Kontakta kundstöd

Innan du kontaktar Epson

Om Epson-produkten inte fungerar korrekt och du inte kan lösa problemet med hjälp av felsökningsinformationen i produktdokumentationen kan du kontakta kundstöd för att få hjälp. Kontakta återförsäljaren som produkten köptes från om kundtjänsten för ditt område inte visas nedan.
Kundtjänst kan hjälpa dig fortare om du ger dem följande information:
Produktens serienummer
(Etiketten med serienumret sitter vanligen på produktens baksida.)
Produktmodell
Produktens programversion
(Klicka på knappen About[Om], Version Info [Versionsinfo] eller liknande i programmet.)
Datorns märke och modell
Namn och version på datorns operativsystem
Namn och version på de program du vanligtvis använder tillsammans med produkten

Hjälp för användare i Nordamerika

Epson tillhandahåller de tekniska supporttjänsterna som anges nedan.

Internetsupport

Besök Epsons supportwebbplats på http://epson.com/support och välj din produkt för att se lösningar på vanliga problem. Du kan hämta drivrutiner och dokumentation, läsa vanliga frågor och svar samt felsökningstips eller e-posta en fråga till Epson.

Tala med en supporttekniker

Ring: (562) 276‐1300 (USA) eller (905) 709-9475 (Kanada), 6:00 till 18:00, Stillahavstid, måndag till fredag. Avgifter för rikssamtal eller långdistans kan debiteras.
Ha följande information till hands innan du ringer Epson:
Produktens namn
Produktens serienummer
Inköpsbevis (t.ex. butikskvitto) och inköpsdatum
Datorns konfiguration
En beskrivning av problemet
Anmärkning:
För hjälp med andra program i datorsystemet, se programmets dokumentation för information om teknisk support.

Köpa förbrukningsartiklar och tillbehör

Du kan köpa Epson bläckpatroner, färgband, papper och tillbehör från en auktoriserad Epson-återförsäljare. Ring 800-GO-EPSON (800-463-7766) för information om närmaste återförsäljare. Eller handla online på http://www.epsonstore.com (USA) eller http://www.epson.ca (Kanada).

Hjälp för användare i Latinamerika

Elektronisk support finns dygnet runt, 7 dagar i veckan, på följande webbplatser:
Service
Gå till
World Wide Web
Epsons latinamerikanska webbplats finns på http://www.latin.epson.com
I Brasilien kan du nå Epson på http://www.epson.com.br
Ring ett av numren nedan om du vill tala med kundtjänst:
Land
Telefonnummer
Argentina
(54 11) 5167-0300
Brasilien
(55 11) 4196-6350
Chile
(56 2) 230-9500
Colombia
(571) 523-5000
Costa Rica
(50 6) 210-9555, (800) 377-6627
Mexiko
(52 55) 1323-2052, 01-800-087-1080
Peru
(51 1) 418-0210
Venezuela
(58 212) 240-1111

Hjälp för användare i Europa

Se ditt Pan-European Warranty Document (Europeiska garantidokument) för mer information om hur du kontaktar EPSON:s kundtjänst.

Hjälp för användare i Australien

Epson Australia vill tillhandahålla en hög nivå av kundtjänst. Förutom produktdokumentationen kan du få information på följande sätt:

Från återförsäljaren

Glöm inte att återförsäljaren ofta kan hjälpa till att identifiera och lösa problem. Du bör alltid kontakta återförsäljaren först för råd, de kan ofta lösa problem snabbt och enkelt samt ge tips om vad du bör göra sedan.

Internet URL http://www.epson.com.au

Gå till Epson Australias webbsidor. Det är värt att surfa dit ibland! På webbplatsen finns hämtbara drivrutinsfiler, Epson kontaktinformation, information om nya produkter och teknisk support (e-post).

Epson Helpdesk

Epson Helpdesk är det sista ledet som ser till att våra kunder har tillgång till stöd. Personalen kan hjälpa dig att installera, konfigurera och använda Epson-produkten. Vår försäljningspersonal kan tillhandahålla litteratur om nya Epson-produkter och information om var närmaste återförsäljare eller servicetekniker finns. Du kan få svar på många frågor här.
Epson Helpdesk finns på följande nummer:
Telefon:
1300 361 054
Fax:
(02) 8899 3789
Det är bra om du har all relevant information till hands när du ringer. Ju mer information du har, desto fortare kan vi hjälpa dig att lösa problemet. Informationen inkluderar dokumentationen för Epson-produkten, typ av dator, operativsystem, program och annan information som du tror kan vara till hjälp.

Hjälp för användare i Singapore

Information, support och tjänster för Epson Singapore finns på:

World Wide Web (http://www.epson.com.sg)

Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner, vanliga frågor och svar, försäljningsförfrågningar och teknisk support via e-post.

Epson HelpDesk (telefon: (65) 6586 3111)

Vår HelpDesk-personal kan hjälpa till med följande:
Försäljningsförfrågningar och produktinformation
Frågor och problem angående produktens användning
Förfrågningar angående reparationer och garantier

Hjälp för användare i Thailand

Kontakter för information, support och tjänster:

World Wide Web (http://www.epson.co.th)

Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner, vanliga frågor och svar och e-post.

