Printerdriver en Status Monitor: een overzicht

De printerdriver voor Windows openen
De printerdriver voor Mac OS X openen

In de printerdriver kunt u een groot aantal opties instellen om de beste afdrukresultaten te krijgen. Met Status Monitor en de printerhulpprogramma's kunt u de printer controleren en ervoor zorgen dat het apparaat optimaal blijft werken.

De printerdriver voor Windows openen

U kunt de printerdriver openen vanuit de meeste Windows-toepassingen, vanuit het menu Start of vanuit de taakbalk van Windows.

Als u instellingen wilt opgeven die alleen van toepassing moeten zijn op de toepassing waarmee u aan het werk bent, opent u de printerdriver vanuit de toepassing in kwestie.

Als u instellingen wilt opgeven die door alle Windows-toepassingen moeten worden gebruikt, dan opent u de printerdriver vanuit het menu Start of de taakbalk.

Raadpleeg de hierna genoemde gedeelten voor meer informatie over het openen van de printerdriver.

Vanuit Windows-toepassingen

Klik in het menu Bestand op Afdrukken.

Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Printer, Instellen, Opties, Voorkeuren of Eigenschappen. (Het is mogelijk dat u op een combinatie van deze knoppen moet klikken, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt.)

Vanuit het menu Start

Windows XP x64 en XP:
Klik op Start, Configuratiescherm en Printers en faxapparaten. (Als het Configuratiescherm (Control Panel) in Categorieweergave (Category View) staat, klikt u op Printers en andere hardware gevolgd door Printers en faxapparaten.)

Windows Me, 98 SE en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen en klik vervolgens op Printers.

Windows XP x64, XP en 2000:
Selecteer de printer en klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken in het menu Bestand (File).

Windows Me en 98 SE:
    Selecteer de printer en klik op Eigenschappen in het menu Bestand (File).

Via het snelkoppelingspictogram op de taakbalk

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Printerinstellingen.

Als u een snelkoppelingspictogram aan de taakbalk van Windows wilt toevoegen, opent u eerst de printerdriver via het menu Start (hierboven beschreven). Klik vervolgens op het tabblad Hulpprogramma's, de knop Snelheid & Voortgang en de knop Controlevoorkeursinstellingen. Schakel in het venster Controlevoorkeursinstellingen (Monitoring Preferences) het selectievakje Snelkoppelingspictogram selecteren in.

De printerdriver voor Mac OS X openen

In de volgende tabel wordt aangegeven hoe u de dialoogvensters van de printerdriver opent.

Dialoogvenster

Openen

Pagina-instelling (Page Setup)

Klik in het menu Archief (File) van uw toepassing op Pagina-instelling.

Afdrukken (Print)

Klik in het menu Archief (File) van uw toepassing op Print.

EPSON Printer Utility 2

U kunt deze software op twee manieren openen:

Dubbelklik op het pictogram van EPSON Printer Utility 2 in de map Programma's (Applications) in Macintosh HD. Selecteer de printer in de lijst Printers (Printer List) en klik op OK.

Open de map Programma's (Applications) op de vaste schijf, open de map Utilities (Hulpprogramma's) en dubbelklik op het pictogram Afdrukbeheer of Printerconfiguratie. Selecteer de gewenste printer uit de lijst en klik op de knop Configureer of de knop Hulpprogramma.