Rengjøre skriverhodet

Hvis du ser at utskriften er uventet uklar, eller at punkter på utskriften mangler, kan det hende at du kan løse problemet ved å rengjøre skriverhodet slik at blekket kan passere riktig gjennom dysene.
Du kan rengjøre skriverhodet fra datamaskinen ved å bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) i skriverdriveren, eller fra skriveren ved å bruke knappene.
Merknad:
Siden rengjøring av skriverhodet bruker litt blekk fra alle patronene, bør du bare rengjøre skriverhodet hvis utskriftskvaliteten blir dårligere, for eksempel hvis utskriften blir uklar eller hvis fargen er feil eller mangler helt.
Bruk Nozzle Check (Dysekontroll) først for å bekrefte at det er nødvendig å rengjøre skriverhodet. Dette sparer blekk.
Du kan ikke rengjøre skriverhodet når det er lite blekk igjen. Du kan ikke rengjøre skriverhodet når patronen er oppbrukt. Bytt den riktige fargepatronen først.

Bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) for Windows

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Høyreklikk skriverikonet på taskbar (oppgavelinje), og velg deretter Head Cleaning (Hoderengjøring).
Hvis skriverikonet ikke vises, kan du se i avsnittet nedenfor om hvordan du legger til ikonet.
Følg instruksjonene på skjermen.
på/av-lampen blinker mens skriveren gjennomfører rengjøringssyklusen.
Forsiktig:
Slå aldri av skriveren mens på/av-lampen blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen, og gjentar om nødvendig rengjøringen av skriverhodet. Hvis utskriftskvaliteten fremdeles ikke er blitt bedre, kontakter du Epson kundestøtte.
For å opprettholde utskriftskvaliteten, anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.

Bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) for Mac OS X

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Gå inn i Epson Printer Utility 4.
Klikk på knappen Head Cleaning (Hoderengjøring).
Følg instruksjonene på skjermen.
på/av-lampen blinker mens skriveren gjennomfører rengjøringssyklusen.
Forsiktig!
Slå aldri av skriveren mens på/av-lampen blinker. Dette kan skade skriveren.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis utskriftskvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.