Epson Hotline (telefon: (66)2-670-0333)

Vår Hotline-personal kan hjälpa till med följande:
Försäljningsförfrågningar och produktinformation
Frågor och problem angående produktens användning
Förfrågningar angående reparationer och garantier

Hjälp för användare i Vietnam

Kontakter för information, support och tjänster:
Epson Hotline (telefon):
84-8-823-9239
Servicecenter:
80 Truong Dinh Street, District 1, Hochiminh City Vietnam

Hjälp för användare i Indonesien

Kontakter för information, support och tjänster:

World Wide Web (http://www.epson.co.id)

Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner
Vanliga frågor och svar, försäljningsförfrågningar, frågor via e-post

Epson Hotline

Försäljningsförfrågningar och produktinformation
Teknisk support
Telefon
(62) 21-572 4350
Fax
(62) 21-572 4357

Epson Servicecenter

Jakarta
Mangga Dua Mall 3rd floor No 3A/B
Jl. Arteri Mangga Dua,
Jakarta
Telefon/fax: (62) 21-62301104
Bandung
Lippo Center 8th floor
Jl. Gatot Subroto No.2
Bandung
Telefon/fax: (62) 22-7303766
Surabaya
Hitech Mall lt IIB No. 12
Jl. Kusuma Bangsa 116 – 118
Surabaya
Telefon: (62) 31-5355035
Fax: (62) 31-5477837
Yogyakarta
Hotel Natour Garuda
Jl. Malioboro No. 60
Yogyakarta
Telefon: (62) 274-565478
Medan
Wisma HSBC 4th floor
Jl. Diponegoro No. 11
Medan
Telefon/fax: (62) 61-4516173
Makassar
MTC Karebosi Lt. Ill Kav. P7-8
JI. Ahmad Yani No.49
Makassar
Phone: (62)411-350147/411-350148

Hjälp för användare i Hongkong

Användare är välkomna att kontakta Epson Hong Kong Limited för teknisk support samt andra efterförsäljningstjänster.

Webbplats på Internet

Epson Hong Kong har en lokal webbplats på både kinesiska och engelska som tillhandahåller följande information:
Produktinformation
Vanliga frågor och svar
De senaste drivrutinerna för Epson-produkter
Vår webbplats finns på:

Hotline för teknisk support

Du kan även kontakta vår tekniska personal på följande telefon- och faxnummer:
Telefon:
(852) 2827-8911
Fax:
(852) 2827-4383

Hjälp för användare i Malaysia

Kontakter för information, support och tjänster:

World Wide Web (http://www.epson.com.my)

Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner
Vanliga frågor och svar, försäljningsförfrågningar, frågor via e-post

Epson Trading (M) Sdn. Bhd.

Huvudkontor:
Telefon:
603-56288288
Fax:
603-56288388/399

Epson Helpdesk

Försäljningsförfrågningar och produktinformation (infoline)
Telefon:
603-56288222
Förfrågningar om reparationer och garantier, produkternas användning och teknisk support (Techline)
Telefon:
603-56288333

Hjälp för användare i Indien

Kontakter för information, support och tjänster:

World Wide Web (http://www.epson.co.in)

Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner och förfrågningar om produkter.

Epson India huvudkontor - Bangalore:

Telefon:
30515000
Fax:
30515005/30515078

Epson India regionala kontor:

Mumbai
Telefon: 28261516-17
Fax: 28257287
Delhi
Telefon: 26447201/02/03/04/07/09
Fax: 26447205
Chennai
Telefon: 28203940/41 -- 28218658/59
Fax: 28272463
Kolkata
Telefon: 22831589/90
Fax: 22831591
Hyderabad
Telefon: 55331738/39
Fax: 55328633
Cochin
Telefon: 2357638/2356652
Fax: 2357950
Pune
Telefon: 24335460/90 ank. 214
Fax: 24330881
Ahmedabad
Telefon: 26407176/77
Fax: 26407347

Gratis telefonsupport

Ring 1600 440011 om du vill veta mer Epson:s produkter eller behöver teknisk support. Det är ett gratisnummer som kan ringas var som helst i landet (mellan 9:00 och 21:00).

Hjälp för användare i Filippinerna

För teknisk support samt andra efterförsäljningstjänster är användare välkomna att kontakta Epson Philippines Corporation på telefon- och faxnumren samt e-postadressen nedan.
Telefon:
(63) 2-813-6567
Fax:
(63) 2-813-6545
E-post:
epchelpdesk@epc.epson.com.ph
World Wide Web (http://www.epson.com.ph)
Information om produktspecifikationer, hämtbara drivrutiner, vanliga frågor och svar och e-postfrågor.
Epson Helpdesk (telefon: (63) 2-813-6567)
Vår Hotline-personal kan hjälpa till med följande:
Försäljningsförfrågningar och produktinformation
Frågor och problem angående produktens användning
Förfrågningar angående reparationer och garantier