Een cartridge vervangen voordat deze leeg is

U krijgt de beste resultaten als u de cartridge verbruikt binnen zes maanden na het openen van de verpakking.
Als u een cartridge wilt vervangen voordat het inktlampje knippert of de status monitor (statusmonitor) aangeeft dat de cartridge leeg is, volgt u de instructies in dit gedeelte.
Opmerking:
Open de verpakking van de cartridge pas wanneer u klaar bent om de cartridge in de printer te installeren. De cartridge is vacuüm verpakt om de kwaliteit te behouden.

Printerknoppen gebruiken

Opmerking:
In de illustraties wordt het vervangen van de cartridge yellow (geel) getoond. De instructies zijn echter voor alle cartridges gelijk.
Controleer of de cd/dvd-lade niet in de printer is geplaatst en of het lampje brandt, maar niet knippert.
Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking.
Let op:
Pas op dat u de haakjes aan de zijkant van de cartridge niet afbreekt wanneer u de cartridge uit de verpakking haalt.
Raak de groene chip aan de zijkant van de cartridges niet aan. Hierdoor kan de cartridge worden beschadigd.
Installeer altijd onmiddellijk na verwijdering van de oude cartridge een nieuwe. Als een nieuwe cartridge niet meteen geïnstalleerd wordt kan de printkop uitdrogen en onbruikbaar worden.
Verwijder de gele tape aan de onderkant van de cartridge.
Let op:
U moet de gele tape verwijderen voordat u de cartridge installeert, omdat de afdrukkwaliteit anders kan teruglopen en u wellicht zelfs helemaal niet meer kunt afdrukken.
Als u een cartridge hebt geïnstalleerd zonder eerst de gele tape te verwijderen, haalt u de cartridge uit de printer, verwijdert u de gele tape alsnog en installeert u de cartridge opnieuw.
De doorzichtige verzegeling aan de onderkant van de cartridge mag u niet verwijderen, anders wordt de cartridge onbruikbaar.
De beschermstrook op de cartridge mag niet worden verwijderd of gescheurd, omdat de cartridge anders inkt gaat lekken.
Open het printerdeksel.
Druk op de knop . De printkop beweegt naar de positie waar de cartridge kan worden vervangen en het lampje  begint te knipperen.
Opmerking:
Houd de knop  niet langer dan drie seconden ingedrukt, anders begint de printer de printkop te reinigen.
Let op:
Verplaats de printkop niet met de hand. Hierdoor kan de printer worden beschadigd. Gebruik altijd de knop  om hem te verplaatsen.
Open de cartridgekap.
Let op:
Zorg ervoor dat u de hieronder aangegeven onderdelen niet aanraakt.
Druk op het klepje aan de achterzijde van de cartridge die u wilt vervangen. Trek de cartridge recht omhoog uit de printer. Gooi de cartridge op de juiste wijze weg.
Opmerking:
Als het niet goed lukt om de cartridge te verwijderen, moet u de cartridge met meer kracht omhoog trekken.
Plaats de nieuwe cartridge met de onderkant omlaag in de cartridgehouder. Duw de cartridge omlaag tot deze vastklikt.
Sluit de cartridgekap en het printerdeksel wanneer u klaar bent met het vervangen van cartridges.
Druk op de knop .
De printkop verschuift en het inkttoevoersysteem begint te laden. Dit proces duurt ongeveer twee minuten. Wanneer het laden van de inkt is voltooid, wordt de printkop weer verplaatst naar de uitgangspositie. Het lampje stopt met knipperen en brandt continu.
Let op:
Het lampje  blijft knipperen tijdens het laden van de inkt. Schakel nooit de printer uit terwijl dit lampje knippert. Als u dat wel doet, is het mogelijk dat er onvoldoende inkt wordt geladen.
Plaats de cd/dvd-lade pas nadat de inkt volledig is geladen.
Opmerking:
Als het inktlampje brandt nadat de printkop naar de uitgangspositie is geschoven, is de cartridge mogelijk niet goed geïnstalleerd. Druk opnieuw op de knop en druk de cartridge omlaag totdat deze vastklikt.