Een printer toevoegen of scanner aansluiten (voor Mac OS X)

Een printer toevoegen

Voor Mac OS X 10.3: voeg de printer toe aan de printerlijst van Mac OS X.
Dubbelklik op het pictogram Macintosh HD.
Opmerking:
Als de naam Macintosh HD is gewijzigd, dubbelklikt u op het pictogram van het station waarop Mac OS X wordt uitgevoerd.
Dubbelklik achtereenvolgens op de map Applications (Toepassingen) en de map Utilities (Hulpprogramma's) en klik op het pictogram Printer Setup Utility (Hulpprogramma Printerconfiguratie).
Als het scherm Printer List (Printerlijst) of een berichtscherm wordt weergegeven, klikt u op Add (Voeg toe).
Selecteer de printer in de lijst en klik op Add (Toevoegen) in het scherm Printer Browser (Browser voor printer).
Voor Mac OS X 10.3 selecteert u Rendezvous in het scherm Printer List (Printerlijst), klikt u op de printer en klikt u op Add (Toevoegen).
Opmerking:
Als u wilt afdrukken via Rendezvous (Mac OS X 10.3)/Bonjour (Mac OS X 10.4 of hoger), moeten de printer en de computer automatisch een IP-adres ophalen via de functie DHCP. Als een uniek IP-adres aan de printer is toegewezen, selecteert u EPSON TCP/IP (of TCP/IP).
Voor Mac OS X 10.5: voeg de printer toe aan het menu File (Bestand/Archief) van het programma.
Selecteer File (Bestand/Archief) gevolgd door Print in Finder of in een programma als TextEdit.
Selecteer Add Printer (Voeg printer toe) in de printerlijst.

De scanner aansluiten/controleren

Stel de EPSON Scan-verbinding in en controleer de werking.
Opmerking:
Deze functie is niet beschikbaar voor alle printers of kan mogelijk niet worden ingeschakeld.
Dubbelklik achtereenvolgens op Macintosh HD, Applications (Programma's), Utilities (Hulpprogramma's) en EPSON Scan Settings (EPSON Scan Instellingen).
Opmerking:
Als de scanner wel in de lijst staat maar niet direct kan worden geselecteerd wanneer het scherm EPSON Scan Settings (EPSON Scan Instellingen) wordt weergegeven: Wacht totdat het zoeken is voltooid.
Controleer of de printer is geselecteerd, klik op Network (Netwerk) en klik op Add (Toevoegen).
Voer de Scanner Name (Naam scanner) in en wacht totdat het zoeken is voltooid.
Klik op het IP-adres van de printer en klik op OK.
Opmerking:
Als het adres niet wordt weergegeven, controleert u de verbinding en klikt u op Retry (Opnieuw), of klikt u op Enter address (Adres invoeren) en voert u het IP-adres rechtstreeks in. Als u het IP-adres rechtstreeks invoert, wordt de functie voor het automatisch instellen van het IP-adres uitgeschakeld.
Klik op de scanner en klik op Test.
Controleer of The connection test was successful (De verbindingstest is geslaagd) en de naam van de scanner worden weergegeven en klik op OK.