Instrucţiuni de siguranţă importante
Citiţi toate instrucţiunile din această secţiune înainte de a folosi imprimanta. De asemenea, respectaţi toate avertismentele şi instrucţiunile marcate pe imprimantă.
Configurarea imprimantei
Respectaţi instrucţiunile următoare la configurarea imprimantei:
Nu blocaţi şi nu acoperiţi orificiile de ventilaţi şi deschiderile imprimante.
Folosiţi numai tipul de sursă de alimentare indicat pe eticheta imprimantei.
Utilizaţi numai cablul de alimentare furnizat împreună cu imprimanta. Utilizarea unui alt cablu poate cauza un incendiu sau poate provoca şoc electric.
Cablul de alimentare al imprimantei trebuie folosit numai la imprimantă. Utilizarea cu alte echipamente poate cauza un incendiu sau poate provoca şoc electric.
Asiguraţi-vă de conformitatea cablului de alimentare cu c.a. cu standardele de siguranţă locale.
Evitaţi utilizare prizelor pe acelaşi circuit cu fotocopiatoarele sau sistemele de climatizare ce pornesc şi se opresc periodic.
Evitaţi prizele electrice controlate prin comutatoare de perete sau temporizatoare automate.
Menţineţi întregul computer departe de sursele potenţiale de interferenţe electromagnetice cum ar fi difuzoarele sau unităţile de bază ale telefoanelor fără fir.
Cablurile de alimentare trebuie amplasate astfel încât să se evite frecările, tăieturile, rosăturile, îndoirile şi răsucirile. Nu aşezaţi obiectele peste cordoanele de alimentare cu curent şi nu permiteţi amplasarea cablurilor în zonele în care se circulă. Fiţi foarte atenţi şi păstraţi toate cablurile de alimentare drepte la capete şi în punctele în care intră şi ies din transformator.
Dacă folosiţi un prelungitor, verificaţi dacă intensitatea nominală a aparatelor conectate la acesta nu depăşeşte intensitatea nominală a prelungitorului respectiv. De asemenea, verificaţi dacă intensitatea nominală a aparatelor conectate la priză nu depăşeşte intensitatea nominală a prizei respectiv.
Nu dezasamblaţi, modificaţi sau încercaţi să reparaţi cablul de alimentare, imprimanta, scanerul sau altele, cu excepţia cazurilor explicate expres în manualele imprimantei.
Deconectaţi imprimanta de la priză şi apelaţi la personal de service autorizat pentru reparaţii în următoarele condiţii: Cordonul de alimentare sau priza sunt deteriorate; în imprimantă a pătrund lichid; imprimanta a fost supusă şocurilor mecanice sau carcasa este deteriorată; imprimanta nu funcţionează normal sau prezintă modificări clare în funcţionare. Nu reglaţi butoanele care nu sunt incluse în instrucţiunile de funcţionare.
Dacă planificaţi să utilizaţi imprimanta în Germania, instalaţia electrică a clădirii trebuie protejată de un disjunctor de 10 sau 16 A pentru asigurarea unei protecţii adecvate la scurtcircuit şi supraintensitate pentru imprimantă.
La conectarea imprimantei la un computer sau la un alt dispozitiv prin intermediul unui cablu, asiguraţi-vă de orientarea corectă a conectorilor. Fiecare conector are o singură orientare corectă. Introducerea unui conector cu orientare incorectă poate cauza deteriorarea ambelor disipozitive de către cablu.
Dacă ştecherul se defectează, înlocuiţi setul de cabluri sau consultaţi un electrician calificat. Dacă în ştecher sunt siguranţe, înlocuiţi-le cu siguranţe având dimensiunea şi valoarea nominală corectă.
Selectarea unui loc pentru amplasarea imprimantei
Respectaţi următoarele instrucţiuni la selectarea unui loc pentru amplasarea imprimantei:
Amplasaţi imprimanta pe o suprafaţă orizontală stabilă ce depăşeşte perimetrul bazei în toate direcţiile. Dacă amplasaţi imprimanta lângă perete, lăsaţi un spaţiu de peste 10 cm între partea posterioară a imprimantei şi perete. Imprimanta nu va funcţiona corect dacă este înclinată.
În cazul depozitării sau transportării imprimantei aceasta nu trebuie înclinată, poziţionată pe o parte sau răsturnată. În caz contrar există posibilitatea scurgerii de cerneală din cartuşe.
Lăsaţi spaţiu suficient pentru cabluri în spatele imprimantei şi suficient spaţiu deasupra imprimantei pentru a putea ridica complet capacul pentru documente.
Evitaţi locurile expuse modificărilor bruşte de temperatură şi umiditate. De asemenea, păstraţi imprimanta departe de lumina solară directă, sursele de lumină puternică şi de căldură.
Nu amplasaţi sau nu depozitaţi imprimanta afară, lângă surse excesive de mizerie sau praf, apă, sau lângă surse de încălzire, sau în locaţii în care se produc şocuri, vibraţii, valori mari de temperatură şi umiditate. Nu folosiţi dacă aveţi mâinile ude.
Amplasaţi imprimanta în apropierea unei prize de reţea de unde fişa poate fi deconectată cu uşurinţă.
Utilizarea imprimantei
Respectaţi instrucţiunile următoare la utilizare imprimantei:
Nu introduceţi obiecte prin fantele imprimantei.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu vărsa lichide pe imprimantă.
Nu amplasaţi mâinile în interiorul imprimantei şi nu atingeţi cartuşele de cerneală în timpul tipării.
Nu atingeţi cablul plat de culoare albă din interiorul imprimantei.
