Bluetooth-instellingen

Via het display van de printer kunt u instellingen opgeven voor de draadloze Bluetooth-communicatie. Misschien moet u een speciale code voor uw printer opgeven of de codering inschakelen, afhankelijk van de instellingen van het Bluetooth-apparaat.

Druk op de knop Setup om de instellingen te kunnen opgeven.

Selecteer de Bluetooth-instellingen.

1. Selecteer de Bluetooth-instellingen.

2. Druk op de knop .

Opmerking:

Als de Bluetooth-instellingen niet op het display worden weergegeven, is de adapter misschien niet goed aangesloten. U moet de adapter uit het apparaat trekken en vervolgens opnieuw aansluiten. Zie Aansluiten.

Wijzig de instellingen van de verschillende items. In de volgende tabel vindt u meer informatie over de Bluetooth-instellingen.

Instelling

Opties

Beschrijving

BT-printer-ID instellen

nummer voor de printernaam
(standaard = 1)

Als er meerdere Bluetooth-printers binnen hetzelfde bereik vallen, geeft u elke printer een ander nummer (van 0 tot en met 9).

De nieuwe printer-ID is pas van kracht nadat u het apparaat uit en weer aan hebt gezet.

BT-verbindingsmodus

Publiek

In deze modus kunnen Bluetooth-apparaten zelfstandig de printer opsporen om af te drukken.

Privé

In deze modus kunnen onbekende apparaten het apparaat niet detecteren.

Als u in deze modus wilt afdrukken, moet u eerst eenmaal naar het apparaat zoeken in de modus Publiek en de naam van het apparaat opslaan. Wanneer uw Bluetooth-apparaat de printer eenmaal heeft gedetecteerd in de modus Publiek, zal het daarna ook in de modus Privé met de printer kunnen communiceren om gegevens af te drukken.

Koppeling

In deze modus moet er verplicht een code van vier cijfers in het Bluetooth-apparaat worden ingevoerd voordat communicatie met de printer mogelijk is.

BT-codering

Aan/Uit
(standaard = Uit)

Selecteer Aan om de communicatie te coderen. Bij gebruik van codering moet er verplicht een code van vier cijfers in het Bluetooth-apparaat worden ingevoerd voordat communicatie met de printer mogelijk is.

BT-pincode instellen

Een willekeurig getal van vier cijfers
(standaard = 0000)

Met deze optie bepaalt u de code (vier cijfers) die in een Bluetooth-apparaat moet worden ingevoerd voordat afdrukken mogelijk is, als Koppeling is geselecteerd als BT-verbindingsmodus of als BT-codering is ingeschakeld. Zelfs als er voor de printer geen codering nodig is, kan het afhankelijk van de instellingen die op het andere Bluetooth-apparaat zijn opgegeven, toch nodig zijn dat u de pincode van de printer opgeeft.

BT-apparaatadres

Wordt in de fabriek vastgelegd.
(Voorbeeld) 11-11-11-11-11-11

Het unieke Bluetooth-apparaatadres van dit apparaat.