Viktige sikkerhetsinstruksjoner

Les alle retningslinjene nedenfor før du bruker skriveren. Pass også på at du følger alle advarsler og instruksjoner som er angitt på skriveren.

Installere skriveren

Vær oppmerksom på følgende når du installerer skriveren:
Ikke blokker eller dekk til luftehullene og åpningene på skriveren.
Bruk bare den typen strømforsyning som er angitt på etiketten på skriveren.
Bruk bare den strømledningen som leveres med skriveren. Hvis du bruker en annen kabel, kan det føre til brann eller elektrisk støt.
Strømledningen som følger med skriveren, skal bare brukes til denne skriveren. Bruk med annet utstyr kan føre til brann eller elektrisk støt.
Kontroller at strømledningen oppfyller lokale sikkerhetskrav.
Unngå å bruke uttak på samme krets som kopimaskiner eller luftesystemer som slås av og på regelmessig.
Unngå strømuttak som styres med veggbrytere eller tidsinnstillingsenheter.
Hold hele datamaskinsystemet borte fra potensielle kilder for elektromagnetiske forstyrrelser, for eksempel høyttalere eller baseenheter for trådløse telefoner.
Strømledningene må plasseres slik at de ikke kan utsettes for slitasje, kutt, rifter, krymping eller kinking. Ikke plasser noe oppå strømledningene, og ikke legg strømledningene slik at de kan bli tråkket på eller overkjørt. Vær spesielt oppmerksom på at strømledningene er helt strukket ut ved endene og der hvor de går inn i og ut av en transformator.
Hvis du bruker en skjøteledning med skriveren, må du kontrollere at den totale mengden merkestrøm (ampere) for enhetene som er koblet til skjøteledningen, ikke overskrider tillatt merkestrøm for ledningen. Kontroller også at den totale merkestrømmen (ampere) for alle enhetene som er koblet til strømuttaket, ikke overskrider tillatt merkestrøm for strømuttaket.
Forsøk aldri å demontere, modifisere eller reparere strømledningen, skriverenheten, skannerenheten eller tilbehør på egenhånd, med mindre det spesifikt er angitt i håndboken for skriveren.
Under følgende forhold må du koble fra skriveren og få utført service hos kvalifisert personell:
Strømkabelen eller kontakten er skadet, det har kommet væske inn i skriveren, skriveren har falt i gulvet eller kabinettet er skadet på annen måte, skriveren fungerer ikke normalt eller viser en betydelig endring i ytelse. Ikke juster kontrollmekanismer med mindre dette framgår av driftsinstruksjonene.
Hvis du skal bruke skriveren i Tyskland, må bygningsinstallasjonen være beskyttet med en overbelastningsbryter på 10 eller 16 ampere for å gi tilstrekkelig kortslutningsvern og overstrømsvern.
Når du kobler skriveren til en datamaskin eller annet utstyr med en kabel, må du kontrollere at kontaktene står riktig vei. Det er bare én riktig måte å koble til kontaktene på. Hvis en kontakt blir tilkoblet feil vei, kan begge enhetene som kobles sammen med kabelen, bli skadet.
Dersom det oppstår skader på kontakten: erstatt ledningssettet eller konsulter en kvalifisert elektriker. Hvis det er sikringer i kontakten, må du sørge for å erstatte dem med sikringer av tilsvarende størrelse og effekt.

Velge hvor skriveren skal stå

Vær oppmerksom på følgende når du skal velge hvor skriveren skal stå:
Plasser skriveren på en flat, stabil overflate, som er større enn bunnen på skriveren i alle retninger. Hvis du setter skriveren inntil en vegg, må det være mer enn 10 cm klaring mellom veggen og baksiden av skriveren. Skriveren vil ikke virke ordentlig hvis den står på skrå.
Når du lagrer eller transporterer skriveren, må du ikke vippe den, plassere den vertikalt eller snu den opp ned, da det kan lekke blekk.
Sørg for at det er plass bak skriveren for kabler, og at det er tilstrekkelig plass over skriveren for å løfte dokumentdekselet helt opp.
Unngå steder som er utsatt for hurtige endringer i temperatur og fuktighet. Hold også skriveren unna direkte sollys, sterkt lys og varmekilder.
Ikke plasser eller lagre skriveren utendørs, nært smuss eller støv, vann, varmekilder, eller på steder som er utsatt for støt, vibrasjoner, høy temperatur eller fuktighet. Ikke ta på skriveren med våte hender.
Plasser skriveren nær et strømuttak der pluggen lett kan kobles fra.

Bruke skriveren

Vær oppmerksom på følgende når du bruker skriveren:
Ikke før inn gjenstander i sporene i skriveren.
Pass på så du ikke søler væske på skriveren.
Ikke ta hånden inn i skriveren eller berør blekkpatronene under utskrift.
Ikke berør den hvite, flate kabelen inni skriveren.
Ikke bruk aerosol-produkter som inneholder brennbare gasser inne i eller rundt denne skriveren. Dette kan føre til brann.
Ikke flytt skriverhodet med hendene, da dette kan skade skriveren.
Slå alltid av skriveren med knappen  On. Når du trykker denne knappen, vil lampen  On blinke. Ikke trekk ut kontakten til skriveren eller slå av strømmen til kontakten før lampen  On slutter å blinke.
Før du flytter skriveren, må du kontrollere at skriverhodet står i startposisjon (helt til høyre), og at blekkpatronene er på plass.
La blekkpatronene være installert i skriveren. Hvis du fjerner patronene, kan skriverhodet tørke ut slik at skriveren ikke kan skrive ut.
Vær forsiktig så du ikke setter fast fingrene når du lukker skannerenheten.
Dersom du ikke skal bruke skriveren over en lengre periode, må du trekke ut strømledningen fra stikkontakten.
Ikke trykk for hardt på glassplaten når du plasserer originaldokumentene.

