras.
Kontrollera att skrivaren är påslagen.
Anmärkning:
Dra inte ur elsladden och stäng inte av strömmen till skrivaren när du installerar med kontrollpanelen. Driftfel kan uppstå.
Om nätverket ställs in vid läsning från minneskort kan förbindelsen till kortet brytas.
Starta läget Setup (Inst.).
Välj File Sharing Setup (Fildelningsinst.) (File Sharing (Fildelning) för enkla LCD-paneler).
Välj USB eller Wi-Fi/Network (Trådlöst LAN/nätverk) (USB eller Network (Nätverk) för beröringskänsliga LCD-paneler, Write access from USB (Skrivbehörighet från USB) eller Write access from Wi-Fi/Network (Åtkomst för att skriva från Wi-Fi/Nätverk) för enkla LCD-paneler).
Anmärkning:
När Wi-Fi/Network (Trådlöst LAN/nätverk) (Write access from Wi-Fi/Network (Åtkomst för att skriva från Wi-Fi/Nätverk) för enkla LCD-paneler) är valt som inställning för fildelning kan USB-anslutna datorer inte skriva till minneskortet. När USB (Write access from USB (Skrivbehörighet från USB) för enkla LCD-paneler) är valt kan datorer i nätverket inte skriva till minneskortet.
Ett varningsmeddelande kan visas om det sitter ett minneskort i skrivaren. Om ett meddelande visas kontrollerar du detta och klickar på OK.

Konfigurera nätverksenheten (för Windows)

Mappa skrivarens minneskortsplats eller USB-lagring som nätverksenhet.
Windows 7/Vista: Klicka på Start-knappen, All Programs (Alla program), Accessories (Tillbehör) och Run (Kör).
Windows XP: Klicka på Start och sedan på Run (Kör).
Ange skrivarens värdnamn vid Open (Öppna) och klicka på OK.
Ange format: \\(skrivarens värdnamn)\
I fönstret som visas högerklickar du på ikonen MEMORYCARD eller USBSTORAGE och klickar på Map Network Drive (Mappa nätverksenhet).
Anmärkning:
MEMORYCARD är det fabriksinställda delningsnamnet.
Välj en enhetsbeteckning från listan Drive (Enhet).
Anmärkning:
För att använda nätverkslagringsenheten varje gång du startar datorn markerar du kryssrutan Reconnect at logon (Anslut igen vid inloggning).
Klicka på Finish (Slutför).
Den mappade nätverksenheten visas i Computer (Dator) (eller My Computer (Den här datorn)).

Konfigurera nätverksenheten (för Macintosh)

För Mac OS X 10.4
Öppna Finder.
Klicka på Network (Nätverk) under sidofältet.
Välj skrivarens namn och klicka på Connect (Anslut).
Klicka på OK på certifieringsskärmen.
Ikonen MEMORYCARD eller USBSTORAGE visas på skrivbordet.
För Mac OS X 10.5/10.6
Öppna Finder.
Klicka på skrivarens namn under SHAREDSidebar (Sidofältet).
Dubbelklicka på ikonen MEMORYCARD eller USBSTORAGE.
Ikonen MEMORYCARD eller USBSTORAGE visas på skrivbordet.
Du kan även ansluta nätverkskortplatsen genom att utföra proceduren nedan.
Välj Connect to Server (Anslut till server) från menyn Go (Gå).
Ange följande i Server Address (Serveradress).
cifs://xxxxxxx/MEMORYCARD (eller smb://xxxxxxx/USBSTORAGE)
smb://xxxxxxx/MEMORYCARD (eller smb://xxxxxxx/USBSTORAGE)
(där xxxxxxx är skrivarens namn i nätverket)
Klicka på Connect (Anslut).
Anmärkning:
Om ett användarnamn och lösenord krävs ska du ange användarnamnet och lösenordet som angetts för datorn.
Mac OS X 10.4: En nätverksenhetsikon för det anslutna minneskortet visas på skrivbordet.
Mac OS X 10.5/10.6: Skrivarnamnet visas och mappen MEMORYCARD eller USBSTORAGE visas under SHARED i Sidebar (Sidofältet).
Anmärkning:
I Mac OS X 10.5/10.6 varierar platsen där MEMORYCARD eller USBSTORAGE visas beroende på inställningarna i Finder. MEMORYCARD eller USBSTORAGE visas på den plats som angetts för Connected Servers (Anslutna servrar) i Finder - Preferences (Inställ.).