Sikkerhet

WEP (Wired Equivalent Privacy) er en sikkerhetsprotokoll for trådløse nettverk. Data krypteres med WEP-nøkkelen og gjør det trådløse nettverket sikkert. Du må stille inn samme WEP-nøkkel på nettverksgrensesnittet og tilgangspunktet.
Nettverksgrensesnittet er tilpasset en 64-bit eller 128-bit krypteringsnøkkel, og du kan bruke enten heksadesimaler eller ASCII-tegn.
WPA-PSK (TKIP) er en WiFi-sikkerhetsinnstilling med en sterk krypteringsalgoritme og brukerautentisering. Den gir høy sikkerhet der brukerdata beskyttes og kun autoriserte brukere har tilgang til nettverket.
WPA2-PSK (AES) er et krypteringsformat som benytter seg av AES (Advanced Encryption Standard), det nyere formatet av WPA-PSK (TKIP), og har sterkere kryptering.
Merk:
Den trådløse overføringshastigheten reduseres når WEP, WPA-PSK(TKIP) eller WPA2-PSK (AES) aktiveres, fordi det tar tid å kryptere og dekryptere.
SSID er en unik identifikator for å angi et trådløst LAN. Alle enheter og tilgangspunkter som er koblet til en spesifikk trådløs LAN må bruke samme SSID til å kommunisere med enheter på den trådløse LAN. Hvis den trådløse LANs tilgangspunkt og datamaskinen ikke deler samme SSID, vil de ikke kunne kommunisere med hverandre.