Beginpagina
Kopiëren vanaf een geheugenkaart

Voorzorgsmaatregelen betreffende het kopiëren met een geheugenkaart
Ondersteunde geheugenkaarten
Fotobestandvereisten
Een geheugenkaart plaatsen
Fotobestanden naar uw computer kopiëren
Fotobestanden opslaan op een geheugenkaart

Voorzorgsmaatregelen betreffende het kopiëren met een geheugenkaart

Neem het volgende in acht wanneer u foto's kopieert tussen uw geheugenkaart en uw computer.

• Raadpleeg de documentatie bij uw geheugenkaart en eventuele adapters die u gebruikt voor richtlijnen betreffende het werken met de geheugenkaart en/of adapters.

• Verwijder de geheugenkaart niet en zet de printer niet uit wanneer het lampje van de geheugenkaart knippert. Dat kan leiden tot gegevensverlies.

• Controleer of uw geheugenkaart niet tegen schrijfbewerkingen is beveiligd. Vele geheugenkaarten beschikken over een schrijfbeveiligingsschakelaar of zijn verzegeld.

• Kopieer geen foto's naar een geheugenkaart terwijl u afdrukt van de geheugenkaart.

• De printer geeft geen bijgewerkte informatie weer over uw geheugenkaart nadat u er foto's naartoe hebt gekopieerd of foto's van de kaart hebt verwijderd. U kunt de weergegeven informatie bijwerken wanneer het lampje van de geheugenkaart niet meer knippert. Verwijder dan de kaart en laad deze opnieuw

• Wanneer u EPSON File Manager gebruikt voor toegang tot de foto's op uw geheugenkaart, dient u de geheugenkaart pas te verwijderen nadat u File Manager hebt gesloten.

Ondersteunde geheugenkaarten

U kunt de volgende typen geheugenkaarten gebruiken met uw printer:

CompactFlash

MagicGate Memory Stick

Memory Stick

Memory Stick PRO

Memory Stick Duo*

Microdrive

MultiMediaCard

SD Card

SmartMedia

miniSD Card*

xD-Picture Card

Memory Stick PRO Duo*

MagicGate Memory Stick Duo*

xD-Picture Card Type M

* Adapter vereist.

Opmerking:

Zie het volgende gedeelte voor specificaties van geheugenkaarten die met deze printer kunnen worden gebruikt
Geheugenkaartaansluitingen

Fotobestandvereisten

Uw printer biedt ondersteuning voor afbeeldingsbestanden die aan de volgende vereisten voldoen:

Media-indeling

DCF (Design rule for Camera File system), compatibel met versie 1.0 of 2.0

Bestandsindeling

JPEG, DOSFAT (FAT 12 of 16, één partitie), genomen met een digitale camera die compatibel is met DCF versie 1.0 of 2.0.

Ondersteuning voor EXIF-versie 2.21

Afbeeldingsgrootte

80 × 80 pixels - 9200 × 9200 pixels

Aantal bestanden

Maximaal 999

Opmerking:

Geen ondersteuning voor bestandsnamen met double-bytetekens die direct vanaf een geheugenkaart worden afgedrukt.

Een geheugenkaart plaatsen

Zet de printer aan.

Open de printerkap.

Wanneer u een Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, miniSD Card of MagicGate Memory Stick Duo-kaart wilt laden, plaatst u de kaart in de desbetreffende adapter.

Plaats uw geheugenkaart met de bovenzijde naar de rechterzijde van de printer gericht, zoals aangegeven in onderstaande illustraties. Sluit vervolgens de printerkap.

Compact Flash/Microdrive

Memory Stick/
    Memory Stick PRO/
    MagicGate Memory Stick/
    Memory Stick Duo/
    MultiMediaCard/
    SD Card/
    miniSD Card/
    Memory Stick PRO Duo/
    MagicGate memory Stick Duo

SmartMedia/
    xD-Picture Card/
    xD-Picture Card Type M

Let op:
  • Plaats uw geheugenkaart alleen op de zojuist beschreven wijze. Anders zou u uw printer, geheugenkaart of beide kunnen beschadigen. Wanneer u een kaart niet op de juiste wijze plaatst, ziet u een foutbericht op het scherm. Klik dan op Annuleren, verwijder de geheugenkaart en plaats deze op de juiste wijze.

• Laad slechts één geheugenkaart tegelijk. Verwijder een geheugenkaart voordat u de volgende plaatst.

• Sluit altijd de printerkap om uw geheugenkaart te beschermen tegen statische elektriciteit. Wanneer u de geplaatste geheugenkaart aanraakt, bestaat de kans dat de printer niet goed meer werkt.

Fotobestanden naar uw computer kopiëren

Controleer of de printer ingeschakeld is en of er een geheugenkaart geplaatst is.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Deze computer.

Windows ME, 98 of 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Deze computer op het bureaublad.

Dubbelklik op het pictogram Verwisselbare schijf en selecteer de map waarin uw fotobestanden zijn opgeslagen.

Opmerking:

Wanneer u geen volumenaam hebt ingesteld, wordt de stationsnaam weergegeven. Wanneer u geen volumenaam hebt ingesteld, wordt de “verwisselbare schijf” in Windows XP weergegeven als de stationsnaam.

Selecteer de fotobestanden die u wilt kopiëren en sleep deze naar een map op de vaste schijf van uw computer.

Fotobestanden opslaan op een geheugenkaart

Voordat u uw geheugenkaart plaatst, dient u te controleren of de schakelaar of het zegel voor schrijfbeveiliging zodanig is ingesteld dat u gegevens naar de kaart kunt schrijven.

Opmerking:

Nadat u een foto van een Macintosh-computer naar een geheugenkaart hebt gekopieerd, is het mogelijk dat een oudere digitale camera de geheugenkaart niet kan lezen.

Controleer of de printer ingeschakeld is en of er een geheugenkaart geplaatst is.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Deze computer.

Windows ME, 98 of 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Deze computer op het bureaublad.

Dubbelklik op het pictogram Verwisselbare schijf en selecteer de map waarin u uw fotobestanden wilt opslaan.

Opmerking:

Wanneer u geen volumenaam hebt ingesteld, wordt de stationsnaam weergegeven. Wanneer u geen volumenaam hebt ingesteld, wordt de “verwisselbare schijf” in Windows XP weergegeven als de stationsnaam.

Selecteer op de vaste schijf van uw computer de map met de fotobestanden die u wilt kopiëren. Selecteer vervolgens de fotobestanden en sleep deze naar de map op uw geheugenkaart.

Opmerking:

Het aantal foto's dat wordt weergegeven op de printer wijzigt niet wanneer u foto's naar de geplaatste geheugenkaart kopieert. Verwijder de geheugenkaart en plaats deze opnieuw om het juiste aantal foto's te kunnen zien.