Nu folosiţi în interiorul sau în exteriorul imprimantei produse cu aerosoli care conţin gaze inflamabile. Asemenea acţiuni pot cauza incendii.
Nu mişcaţi manual suportul cartuşului de cerneală; în caz contrar, este posibilă deteriorarea imprimantei.
Opriţi întotdeauna imprimanta folosind butonul de pornire . Dacă acest buton este apăsat, luminează intermitent. Nu scoateţi imprimanta din priză sau nu opriţi alimentarea prizei decât după ce nu mai luminează intermitent.
Înainte de transportarea imprimantei, verificaţi dacă suportul capului de tipărire este în poziţia de repaus (extremă dreapta) şi dacă sunt montate cartuşele de cerneală.
Lăsaţi cartuşele de cerneală instalate. Scoaterea cartuşelor poate produce deshidratarea capului de tipărire şi împiedica imprimanta să tipărească.
Atenţie să nu vă prindeţi degetele atunci când închideţi unitatea de scanare.
Dacă urmează să nu folosiţi imprimanta pentru o perioadă lungă de timp, deconectaţi cablul de alimentare din priza de curent.
La aşezarea originalului, nu apăsaţi prea tare pe masa pentru documente.
Manipularea cartuşelor de cerneală
Respectaţi instrucţiunile următoare la manipularea cartuşelor de cerneală:
Păstraţi cartuşele de cerneală în afara accesului copiilor. Nu permiteţi copiilor să consume conţinutul cartuşelor sau să manipuleze cartuşele.
Agitaţi cartuşele de cerneală noi de patru sau cinci ori înainte de deschiderea ambalajelor.
Nu agitaţi cartuşele de cerneală după deschiderea ambalajului; această acţiune poate cauza pierderi de cerneală.
Procedaţi cu atenţie la manipularea cartuşelor uzate deoarece poate exista cerneală în portul de alimentare cu cerneală. Dacă cerneala intră în contact cu pielea, spălaţi temeinic zona afectată cu apă şi săpun. Dacă cerneala intră în contact cu ochii, clătiţi imediat cu apă. Dacă starea de disconfort sau problemele de vedere persistă după o clătire temeinică, solicitaţi imediat asistenţă medicală.
Nu detaşaţi sau rupeţi eticheta de pe cartuş; această acţiune poate cauza curgerea cernelii din cartuş.
Montaţi cartuşul de cerneală imediat după scoaterea din ambalaj. Dacă lăsaţi un cartuş dezambalat o perioadă îndelungată înainte de utilizare, tipărirea normală poate deveni imposibilă.
Folosiţi cartuşele de cerneală înainte de data tipărită pe ambalaj.
Nu demontaţi cartuşele de cerneală. Aceste acţiuni pot cauza deteriorarea capului de printare.
După aducerea unui cartuş de cerneală în interior dintr-un loc de depozitare rece, permiteţi încălzirea cartuşului la temperatura camerei timp de minim trei ore înainte de utilizarea acestuia.
Depozitaţi cartuşele de cerneală într-un loc întunecat şi rece.
Nu atingeţi circuitul integrat verde de pe partea laterală a cartuşului. Această acţiune poate împiedica funcţionarea şi tipărirea normală.
Circuitul integrat de pe cartuşul de cerneală stochează diverse informaţii referitoare la cartuş cum ar fi nivelul cernelii, astfel încât cartuşul poate fi demontat şi remontat după dorinţă. Totuşi, la fiecare montare a cartuşului, o cantitate de cerneală este consumată deoarece imprimanta efectuează automat un test funcţional.
Dacă demontaţi un cartuş de cerneală pentru utilizare ulterioară, protejaţi zona de alimentare cu cerneală împotriva murdăriei şi a prafului şi depozitaţi cartuşul în acelaşi mediu cu imprimanta. O supapă din portul de alimentare cu cerneală elimină necesitatea capacelor sau a dopurilor, dar cerneala poate păta articolele ce intră în contact cu această zonă a cartuşului. Nu atingeţi portul de alimentare cu cerneală sau zona înconjurătoare.
Depozitaţi cartuşele de cerneală cu etichetele orientate în sus. Nu depozitaţi cartuşele de cerneală cu faţa în jos.
Restricţii la copiere
Urmăriţi restricţiile de mai jos pentru a asigura o utilizare responsabilă şi legală a imprimantei dumneavoastră.
Copierea următoarelor articole este interzisă prin lege:
Bilete de bancă, monede, titluri de plasament emise de guvern, obligaţiuni emise de guvern titluri de garanţie emise de o municipalitate
Timbre poştale nefolosite, cărţi poştale pretimbrate şi alte articole oficiale poştale care poartă o valoare valabilă
Timbre fiscale emise de guvern şi obligaţiuni emise în conformitate cu procedurile legale
Copiaţi cu atenţie următoarele articole:
Titluri private de plasamente (certificate de acţiuni, obligaţiuni negociabile, cecuri, etc.), abonamente lunare, permise de concesionare, etc.
Paşapoarte, carnete de conducere, garanţii de bună funcţionare, permise de drum, tichete de masă, tichete, etc.
Notă:
Copierea acestor articole poate fi interzisă şi prin lege.
|
Utilizarea responsabilă a materialelor cu drepturi de autor:
Imprimantele pot fi utilizate pentru a copia materiale protejate prin drepturi de autor. În cazul în care nu acţionaţi în urma unui sfat primit de la un avocat, folosiţi documentele în mod responsabil şi cu respect prin obţinerea acordului titularului dreptului de proprietate înaintea copierii materialului publicat.
|