Exif Print og PRINT Image Matching

Exif Version 2.2 (også kalt Exif Print, en internasjonal standard for digitale kameraer) og PRINT Image Matching gir mulighet for utskrift av fotografier av høy kvalitet ved å bruke et digitalkamera og en skriver som har støtte for disse funksjonene.
Merknad:
Vi anbefaler bruk av EPSON Easy Photo Print ved utskrift av fotografier med Exif Print eller PRINT Image Matching.

Exif Print (Exif utskrift)

Når du tar fotografier med et Exif Print-kompatibelt digitalkamera, blir informasjon om kamerainnstillinger og forholdene da bildet ble tatt, lagt inn i fotofilen. Dette omfatter eksponeringsmodus, hvitbalanse, styrkekontroll, kontrast, metning og skarphet.
Skriveren korrigerer og forbedrer fotografiet ved hjelp av denne informasjonen, og skriver deretter ut bildet slik det ble registrert av digitalkameraet.

PRINT Image Matching

PRINT Image Matching gir deg kontroll over utskrivningsprosessen til det digitale kameraet slik at de utskrevne bildene kan reflektere kameraets karakteristiske egenskaper. Med et PRINT Image Matching-kompatibelt kamera blir utskriftskommandoinformasjon fra kameraet lagt inn i fotofilen.
Utskriftskommandoene angir hvordan skriveren skal korrigere farger og detaljer basert på denne informasjonen, som omfatter innstillinger for gamma, fargerom, fargebalanse, skyggepunkt, kontrast og lysstyrke. Den PRINT Image Matching-kompatible skriveren skriver så ut bildet slik det ble registrert av digitalkameraet.
Merknad:
Se i dokumentasjonen for kameraet for å finne ut om det er kompatibelt med PRINT Image Matching, og for anvisninger om bruk av disse funksjonene.
EPSON Easy Photo Print lar deg avgjøre om du skal skrive ut med PRINT Image Matching.
Hvis du skriver ut med programvare som ikke støtter PRINT Image Matching, vil fordelene med PRINT Image Matching ikke merkes på utskriftene.

Kompatible papirtyper

Exif Print og PRINT Image Matching er bare kompatible når du skriver ut med disse papirtypene:
Epson Premium Glossy (Epson eksklusiv, glanset)
Epson Glossy (Epson glanset)
Epson Premium Semigloss (Epson eksklusiv, halvglanset)
Epson Archival Matte (Epson matt arkivering)
Epson Matte (Epson matt)
Epson Double-Sided Matte Paper (Epson matt, dobbelsidig papir)