EPSON

Epson Connect – inleiding

Epson Connect maakt het mogelijk om een koppeling te creëren tussen uw netwerkapparaat (een smartphone, tablet of laptop bijvoorbeeld) en een printer die met uw netwerk is verbonden. Zo kunt u gemakkelijk afdrukken waar u maar wilt, scannen via het netwerk en een website met opslagdiensten gebruiken, enzovoort.
De beschikbare Epson Connect-diensten en -functies verschillen per model.
Op de aparte Epson Connect-website kunt u allerlei informatie vinden, bijvoorbeeld welke printers compatibel zijn met deze dienst, welke functies beschikbaar zijn en wat de status van de firmware-updates is.
Kijk voor meer informatie op de Epson Connect-website:
https://www.epsonconnect.com/

Email Print

U kunt gemakkelijk foto's en documenten afdrukken door ze per e-mail naar het e-mailadres van uw printer te sturen vanaf om het even welk apparaat met e-mailfunctie. Als u deze dienst wilt gebruiken, hebt u een netwerk nodig (Wi-Fi of Ethernet) dat verbonden is met internet.

iPrint

iPrint is een gratis toepassing voor de besturingssystemen iOS en Android op mobiele apparatuur. Vanaf Wi-Fi-apparaten waarop het besturingssysteem iOS of Android draait, kunt u foto's, webpagina's en documenten afdrukken op een printer die met het netwerk is verbonden. Als uw printer een multifunctionele printer is, kunt u gegevens op het apparaat opslaan met behulp van de scanner die in het apparaat aanwezig is.
Als u deze dienst wilt gebruiken, moet u eerst de gratis toepassing iPrint downloaden en installeren op uw mobiele apparaat. U kunt de toepassing iPrint downloaden uit de App Store en de Android Market. Kijk voor meer informatie over iPrint op de Epson Connect-website.

Epson Connect of andere afdrukdiensten voor netwerken instellen

Als uw printer Epson Connect of andere afdrukdiensten voor netwerken van andere bedrijven (zoals AirPrint of Google Cloud Print) ondersteunt en uw printer, computer, mobiel of ander apparaat is verbonden met een netwerk met internetverbinding, dan kunt u deze diensten configureren nadat u de eerste instellingen van de printer hebt voltooid.
Opmerking:
Gebruik iOS 5.x of hoger wanneer u met AirPrint wilt afdrukken op een printer die compatibel is met AirPrint. Met iOS 4.x drukt de printer mogelijk niet goed af. Werk het besturingssysteem bij naar iOS 5.x of hoger als u nu nog met iOS 4.x werkt.

Via een computer met Download Navigator

U kunt de meest recente software (zoals de tool Epson Connect Printer Setup of de printerfirmware) downloaden van de Epson-website met Download Navigator. Download Navigator wordt samen met de printersoftware geïnstalleerd op uw computer.
Start Download Navigator als volgt:
Windows: Klik op de knop Start of Starten, All Programs (Alle programma's) of Programs (Programma's), Epson Software en Download Navigator.
Macintosh: Dubbelklik achtereenvolgens op Macintosh HD, Applications (Programma's), Epson Software en het pictogram Download Navigator.
Opmerking:
Als Download Navigator niet is geïnstalleerd, plaatst u het schijfje met software opnieuw in de computer en selecteert u vervolgens Epson Driver and Utilities (Epson-driver en -hulpprogramma's) (Windows) of Download Navigator (Macintosh) in de lijst met software-items om Download Navigator te installeren.
U kunt de software ook downloaden van de website van Epson.

Via een mobiel apparaat en de webpagina in de printer

Ook met een mobiel apparaat (smartphone of tablet bijvoorbeeld) kunt u instellingen opgeven voor Epson Connect en de afdrukdiensten voor netwerken van andere bedrijven. U doet dit door de webpagina van de printer te openen in uw webbrowser.
De functies en items die u kunt instellen via de webpagina verschillen per model. Zie Geïntegreerde webpagina in de printer voor meer informatie over het openen van de geïntegreerde webpagina van de printer.
Opmerking:
Als u instellingen wilt opgeven voor Epson Connect of andere afdrukdiensten voor netwerken, werk dan eerst de printerfirmware bij naar de nieuwste versie voordat u de instelling opgeeft.