Termer

2,4 GHz omfang -- frekvensspekteret som tildeles WLAN-systemer av IC-organisasjonen.
Access point (Tilgangspunkt) -- en enhet som kobler trådløse LAN-terminaler til et nettverk og formidler signaler mellom trådløse enheter, eller fungerer som bro mellom kablede og trådløse nettverk.
Ad Hoc mode (Ad hoc-modus) -- en modus som tillater trådløse LAN-terminaler å kommunisere direkte med hverandre uten å bruke et trådløst LAN-tilgangspunkt.
AES -- Advanced Encryption Standard, en krypteringsstandard for WPA som erstatter WEP. AES gir sterkere kryptering enn TKIP.
Configuration (Konfigurasjon) -- et forhåndsbestemt sett av vilkår for korrekt operasjon av en enhet. Ved å konfigurere nettverksgrensesnittet, gjøres det kompatibelt med tilgjengelige protokoller på nettverket.
DHCP -- Dynamic Host Configuration Protocol. er en protokoll som tildeler dynamiske IP-adresser til enheter på et nettverk.
EAP -- Extensible Authentication Protocol, en autentiseringsprotokoll som brukes i IEEE 802.1x-standarden.
EtherTalk -- kommunikasjonsprotokollen for AppleTalk som styrer Ethernet-overføringer.
ftp -- en TCP/IP-programprotokoll for filoverføring.
IEEE 802.1x -- en IEEE-standard som gir autentisering for kablede/trådløse nettverk. IEEE 802.11b og IEEE 802.11g er standarder for 2,4 GHz-omfanget av WLAN.
Infrastructure mode (Infrastrukturmodus) -- en trådløs nettverksmodus. Den tilllater både trådløse og kablede datamaskiner å sende utskriftsjobber til enheten via et tilgangspunkt.
lpd -- et protokollprogram for fjernutskrift med TCP/IP.
Open system authentication (Åpen systemautentisering) -- en autentiseringsprotokoll for trådløst tilgangspunkt der det trådløse tilkoblingspunktet sender en autentiseringsforespørsel til det trådløse tilgangspunktet, som aksepterer forbindelsen uten egentlig å autentisere den.
Pre-Shared key (Forhåndsdelt nøkkel) -- hovednøkkelen som brukes til å generere krypteringsnøkler for WPA-PSK (TKIP/AES).
Print queue (Utskriftskø) -- et sted der utskriftsjobben lagres som fil til nettverksgrensesnittet sender jobben til den tildelte enheten.
Protocol (Protokoll) -- et sett regler som styrer hvordan data eller informasjon utveksles via nettverket. Datamaskiner og programvare kan ikke kommunisere med hverandre hvis de bruker ulike protokoller.
Roaming (Automatisk nettskifte) -- evnen til å flytte den trådløse stasjonen fra ett tilgangspunkt til et annet uten å miste forbindelsen eller forstyrre tjenesten.
Security type (Sikkerhetstype) -- tillater valg av sikkerhetsnivå i infrastrukturmodus som er passende i brukermiljøet.
SSID (eller ESSID) -- Service Set Identifier (eller Extended Service Set Identifier), en unik identifikator som angir et WLAN. Alle enheter og tilgangspunkt som er koblet til en spesifikk WLAN må bruke samme SSID. En ESSID brukes til et nettverk som omfatter flere tilgangspunkt.
TCP/IP -- Transmission Control Protocol / Internet Protocol, et lag av protokoller som gir kommunikasjon mellom tilkoblingspunkter på et nettverk.
TKIP -- Temporal Key Integrity Protocol, en krypteringsstandard for WPA som erstatter WEP. En utpreget funksjon er at den delte nøkkelen endres i spesifiserte intervaller.
WEP -- Wired Equivalent Privacy, en sikkerhetsprotokoll for WLAN definert i IEEE 802.11b/g-standarden. WEP gir sikkerhet ved å kryptere data over radiobølger.
WEP key (WEP-nøkkel) -- en delt nøkkelalgoritme for kryptering av data. Overførte pakker krypteres med en delt nøkkel som kalles WEP-nøkkel. Dekryptering av krypterte pakker av mottaker krever den samme WEP-nøkkelen som ble brukt i overføringen.
WLAN -- Wireless Local Area Network.
WPA-PSK (TKIP/AES) -- en WiFi-krypteringsprotokoll med en sterkere krypteringsalgoritme enn WEP. Enhetene og tilgangspunktene må ha samme forhåndsdelte nøkkel. Protokollen som bruker AES kalles WPA2-PSK og har sterkere kryptering enn TKIP.