Säkerhet

WEP (Wired Equivalent Privacy) är ett säkerhetsprotokoll för trådlösa nätverk. Data krypteras med en s.k. WEP-nyckel vilket gör det trådlösa nätverket säkrare. Du måste ange samma WEP-nyckel för nätverksgränssnittet och åtkomstpunkten.
Nätverksgränssnittet stöder 64-bitars eller 128-bitars krypteringsnyckel och du kan välja mellan tecken av antingen hexadecimal typ eller ASCII-typ.
WPA-PSK (TKIP) är en säkerhetsmetod för Wi-Fi som bygger på en stark krypteringsalgoritm samt autentisering av användare. Det ger hög säkerhet där användarens information skyddas och bara auktoriserade användare kan få tillgång till nätverket.
WPA2-PSK (AES) är ett krypteringsformat som utnyttjar AES (Advanced Encryption Standard), det nyare WPA-PSK (TKIP)-formatet, och har mer effektiv kryptering.
Anmärkning:
Hastigheten för trådlösa överföringar reduceras vid användning av WEP, WPA-PSK(TKIP) eller WPA2-PSK (AES) eftersom kryptering och dekryptering tar extra tid.
SSID är en unik identifieringsmetod för att specificera ett trådlöst nätverk. Alla enheter och åtkomstpunkter som är anslutna till ett visst trådlöst nätverk måste använda samma SSID för att kunna kommunicera med enheter på det trådlösa nätverket. Om åtkomstpunkten för det trådlösa nätverket och datorn inte har samma SSID angivet kan de inte kommunicera med varandra.