Skanna in och skriva ut bilder med korrekt färgåtergivning

Du kan optimera färgprecisionen hos bilderna med ett fotoredigeringsprogram som Adobe Photoshop Elements.

Skanna in och spara bilden

Gör något av följande.
Windows: Öppna Adobe Photoshop Elements och välj Edit and Enhance Photos (Redigera och förbättra).
Mac OS X: Öppna Adobe Photoshop Elements. Om fönstret Welcome (Välkommen) öppnas klickar du på Close (Stäng) och fortsätter till steg 2.
Klicka på Edit (Redigera) (Windows) eller Photoshop Elements (Mac OS X) och välj Color Settings (Färginställningar).
Välj Full Color Management (Fullständig färghantering) och klicka på OK (OK).
Välj File (Fil) > Import (Importera) > EPSON Perfection V500. Välj Home Mode (Hemläge) eller Professional Mode (Professionellt läge). Klicka sedan på Preview (Förhandsgranskning) och förskanna bilden och justera markeringsramen.
Anmärkning:
Du kan inte använda Full Auto Mode (Helautomatiskt läge) för färghantering.
Klicka på knappen Configuration (Konfiguration) och klicka på fliken Color (Färg) och välj ICM (ICM) (Windows) eller ColorSync (ColorSync) (Mac OS X).
Som Source (Scanner) (Källa (skanner)) väljer du EPSON Standard (EPSON standard). Om du har ett färghanteringsprogram och har skapat en ICC-profil väljer du den som Source (Scanner) (Källa (skanner)).
Anmärkning:
När du skapar en ICC-profil för skannern bör du se till att placera profilen i följande mapp.
Windows: C:\Windows\System32\Spool\Driver\Color
Mac OS X: hårddiskenhet\Library\ColorSync\Profiles
Välj Adobe RGB (Adobe RGB) som Target (Mål).
Välj Display Preview using monitor compensation (Visa förhandsgranskning med skärmkompensering) och klicka sedan på OK (OK) om du vill återgå till Epson Scan-fönstret.
Klicka på Scan (Skanna) så skannas bilden in.
Om EPSON Scan inte stängs automatiskt efter skanningen klickar du på Close (Stäng) för att stänga fönstret EPSON Scan.
Din bild visas i Adobe Photoshop Elements.
Spara bilden genom att välja File (Fil) > Save As (Spara som).
I fönstret Save As (Spara som) väljer du ICC Profile (ICC-profil) (Windows) eller Embed Color Profile (Bädda in färgprofil)(Mac OS X) som färginställning om du vill spara profilen med bilden.

Skriva ut bilden

På menyn File (Fil) väljer du Print (Skriv ut).
Klicka i rutan Show More Options (Visa fler alternativ) och välj Same As Source (Samma som källan) som inställning för utskriftsyta.
Kontrollera inställningarna i skrivarprogrammet och gör eventuella ändringar. Skriv sedan ut bilden genom att klicka på Print (Skriv ut). Mer information om hur du väljer skrivarinställningar finns i dokumentationen till skrivaren.