Kontrollera statusen för bläckpatroner

Anmärkning:
Epson kan inte garantera kvalitet eller funktion för bläck av andra märken än Epson. Om bläckpatroner av andra märken än Epson är installerade visas kanske inte status för bläckpatroner.
När du använder skrivaren som en delad skrivare i ett nätverk med följande datorkombinationer, kan klientoperativsystemet inte kommunicera med skrivaren, så vissa funktioner finns inte tillgängliga för vissa klienter.
Server
Klient
Windows Vista/XP
Windows 2000
Windows 2000
Windows Vista/XP
När en bläckpatron börjar ta slut visas automatiskt fönstret Low Ink Reminder (Påminnelse om låg bläcknivå). Du kan också kontrollera status för bläckpatroner från denna skärm. Om du inte vill visa denna skärm, öppna först skrivardrivrutinen och klicka sedan på fliken Maintenance (Underhåll), Speed & Progress (Hastighet & framsteg) och därefter Monitoring Preferences (Övervakningsinställningar). På skärmen Monitoring Preferences (Övervakningsinställningar), avmarkera kryssrutan Enable Low Ink Reminder (Aktivera Påminnelse om låg bläcknivå).
Kontrollera status för bläckpatroner med någon av följande metoder:
Dubbelklicka på genvägen till skrivaren i aktivitetsfältet i Windows. Om du vill lägga till en genväg i aktivitetsfältet,
Se Från genvägen i aktivitetsfältet
Öppna skrivardrivrutinen, klicka på fliken Maintenance (Underhåll) och klicka sedan på knappen EPSON Status Monitor  3.

En bild visar status för bläckpatroner.
Anmärkning:
Om någon av bläckpatronerna i skrivaren är trasig, inte kompatibel med skrivarmodellen eller felaktigt monterad, kan EPSON Status Monitor 3 inte beräkna bläckpatronernas status på rätt sätt. Byt ut eller installera om alla bläckpatroner som EPSON Status Monitor 3 indikerar.
Förloppsindikatorn visas automatiskt när du startar en utskrift. Du kan kontrollera status för bläckpatroner från detta fönster. Klicka på knappen Check Ink Levels (Kontrollera bläcknivåer) på skärmen med förloppsindikatorn för att visa status för bläckpatroner, enligt bilden nedan.

För Mac OS X

Anmärkning för Mac OS X 10.5
När en bläckpatron börjar ta slut visas automatiskt fönstret Low Ink Reminder (Påminnelse om låg bläcknivå). Du kan även kontrollera status för bläckpatroner från detta fönster. Om du inte vill visa detta fönster väljer du menyn Preferences (Inställ.) från menyn Application (Program) när fönstret Low Ink Reminder (Påminnelse om låg bläcknivå) visas, och avmarkera kryssrutan Enable Low Ink Reminder (Aktivera Påminnelse om låg bläcknivå).
Du kan kontrollera status för bläckpatroner med hjälp av Epson StatusMonitor. Gå vidare enligt beskrivningen här nedan.
Öppna dialogrutan EPSON Printer Utility3.
Klicka på knappen EPSON Status Monitor. EPSON StatusMonitor öppnas.
Anmärkning:
Bilden visar status för bläckpatroner för den tidpunkt då EPSON StatusMonitor öppnades. Klicka på Update (Uppdatera) om du vill uppdatera status för bläckpatroner.
Epson kan inte garantera kvalitet eller funktion för bläck av andra märken än Epson. Om bläckpatroner av andra märken än Epson är installerade visas kanske inte status för bläckpatroner.
Om någon av bläckpatronerna i skrivaren är trasig, inte kompatibel med skrivarmodellen eller felaktigt monterad, kan EPSON Status Monitor inte visa korrekt status för bläckpatroner. Byt ut eller installera om alla bläckpatroner som EPSON Status Monitor indikerar.
Anmärkning för Mac OS X 10.5
Skrivarövervakningsfönstret visas automatiskt när du startar en utskrift. Du kan kontrollera status för bläckpatroner från detta fönster.