Rengjøre skriverhodet

Hvis du ser at utskriften er uventet uklar, eller at punkter på utskriften mangler, kan det hende at du kan løse problemet ved å rengjøre skriverhodet slik at blekket kan passere riktig gjennom dysene.
Du kan rengjøre skriverhodet fra datamaskinen ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) i skriverdriveren, eller fra skriveren ved hjelp av knappene.
Merknad:
Da rengjøring av skriverhode bruker blekk fra alle patronene bør du kun rengjøre skriverhodet når utskriftskvaliteten blir dårligere, for eksempel hvis utskriften blir uklar eller hvis fargen er feil eller mangler helt.
Bruk først verktøyet Nozzle Check (Dysekontroll) for å bekrefte at skriverhodet trenger rengjøring. Dette sparer blekk.
Du kan ikke rengjøre skriverhodet når det er lite blekk igjen. Du kan ikke rengjøre skriverhodet når patronen er oppbrukt. Bytt den riktige fargepatronen først.

Bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) for Windows

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Kontroller at ingen advarsler eller feilmeldinger vises på LCD-skjermen.
Høyreklikk skriverikonet på taskbar (oppgavelinje), og velg deretter Head Cleaning (Hoderengjøring).
Hvis skriverikonet ikke vises, kan du se i avsnittet nedenfor om hvordan du legger til ikonet.
Følg instruksjonene på skjermen.
Lampen  On blinker mens skriveren utfører rengjøringen.
Forsiktig:
Du må aldri slå av skriveren mens lampen  On blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du på skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis kvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.

Bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) for Mac OS X

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Kontroller at ingen advarsler eller feilmeldinger vises på LCD-skjermen.
Gå til Epson Printer Utility 4.
Klikk knappen Head Cleaning (Hoderengjøring) i dialogboksen Utility (Verktøy).
Følg instruksjonene på skjermen.
Lampen  On blinker mens skriveren utfører rengjøringen.
Forsiktig:
Du må aldri slå av skriveren mens lampen  On blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du på skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis kvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.