De printersoftware verwijderen

U moet de printersoftware mogelijk verwijderen en opnieuw installeren om bepaalde problemen op te lossen of na een upgrade van het besturingsprogramma van de computer.

Voor Windows

Opmerking:
Voor Windows 7 en Vista hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Voor Windows XP, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
Schakel het product uit.
Ontkoppel de product-interfacekabel van uw computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Vista: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Vista: Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma's).
Windows XP: Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Programma's toevoegen of verwijderen).
Selecteer de te verwijderen software in de getoonde lijst, bijvoorbeeld de driver van het product en de toepassing.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/Wijzigen) of Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change(Verwijderen/Wijzigen) of Uninstall (Verwijderen) en klik vervolgens op Continue (Doorgaan) in het vensterUser Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP: Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen) of Remove (Verwijder).
Opmerking:
Indien u in stap 5 kiest voor het verwijderen van de printerdriver van uw product, moet u het pictogram voor het product selecteren en vervolgens op OK klikken.
Klik wanneer het bevestigingsvenster verschijnt op Yes (Ja) of Next (Volgende).
Volg de instructies op het scherm.
In bepaalde gevallen verschijnt de melding dat u de computer opnieuw moet opstarten. Selecteer in dat geval I want to restart my computer now (Computer nu opnieuw opstarten) en klik op Finish (Voltooien).

Voor Mac OS X

Opmerking:
Voor het verwijderen van de printersoftware moet u Uninstall Center downloaden.
Ga naar:
http://www.epson.com
Selecteer vervolgens de ondersteuningssectie van uw lokale Epson website.
Als u toepassingen wilt verwijderen, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
U kunt geen programma's verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Afhankelijk van de toepassing kunnen een apart installatie- en verwijderprogramma zijn gebruikt.
Sluit alle actieve toepassingen.
Dubbelklik op het pictogram Uninstall Center in de map Epson van uw Mac OS X harde schijf.
Selecteer de vakjes van de te verwijderen software in de getoonde lijst, bijvoorbeeld de driver van het product en de toepassing.
Klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm.
Indien u de te verwijderen software niet kunt vinden in het venster Uninstall Center, dubbelklikt u op de map Applications (Programma's) van uw Mac OS X harde schijf, selecteert u de te verwijderen toepassing en sleept u deze naar het pictogram Trash (Prullenmand).
Opmerking:
Indien u de printerdriver heeft verwijderd maar de naam nog aanwezig is in het vensterPrint & Fax (Afdrukken en faxen), selecteert u de naam van het product en klikt u op de knop - verwijderen.