Avinstallera skannerprogramvaran

Det kan hända att du måste avinstallera och installera om skannerprogramvaran för att lösa vissa problem eller om du har uppgraderat operativsystemet.

Avinstallera Epson Scan

Följ instruktionerna i avsnittet för ditt operativsystem för att avinstallera Epson Scan.

Avinstallera Epson Scan i Windows

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows Vista, XP eller 2000 måste du logga in som användare med administratörsbehörighet (Windows Vista eller XP) eller som medlem i administratörsgruppen (Windows 2000).
Stäng av skannern med strömbrytaren.
Koppla ur skannerns USB-kabel från datorn.
Gör något av följande.
Windows Vista Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows XP Klicka på Start (Start) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000 Klicka på Start (Start) peka på Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) under Program (Windows Vista), dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program) (Windows XP) eller dubbelklicka på ikonen Lägg till/ta bort program (Windows 2000) och välj sedan EPSON Scan (EPSON Scan) från listan.
Klicka på Uninstall/Change (Avinstallera/ändra) och sedan på Continue (Fortsätt) i användarkontots kontrollfönster (Windows Vista) eller klicka på Change (Ändra)/Remove (Ta bort) (Windows XP och 2000).
När bekräftelsefönstret visas klickar du på Next (Nästa).
Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera Epson Scan.
I vissa fall visas ett meddelande med uppmaning om att starta om datorn. Om detta visas ser du till att kryssrutan Yes, I want to restart my computer now (Ja, jag vill starta om datorn nu) är vald och klickar på Finish (Avsluta).

Avinstallera Epson Scan i Mac OS X

Avsluta av alla aktiva program.
Sätt i cd-skivan med skannerprogrammet i Macintosh-datorn.
Dubbelklicka på Mac OS X-ikonen i Epson-mappen. Skärmen för installations-cd:n visas. Klicka på Custom Install (Anpassad installation).
Välj scanner Driver (drivrutin för skannern) (EPSON Scan).
Anmärkning:
Om dialogrutan Authenticate (Verifiera) visas anger du ditt lösenord och klickar på OK (OK).
Läs licensavtalet för programmet och klicka på Accept (Godkänn).
Markera Uninstall (Avinstallera) i fönstrets övre vänstra hörn och klicka på Uninstall (Avinstallera).
Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera drivrutinen för skannern.

Avinstallera Epson Creativity Suite

Följ instruktionerna i avsnittet för ditt operativsystem för att avinstallera Epson Creativity Suite.

Avinstallera Epson Creativity Suite i Windows

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows Vista, XP eller 2000 måste du logga in som användare med administratörsbehörighet (Windows Vista eller XP) eller som medlem i administratörsgruppen (Windows 2000).
Gör något av följande.
Windows Vista Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows XP Klicka på Start (Start) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000 Klicka på Start (Start) peka på Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) under Program (Windows Vista), dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program) (Windows XP) eller dubbelklicka på ikonen Lägg till/ta bort program (Windows 2000) och välj sedan EPSON Attach to Email från listan.
Klicka på Uninstall/Change (Avinstallera/ändra) och sedan på Continue (Fortsätt) i användarkontots kontrollfönster (Windows Vista) eller klicka på Change (Ändra)/Remove (Ta bort) (Windows XP och 2000).
När bekräftelsefönstret visas klickar du på OK (OK).
Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera Epson Attach to E-mail.
Upprepa steg 2 till 4 för de övriga programmen i Epson Creativity Suite.
Epson Copy Utility 3
Epson Event Manager
Epson File Manager
Epson Scan Assistant
I vissa fall visas ett meddelande med uppmaning om att starta om datorn. Om detta visas ser du till att kryssrutan Yes, I want to restart my computer now (Ja, jag vill starta om datorn nu) är vald och klickar på Finish (Avsluta).

Avinstallera Epson Creativity Suite i Mac OS X

Anmärkning:
För att avinstallera program måste du logga in på ett administratörskonto. Det går inte att avinstallera program om du loggar in på ett konto med begränsad användarstatus.
Avsluta alla aktiva program.
Sätt i cd-skivan med skannerprogrammet i Macintosh-datorn.
Dubbelklicka på Mac OS X-ikonen i Epson-mappen. Skärmen för installations-cd:n visas. Klicka på Custom Install (Anpassad installation).
Välj programmet som du vill avinstallera.
Om licensavtalet för programmet visas läser du det och klickar på Accept (Godkänn).
Markera Uninstall (Avinstallera) i fönstrets övre vänstra hörn och klicka på Uninstall (Avinstallera).
Anmärkning:
Om du inte kan välja Uninstall (Avinstallera) dubbelklickar du på mappen Applications (Program) i Mac OS X-hårddisken, väljer programmet du vill avinstallera och drar det till ikonen för papperskorgen.
Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera programmet.

Avinstallera användarhandboken

Om du behöver avinstallera User’s Guide (användarhandboken) följer du instruktionerna för ditt operativsystem.

Avinstallera användarhandboken i Windows

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows Vista, XP eller 2000 måste du logga in som användare med administratörsbehörighet (Windows Vista eller XP) eller som medlem i administratörsgruppen (Windows 2000).
Tryck ned  strömbrytaren i 3 sekunder för att stänga av skannern.
Koppla ur skannerns USB-kabel från datorn.
Gör något av följande:
Windows Vista Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows XP Klicka på Start (Start) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000 Klicka på Start (Start) peka på Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) under Program (Windows Vista), dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program) (Windows XP) eller dubbelklicka på ikonen Add/Remove Programs (Lägg till/ta bort program) (Windows 2000) och välj sedan PerfV500 User’s Guide (Användarhandbok för PerfV500) från listan.
Klicka på Uninstall/Change (Avinstallera/ändra) och sedan på Continue (Fortsätt) i användarkontots kontrollfönster (Windows Vista) eller klicka på Change (Ändra)/Remove (Ta bort) (Windows XP och 2000).
När bekräftelsefönstret visas klickar du på Yes (Ja).
Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera User’s Guide (användarhandboken).

Avinstallera användarhandboken i Mac OS X

Dra följande mapp och ikon till papperskorgen.
Mappen User’s Guide (Användarhandbok) i mappen PerfV500.
Ikonen PerfV500 User’s Guide (Användarhandbok) på skrivbordet.