Kleurherstel

Met de functie Kleurherstel van Epson Scan geeft u uw oude, verkleurde foto's hun oorspronkelijke kleuren en scherpte terug. U kunt dit automatisch doen tijdens het scannen van uw afdrukken.
Origineel
Kleuren hersteld
Ga als volgt te werk om de kleuren te herstellen met Epson Scan.
Plaats uw originele foto op de scanner. Zie het boekje voor meer informatie.
Start Epson Scan. Voor instructies:
Wanneer Epson Scan verschijnt, gaat u als volgt te werk (afhankelijk van de geselecteerde scanmodus):
Thuismodus of Professionele modus: ga naar stap 4.
Volautomatische modus: klik op de knop Aanpassen. Schakel vervolgens het selectievakje Kleuren herstellen in en klik op OK. Ga naar stap 9.
Opmerking:
Zie voor meer informatie over het gebruik van de volautomatische modus voor het scannen van foto's Volautomatische modus gebruiken.
Selecteer de basisinstellingen voor het type originelen dat u scant en geef vervolgens bij Bestemming aan wat u met de afbeelding(en) wilt doen. Zie Basisinstellingen selecteren.
Klik op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Scangebied weergeven en aanpassen.
U schakelt de optie Kleurherstel in op een van de volgende manieren.
Thuismodus: schakel het selectievakje Kleurherstel in.
Professionele modus: ga naar het deel met Aanpassingen en schakel daar het selectievakje Kleurherstel in.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen.
Geef uw afbeelding het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren.
Klik op de knop Scannen om de afbeelding te scannen en tegelijk de kleuren van de afbeelding op te frissen.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien.

De functie Kleurenpalet gebruiken (alleen in de Professionele modus)

Ga als volgt te werk om de kleuren in uw afbeeldingen bij te regelen met het Kleurenpalet van EPSON Scan.

Kleur selecteren in een afbeelding

Klik zo nodig op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan van uw afbeelding te maken. Klik vervolgens op de knop Kleurenpalet.
Het venster met het kleurenpalet verschijnt.
Klik op de knop Kleur wijzigen. De cursor verandert in een pipet.
Klik in het voorbeeldvenster op de kleur in de afbeelding die moet worden gewijzigd.
De geselecteerde kleur wordt nu in de middelste cel van het venster Kleurenpalet geplaatst. In de omringende cellen worden licht afwijkende tinten van die kleur weergegeven.
Selecteer de cel met de tint die u in de afbeelding wilt gebruiken in plaats van de oorspronkelijke kleur. Deze kleur wordt nu weergegeven in de middelste cel en de gewijzigde kleur wordt weergegeven in de afbeelding.
Opmerking:
Met de cellen rechts in het venster kunt u de helderheid aanpassen, indien gewenst.
Voer stap 4 opnieuw uit als u wilt doorgaan met het aanpassen van de kleur.
Klik op de knop Opslaan als u de kleur wilt opslaan voor latere scantaken. De kleur wordt weergegeven in het opslaggebied.
Opmerking:
Als u een eerder opgeslagen kleur wilt gebruiken, selecteert u eerst die kleur en klik u vervolgens op de knop Toepassen op palet.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de kleur, klikt u op de knop Sluiten om terug te keren naar het Epson Scan-venster.
Klik voor meer informatie over de functie Kleurenpalet op de knop Help.

Kleur aanbrengen in een afbeelding

Klik zo nodig op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan van uw afbeelding te maken. Klik vervolgens op de knop Kleurenpalet.
Het venster met het kleurenpalet verschijnt.
Selecteer de cel met de tint die u in de afbeelding wilt gebruiken in plaats van de oorspronkelijke kleur. Deze kleur wordt nu weergegeven in de middelste cel.
Opmerking:
Met de cellen rechts in het venster kunt u de helderheid aanpassen, indien gewenst.
Klik op de knop Kleur aanbrengen. De cursor verandert in een druppel.
Klik in het voorbeeldvenster op de kleur in de afbeelding die moet worden gewijzigd. De kleurwijziging wordt zichtbaar gemaakt in de afbeelding.
Voer stap 2 t/m 4 opnieuw uit als u wilt doorgaan met het aanpassen van de kleur.
Klik op de knop Opslaan als u de kleur wilt opslaan voor latere scantaken. De kleur wordt weergegeven in het opslaggebied.
Opmerking:
Als u een eerder opgeslagen kleur wilt gebruiken, selecteert u eerst die kleur en klik u vervolgens op de knop Toepassen op palet.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de kleur, klikt u op de knop Sluiten om terug te keren naar het Epson Scan-venster.
Klik voor meer informatie over de functie Kleurenpalet op de knop Help.