Diverse afdrukproblemen

Onjuiste of vervormde tekens

Verwijder alle onderbroken taken uit de Windows Spooler (Windows Vista, XP en 2000).
Zet de printer en de computer uit. Controleer of de interfacekabel van de printer goed is aangesloten.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Onjuiste marges

Controleer de instellingen van de marges in uw toepassing. Zorg ervoor dat de marges binnen het afdrukgebied van de pagina vallen.
Zie Afdrukgebied
Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
In Windows: controleer het venster Main (Hoofdgroep).
In Mac OS X: controleer het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) of het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Afdruk is enigszins scheef

Controleer of het papier correct in de papiertoevoer is geplaatst.
Zie Papier laden

Omgekeerd beeld

In Windows: schakel het selectievakje Mirror Image (Spiegel afbeelding) in het venster Page Layout (Paginalay-out) van de printerdriver uit, of schakel de instelling Afbeelding spiegelen in uw toepassing uit.
In Mac OS X: schakel het selectievakje Mirror Image (Spiegel afbeelding) uit bij Print Settings (Printerinstellingen) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver, of schakel de instelling Afbeelding spiegelen in uw toepassing uit.
Zie de online-Help van de printerdriver of van de toepassing voor instructies.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Lege pagina's worden afgedrukt

Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
In Windows: controleer het venster Main (Hoofdgroep).
In Mac OS X: controleer het dialoogvenster Page Setup (Pagina-instelling) of het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen
Voer na het uitproberen van een of meer van deze oplossingen een printercontrole uit om het resultaat te controleren.
Zie De werking van de printer controleren

De afdrukzijde bevat vlekken of vegen

Strijk het papier glad of buig het een beetje om in de tegenovergestelde richting als het is omgekruld in de richting van de afdrukzijde.
Schakel het selectievakje High Speed (Hoge snelheid) uit in de printerdriver.
Voor Windows: controleer het venster Quality Options (Kwaliteitopties). Dit venster wordt geopend wanneer u Quality Options (Kwaliteitopties) selecteert als instelling voor Print Quality (Afdrukkwaliteit) op het tabblad Main (Hoofdgroep) van uw printerdriver (Windows).
Voor Mac OS X: controleer het dialoogvenster Print Settings (Printerinstellingen) via het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
Voer een vel gewoon papier enkele malen in en werp het weer uit.
Zie De printer reinigen
Selecteer de juiste instelling voor het papierformaat in de printerdriver. Anders kunt u inktvlekken krijgen binnen in de printer (met mogelijke gevolgen voor de afdrukkwaliteit daarna). U kunt dit als volgt voorkomen:
Voor Windows: selecteer Check paper width before printing (Papierbreedte controleren vóór het afdrukken) bij Speed and Progress (Snelheid en voortgang) op het tabblad Utility (Hulpprogramma's) van de printerdriver.
Voor Mac OS X: selecteer Check paper width before printing (Papierbreedte controleren vóór het afdrukken) in Paper Configuration (Papierconfiguratie) in het dialoogvenster Print (Afdrukken) van de printerdriver.
Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen

Afdrukken verloopt te traag

Zorg ervoor dat de papiersoort die is geselecteerd in de printerdriver, overeenkomt met het type papier dat zich in de papiertoevoer van de printer bevindt.
Zie Het juiste afdrukmateriaal selecteren
Sluit alle toepassingen die niet echt nodig zijn.
Als u gedurende langere tijd onafgebroken afdrukt, kan de papierdoorvoer of de cartridgehouder zo nu en dan even stoppen. Zo wordt de afdruksnelheid verminderd en wordt voorkomen dat het afdrukmechanisme warmloopt en beschadigd raakt. Als dit gebeurt, kunt u wel doorgaan met afdrukken, maar wij raden u aan om te stoppen en de printer dertig minuten te laten afkoelen met de stroom ingeschakeld. (Met de stroom uit is een goed herstel niet mogelijk.) Wanneer u opnieuw begint, wordt weer op normale snelheid afgedrukt.
Verwijder de printerdriver en installeer de driver vervolgens opnieuw.
Zie De printersoftware verwijderen
Raadpleeg het hieronder vermelde gedeelte als u alle hiervoor beschreven oplossingen zonder enig succes hebt geprobeerd:
De afdruksnelheid verhogen (alleen Windows)