Wi-Fi Direct

Met de functie Wi-Fi Direct van de printer kunt u een draadloze omgeving opzetten zonder dat u een toegangspunt nodig hebt (een peer-to-peer-verbinding).
Opmerking:
Deze functie is niet beschikbaar voor alle printers of kan mogelijk niet worden ingeschakeld.
De volgende twee verbindingsmethoden zijn beschikbaar.
De modi worden automatisch geselecteerd op basis van de netwerkomgeving van uw printer. Klik op de volgende koppeling voor meer informatie over Wi-Fi Direct. Deze functie is niet voor alle printers beschikbaar.
../p_body/panel/wifid/manual_01.htm

Eenvoudig toegangspunt

Als uw printer geen verbinding heeft met een beschikbaar netwerk, gaat de printer in de modus Eenvoudig toegangspunt en maakt hij verbinding met uw apparaat dat Wi-Fi Direct ondersteunt. In de modus Eenvoudig toegangspunt fungeert de printer als toegangspunt.
Wanneer de printer verbonden is in de eenvoudige modus, wordt het pictogram (modus Eenvoudig toegangspunt) weergegeven in de linkerbovenhoek van het beginscherm van de printer.
De verbindingsspecificaties zijn als volgt:
Aantal verbindingen tegelijk: 4
Beveiliging: WPA2-PSK (AES)
Norm: 802.11g
Opmerking:
Bij gebruik als eenvoudig toegangspunt is er verder geen communicatie mogelijk tussen apparaten die via deze functie met de printer zijn verbonden.
Als u de modus Eenvoudig toegangspunt wilt opheffen, selecteer dan Disable Wi-Fi (Wi-Fi uitschakelen) in het menu voor het instellen van Wi-Fi op het bedieningspaneel van de printer.
Als u geen verbinding met de printer krijgt doordat het maximale aantal apparaten dat kan worden verbonden is bereikt, verbreek dan de verbinding van een van de apparaten met de printer. Als u niet weet welke apparaten momenteel verbinding hebben, dan kunt u de verbinding van alle apparaten met de printer verbreken door de wachtwoordzin te wijzigen op het bedieningspaneel van de printer. Let wel: de verbinding met alle apparaten wordt verbroken. Als u opnieuw een apparaat wilt verbinden dat als gevolg van deze procedure geen verbinding meer heeft, dan moet u de netwerkinstellingen opnieuw opgeven.
Gebruik de meest recente versie van Epson iPrint wanneer u met een Android-apparaat wilt afdrukken in de modus Eenvoudig toegangspunt (bij gebruik van Wi-Fi Direct).

Modus Wi-Fi Direct

Als uw printer al verbinding heeft met een beschikbaar netwerk, gaat de printer in de modus Wi-Fi Direct en maakt hij vervolgens verbinding met uw apparaat. Als u een Wi-Fi Direct-verbinding wilt gebruiken, moet uw apparaat voorzien zijn van Wi-Fi Direct en moet het apparaat kunnen communiceren met de printer.
Wanneer de printer is verbonden in de modus Wi-Fi Direct, wordt het pictogram (Wi-Fi Direct) weergegeven in de linkerbovenhoek van het beginscherm van de printer.
De verbindingsspecificaties zijn als volgt:
Aantal verbindingen tegelijk: 1
Beveiliging: WPA2-PSK (AES)
Norm: 802.11g
Opmerking:
Zolang er een netwerkverbinding is via Wi-Fi Direct, zijn alle andere netwerkverbindingen verbroken. Dit betekent dat ook Epson Connect en andere functies om via internet toegang te krijgen tot de printer zijn uitgeschakeld.
Wanneer de printer is verbonden in de modus Wi-Fi Direct, is het bijwerken van de printerfirmware niet beschikbaar.
Als u de verbinding wilt vrijgeven, moet u de verbinding tussen de printer en uw apparaat verbreken. De printer maakt opnieuw verbinding met het vorige netwerk.