Foto's met tegenlicht corrigeren

Met de functie Tegenlichtcorrectie van Epson Scan verwijdert u schaduw uit foto's met te veel tegenlicht. U kunt dit automatisch doen tijdens het scannen van uw afdrukken.
Opmerking:
Tegenlichtcorrectie kan niet worden gebruikt in de volautomatische modus.
Origineel
Met tegenlichtcorrectie
Ga als volgt te werk om foto's met tegenlicht te corrigeren met Epson Scan.
Plaats uw origineel op de scanner. Zie het boekje voor meer informatie.
Start Epson Scan. Voor instructies:
Wanneer Epson Scan verschijnt, selecteert u de basisinstellingen voor het type originelen dat u scant en geeft u vervolgens bij Bestemming aan wat u met de afbeelding(en) wilt doen. Zie Basisinstellingen selecteren.
Klik op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Scangebied weergeven en aanpassen.
U schakelt de optie Tegenlichtcorrectie in op een van de volgende manieren.
Thuismodus: schakel het selectievakje Tegenlichtcorrectie in.
Professionele modus: ga naar het deel met aanpassingen en schakel daar het selectievakje Tegenlichtcorrectie in. Als u de tegenlichtcorrectie wilt verhogen of verlagen, klikt u op + (Windows) of (Mac OS X) naast de optie en selecteert u de gewenste instelling bij Niveau.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen.
Geef uw afbeelding het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren.
Klik op de knop Scannen om de afbeelding te scannen en tegelijk tegenlicht te corrigeren.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien.