De cartridgestatus controleren

Printerknoppen gebruiken

Indien uw printer een display heeft, kunt u de status van de inktcartridge met de toetsen van de printer controleren. Zie voor meer informatie over het gebruik van de toetsen van de printer Basishandleiding - voor gebruik zonder computer- op de bij het product geleverde printersoftwaredisk.

Voor Windows

Opmerking:
De volgorde van de cartridges waarin ze vermeld staan, verschilt per printer.
De kwaliteit of betrouwbaarheid van niet-originele inkt kan niet door Epson worden gegarandeerd. Als niet-originele cartridges zijn geïnstalleerd, wordt de cartridgestatus mogelijk niet weergegeven.
Wanneer een cartridge bijna leeg is, verschijnt automatisch het venster Low Ink Reminder (Herinnering weinig inkt). In dit venster kunt u de cartridgestatus controleren. Als u dit venster niet wilt weergegeven, opent u de printerdriver en klikt u op het tabblad Maintenance (Hulpprogramma's), op Speed & Progress (Snelheid & Voortgang) en op Monitoring Preferences (Controlevoorkeursinstellingen). Schakel in het venster Monitoring Preferences (Controlevoorkeursinstellingen) het selectievakje Enable Low Ink Reminder (Herinnering voor [weinig inkt] activeren) uit.
Zorg dat u een nieuwe inktcartridge heeft indien een cartridge bijna leeg is.
U kunt de cartridgestatus op de volgende manieren controleren:
Dubbelklik op het printerpictogram op de taskbar (taakbalk) van Windows. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor informatie over het toevoegen van dit pictogram aan de taskbar (taakbalk):
Zie Via het snelkoppelingspictogram op de taskbar (taakbalk).
Open de printerdriver, klik op het tabblad Maintenance (Hulpprogramma's) en klik op de knop EPSON Status Monitor 3. Er verschijnt een grafische weergave van de cartridgestatus.
Opmerking:
Afhankelijk van het gebruikte papier en de kwaliteitsinstellingen voor het afdrukken, worden er mogelijk bij het zwart-wit of grijs afdrukken kleuren i.p.v. zwarte inkt gebruikt. Een mengsel van gekleurde inkt wordt namelijk voor het zwart gebruikt.
Het venster met de voortgangsbalk verschijnt automatisch wanneer u een afdruktaak start. In dit venster kunt u de cartridgestatus controleren. Klik in het venster met de voortgangsbalk op de knop Check Ink Levels (Inktniveau controleren) om de cartridgestatus weer te geven (zie illustratie).

Voor Mac OS X

Opmerking:
Zorg dat u een nieuwe inktcartridge heeft indien een cartridge bijna leeg is.
U kunt de cartridgestatus controleren met de EPSON Status Monitor. Ga als volgt te werk.
Open het dialoogvenster Epson Printer Utility 4.
Klik op de knop EPSON Status Monitor. De EPSON Status Monitor wordt weergegeven.
Opmerking:
U ziet de cartridgestatus van het moment waarop de EPSON Status Monitor werd geopend. Klik op Update (Updaten) als u de cartridgestatus wilt actualiseren.
De kwaliteit of betrouwbaarheid van niet-originele inkt kan niet door Epson worden gegarandeerd. Als niet-originele cartridges zijn geïnstalleerd, wordt de cartridgestatus mogelijk niet weergegeven.
Afhankelijk van het gebruikte papier en de kwaliteitsinstellingen voor het afdrukken, worden er mogelijk bij het zwart-wit of grijs afdrukken kleuren i.p.v. zwarte inkt gebruikt. Een mengsel van gekleurde inkt wordt namelijk voor het zwart gebruikt.
De volgorde van de cartridges waarin ze vermeld staan, verschilt per printer.