Beginpagina
De printkop uitlijnen

Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken voor Windows
Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken voor Mac OS X
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd of u horizontale strepen ziet, kunt u dit probleem oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen.

Raadpleeg het desbetreffende gedeelte hierna.

Opmerking:

Druk nooit op de knop  Stoppen/Wissen om het afdrukken te annuleren, als er op dat moment net een testblad wordt afgedrukt met het hulpprogramma Printkop uitlijnen.

Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken voor Windows

Ga als volgt te werk om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen.

Controleer of gewoon papier van A4-formaat is geladen in de papiertoevoer en of de klem voor papierdikte is ingesteld op de positie .

Open de printerinstellingen.

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken voor Mac OS X

Ga als volgt te werk om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen.

Controleer of gewoon papier van A4-formaat is geladen in de papiertoevoer en of de klem voor papierdikte is ingesteld op de positie .

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.

Klik op de knop Printkop uitlijnen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Ga als volgt te werk om de printkop te reinigen met de knoppen op het bedieningspaneel.

Controleer of er geen waarschuwingen of fouten worden weergegeven in het LCD-scherm.

Druk op de knop Installatie (Setup) en selecteer Printkop uitlijnen door op de knop of te drukken.

Druk op knop  Start.

Het volgende uitlijnblad wordt afgedrukt.

Bekijk het uitlijningspatroon in de verschillende sets en zoek het patroon dat het meest evenredig is afgedrukt en geen strepen of lijnen vertoont.

Druk op de knop of om het nummer voor het beste patroon (1 tot en met negen 9) te markeren in set #1 en druk op de knop  Start.

Herhaal stap 6 om het beste patroon voor sets #2, #3 en #4 te selecteren.

Druk ten slotte op de knop  Stoppen/Wissen (Stop/Clear).