Bruke skriveren med trådløs forbindelse

Dette alternativet er kun tilgjengelig for BX305FW/BX320FW/WorkForce 325/WorkForce 525.
Ikke bruk dette produktet i medisinske lokaler eller i nærheten av medisinsk utstyr. Radiobølger fra dette produktet kan ha alvorlig effekt på funksjonsnivået til medisinsk utstyr.
Hold dette produktet på minst 22 cm avstand fra pacemakere. Radiobølger fra dette produktet kan ha alvorlig effekt på funksjonsnivået til pacemakere.
Ikke bruk dette produktet i nærheten av automatisk kontrollerte apparater som f.eks. automatiske dører og brannalarmer. Radiobølger fra dette produktet kan ha alvorlig effekt på slike apparater og kan senere føre til ulykker på grunn av feil.

Håndtere blekkpatroner

Vær oppmerksom på følgende når du håndterer blekkpatroner:
Oppbevar blekkpatroner utilgjengelig for barn. Ikke la barn drikke fra patronene eller håndtere dem på annen måte.
Rist nye blekkpatroner fire eller fem ganger før du åpner esken.
Ikke rist blekkpatroner etter at du har åpnet pakkene, for dette kan føre til lekkasje.
Vær forsiktig ved håndtering av brukte blekkpatroner, ettersom det kan være litt blekk igjen rundt blekkforsyningsporten. Hvis du får blekk på huden, må du vaske grundig med såpe og vann. Hvis du får blekk i øynene, må du øyeblikkelig skylle med vann. Hvis du fremdeles har ubehag eller synsforstyrrelser etter grundig skylling, må du oppsøke lege umiddelbart.
Ikke fjern eller riv etiketten på patronen, for dette kan føre til lekkasje.
Sett inn blekkpatronen umiddelbart etter at du har tatt den ut av emballasjen. Hvis du lar en patron ligge utpakket lenge før du bruker den, kan det være at normal utskrift ikke er mulig.
Ikke demonter eller omforme blekkpatronen, da det kan føre til at du ikke kan skrive normalt.
Når du har tatt inn en blekkpatron fra et kaldt lagringssted, bør du gi den tid til å varmes opp til romtemperatur i minst tre timer før du tar den i bruk.
Blekkpatroner skal lagres mørkt og kjølig.
Ikke berør den grønne IC-brikken på siden av patronen. Dette kan hindre normal bruk og utskrift.
Hvis du tar ut en blekkpatron for å bruke den senere, må du beskytte åpningen mot støv og skitt, samt oppbevare den i samme miljø som skriveren. En ventil i åpningen på blekkpatronen gjør det unødvendig å dekke eller tette den til, men blekket kan lage flekker på gjenstander som kommer i kontakt med denne delen av patronen. Ikke rør blekkforsyningsporten eller det omkringliggende området på patronen.
Oppbevar blekkpatronene slik at etikettene vender opp. Patronene må ikke oppbevares opp ned.

Bruke LCD-skjermen

LCD-skjermen kan ha noen få små lyse eller mørke prikker, og på grunn av funksjonene kan den ha ujevn lysstyrke. Dette er normalt, og betyr ikke at skjermen er skadet.
Bruk kun en tørr, myk klut for å rengjøre LCD-skjermen. Ikke bruk væske eller kjemiske rensemidler.
Kontakt forhandler dersom LCD-skjermen blir skadet. Dersom du får flytende krystalløsning på hendene, må du vaske dem grundig med såpe og vann. Dersom du får flytende krystalløsning i øynene, må du skylle dem med vann umiddelbart. Hvis du fremdeles har ubehag eller synsforstyrrelser etter grundig skylling, må du oppsøke lege umiddelbart.

Kopibegrensninger

Vær oppmerksom på følgende begrensninger for å sikre at du bruker skriveren på en ansvarlig og juridisk lovlig måte.
Kopiering av følgende enheter er forbudt ved lov:
Pengesedler, mynter, omsettelige verdipapirer utstedt av myndighetene, statsobligasjoner og og andre obligasjoner
Ubrukte frimerker, forhåndsfrankerte postkort og andre offisielle postrelaterte enheter som har gyldig porto
Stempelmerker og ihendehaverpapirer utstedt i henhold til lov
Vær forsiktig med kopiering av følgende enheter:
Private omsettelige verdipapirer (aksjesertifikater, omsetningspapirer, sjekker osv.), månedlige „passes”, bevillingsdokumenter osv.
Pass, førerkort, helseattester, veipasseringsbilletter, matkuponger, billetter osv.
Merknad:
Det kan også være forbudt ved lov å kopiere disse elementene.
Ansvarlig bruk av opphavsrettbeskyttet materiale:
Skrivere kan misbrukes ved ulovlig kopiering av opphavsrettbeskyttet materiale. Med mindre du handler etter råd fra en kompetent advokat, er det ansvarlig og respektfull praksis å innhente tillatelse fra rettighetshaver før du kopierer publisert materiale.