Avinstallera skrivarprogrammet

Avinstallera skrivardrivrutinen

Du kan behöva avinstallera skrivardrivrutinen om du:
Uppgraderar datorns operativsystem.
Uppdaterar din skrivardrivrutin till en nyare version. Den gamla versionen avinstalleras automatiskt utom när du uppdaterar via skrivardrivrutinens uppdateringsfunktion.
Har problem med skrivardrivrutinen.
Om du uppgraderar operativsystemet eller uppdaterar skrivardrivrutinens version måste du avinstallera den aktuella skrivardrivrutinen innan du uppgraderar eller installerar den nya. Annars fungerar inte drivrutinsuppdateringen.

För Windows Vista

Anmärkning:
För att avinstallera program i Windows Vista måste du ha ett administratörskonto och ett lösenord om du loggar på som standardanvändare.
Stäng av skrivaren och koppla bort gränssnittskabeln.
Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) i kategorin Programs (Program) och välj sedan EPSON Printer Software i listan.
Klicka på Uninstall/Change (Ändra/ta bort) och klicka sedan på Continue (Fortsätt) i fönstret User Account Control (Kontrollera användarkonto).
Välj ikonen för skrivaren och klicka på OK.
Klicka på OK för att avinstallera skrivardrivrutinen.

För Windows XP och 2000

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows XP måste du logga in med ett konto med behörigheten Computer Administrator (Datoradministratör).
Om du ska avinstallera program i Windows 2000 måste du logga in som en användare med administrativa rättigheter (tillhör gruppen Administratörer).
Stäng av skrivaren och koppla bort gränssnittskabeln.
Windows XP:
Klicka på Start och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000:
Klicka på Start, gå till Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program) och markera EPSON Printer Software i listan.
Klicka på Change/Remove (Ändra/ta bort).
Välj ikonen för skrivaren och klicka på OK.
Klicka på OK för att avinstallera skrivardrivrutinen.

För Mac OS X

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program måste du logga in med ett konto med behörigheten Computer Administrator (Datoradministratör). Du kan inte avinstallera program om du loggar in som en användare med kontostatusen Limited (Begränsad).
Avsluta alla program som körs.
Sätt in cd-skivan med EPSON-skrivarprogramvaran i din Macintosh.
Dubbelklicka på ikonen Mac OS X i Epson-mappen. Cd-skivans installationsskärm visas. Klicka på Custom Install (Anpassad installation).
Välj Printer Driver (Skrivardrivrutin).
Anmärkning:
Om en verifieringsdialogruta öppnas anger du lösenordet eller frasen och klickar på OK.
Läs licensavtalet och klicka på Accept (Acceptera).
Välj Uninstall (Avinstallera) på menyn högst upp till vänster och klicka på Uninstall (Avinstallera).
Följ anvisningarna på skärmen för att avinstallera skrivardrivrutinen.
Anmärkning för Mac OS X 10.3 eller 10.4-användare:
Om skrivarens namn finns kvar i Print Center (Utskriftskontroll) eller Printer Setup Utility (Skrivarinställning) markerar du namnet i Printer List (Listan Skrivare) och klickar på Delete (Ta bort).

Avinstallera Användarhandboken

För Windows Vista

Anmärkning:
För att avinstallera program i Windows Vista måste du ha ett administratörskonto och ett lösenord om du loggar på som standardanvändare.
Stäng av skrivaren och koppla bort gränssnittskabeln.
Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) i kategorin Programs (Program).
Markera skrivarens Handbok i listan.
Klicka på Uninstall/Change (Ändra/ta bort) och klicka sedan på Continue (Fortsätt) i fönstret User Account Control (Kontrollera användarkonto).
Klicka på OK.

För Windows XP och 2000

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows XP måste du logga in med ett konto med behörigheten Computer Administrator (Datoradministratör).
Om du ska avinstallera program i Windows 2000 måste du logga in som en användare med administrativa rättigheter (tillhör gruppen Administratörer).
Stäng av skrivaren och koppla bort gränssnittskabeln.
Windows XP:
Klicka på Start och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000:
Klicka på Start, gå till Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program).
Markera skrivarens Handbok i listan.
Klicka på Change/Remove (Ändra/ta bort).
Klicka på OK.

För Mac OS X

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program måste du logga in med ett konto med behörigheten Computer Administrator (Datoradministratör). Du kan inte avinstallera program om du loggar in som en användare med kontostatusen Limited (Begränsad).
Avsluta alla program som körs.
Sätt in cd-skivan med EPSON-skrivarprogramvaran i din Macintosh.
Dubbelklicka på ikonen Mac OS X i Epson-mappen. Cd-skivans installationsskärm visas. Klicka på Custom Install (Anpassad installation).
Markera Användarhandbok och klicka på Uninstall (Avinstallera).
Följ anvisningarna på skärmen för att avinstallera Användarhandboken.

Avinstallera andra Epson-program

Du kan avinstallera program som du inte behöver. Gå vidare enligt beskrivningen här nedan.

För Windows Vista

Anmärkning:
För att avinstallera program i Windows Vista måste du ha ett administratörskonto och ett lösenord om du loggar på som standardanvändare.
Klicka på startknappen och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) i kategorin Programs (Program).
Välj programmet som du vill ta bort i listan över program.
Klicka på Uninstall/Change (Ändra/ta bort) och klicka sedan på Continue (Fortsätt) i fönstret User Account Control (Kontrollera användarkonto).
Klicka på Yes (Ja) när bekräftelsemeddelandet visas.
Följ anvisningarna på skärmen.

För Windows XP och 2000

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program i Windows XP måste du logga in med ett konto med behörigheten Computer Administrator (Datoradministratör). Du kan inte avinstallera program om du loggar in som en begränsad användare.
Om du ska avinstallera program i Windows 2000 måste du logga in som en användare med administrativa rättigheter (tillhör gruppen Administratörer).
Windows XP:
Klicka på Start och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows 2000:
Klicka på Start, gå till Settings (Inställningar) och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program).
Välj programmet som du vill ta bort i listan över program.
Klicka på Change/Remove (Ändra/ta bort).
Klicka på Yes (Ja) när bekräftelsemeddelandet visas.
Följ anvisningarna på skärmen.

För Mac OS X

Anmärkning:
Om du ska avinstallera program måste du logga in med ett konto som Computer Administrator (Datoradministratör). Du kan inte avinstallera program om du loggar in som en användare med kontostatusen Limited (Begränsad).
Beroende på program kan avinstallationsprogrammet vara åtskilt från installationsprogrammet.
Avsluta alla program som körs.
Sätt in cd-skivan med EPSON-skrivarprogramvaran i din Macintosh.
Dubbelklicka på ikonen Mac OS X i Epson-mappen. Cd-skivans installationsskärm visas. Klicka på Custom Install (Anpassad installation).
Markera programmet som du vill avinstallera.
Om licensavtalet visas ska du läsa det och klicka på Accept (Acceptera).
Välj Uninstall (Avinstallera) på menyn högst upp till vänster och klicka på Uninstall (Avinstallera).
Avinstallera programmet genom att följa anvisningarna på skärmen.
Anmärkning:
Om du inte kan välja Uninstall (Avinstallera) i steg 6 ska du dubbelklicka på mappen Applications (Program) på Mac OS X hårddisk, markera programmet som du vill avinstallera och sedan dra det till ikonen Trash (Papperskorg).