De scansoftware verwijderen

Voor alle modellen
Sommige problemen kunnen worden opgelost door de scansoftware te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

Epson Scan verwijderen

Voor alle modellen
Verwijder Epson Scan aan de hand van de instructies voor uw besturingssysteem.

Epson Scan verwijderen onder Windows

Voor alle modellen
Opmerking:
In Windows Vista moet u als beheerder zijn aangemeld.
In Windows XP moet u zijn aangemeld als Computer Administrator (Systeembeheerder).
In Windows 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (uit de groep Administrators).
Schakel de scanner uit.
Trek de interfacekabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows 2000: Klik op Start en selecteer Settings (Instellingen) en vervolgens Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma’s).
Windows XP: Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Windows 2000: Dubbelklik op het pictogram Add/Remove Programs (Software).
Selecteer EPSON Scan in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/Wijzigen) en klik vervolgens op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP of 2000: Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Klik op Yes (Ja) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om Epson Scan te verwijderen.
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan I want to restart my computer now (De computer opnieuw opstarten) en klik op Finish (Voltooien).

Epson Scan verwijderen onder Mac OS X

Voor Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW, Photo PX700W/Photo TX700W en Photo PX800FW/Photo TX800FW
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Lees de licentieovereenkomst en klik op Accept (Akkoord).
Klik op Next (Volgende).
Selecteer Single Install in de lijst Mode (Modus).
Selecteer Scanner Driver (EPSON Scan) (Scannerstuurprogramma (EPSON Scan)) in de Software List en klik op Next (Volgende).
Lees de licentieovereenkomst en klik op Accept (Akkoord).
Selecteer Uninstall (Maak installatie ongedaan) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm om het scannerstuurprogramma te verwijderen.
Voor Office BX300F/Office TX300F
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Klik op Custom Install (Aangepaste installatie).
Selecteer Scanner Driver (EPSON Scan) (Scannerstuurprogramma (EPSON Scan)).
Lees de licentieovereenkomst en klik op Accept (Akkoord).
Selecteer Uninstall (Maak installatie ongedaan) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm om het scannerstuurprogramma te verwijderen.

De Gebruikershandleiding verwijderen

Voor alle modellen
Verwijder de Gebruikershandleiding aan de hand van de instructies voor uw besturingssysteem.

De Gebruikershandleiding verwijderen onder Windows

Voor alle modellen
Opmerking:
In Windows Vista moet u als beheerder zijn aangemeld.
In Windows XP moet u zijn aangemeld als Computer Administrator (Systeembeheerder).
In Windows 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (uit de groep Administrators).
Schakel de scanner uit.
Trek de interfacekabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows 2000: Klik op Start en selecteer Settings (Instellingen) en vervolgens Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma’s).
Windows XP: Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Windows 2000: Dubbelklik op het pictogram Add/Remove Programs (Software).
Selecteer de Handleiding van de scanner in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/Wijzigen) en klik vervolgens op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP of 2000: Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Klik op Yes (Ja) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de Gebruikershandleiding.

De Gebruikershandleiding verwijderen onder Mac OS X

Voor Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW, Photo PX700W/Photo TX700W en Photo PX800FW/Photo TX800FW
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Lees de licentieovereenkomst en klik op Accept (Akkoord).
Klik op Next (Volgende).
Selecteer Single Install in de lijst Mode (Modus).
Selecteer Gebruikershandleiding in de Software List en klik op Next (Volgende).
Klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm om de Gebruikershandleiding te verwijderen.
Voor Office BX300F/Office TX300F
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Klik op Custom Install (Aangepaste installatie).
Selecteer Gebruikershandleiding en klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de Gebruikershandleiding.

Andere toepassingen van Epson verwijderen

Voor alle modellen
Ga als volgt te werk om overbodige toepassingen te verwijderen.

Windows

Voor alle modellen
Opmerking:
In Windows Vista moet u als beheerder zijn aangemeld.
In Windows XP moet u zijn aangemeld als Computer Administrator (Systeembeheerder).
In Windows 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (uit de groep Administrators).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows 2000: Klik op Start en selecteer Settings (Instellingen) en vervolgens Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma’s).
Windows XP: Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Windows 2000: Dubbelklik op het pictogram Add/Remove Programs (Software).
Selecteer het programma dat u wilt verwijderen in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/Wijzigen) en klik vervolgens op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP of 2000: Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Klik op Yes (Ja) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.

Mac OS X

Voor Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW, Photo PX700W/Photo TX700W en Photo PX800FW/Photo TX800FW
Opmerking:
Voor het verwijderen van software meldt u zich aan met de account van een Computer Administrator (Beheerder). Met een beperkte account kunt u geen programma’s verwijderen.
Afhankelijk van de toepassing, kunnen er afzonderlijke programma's voor het installeren of verwijderen worden gebruikt.
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Lees de licentieovereenkomst en klik op Accept (Akkoord).
Klik op Next (Volgende).
Selecteer Single Install in de lijst Mode (Modus).
Selecteer de toepassing die u wilt verwijderen in de Software List en klik op Next (Volgende).
Als de licentieovereenkomst wordt weergegeven, leest u deze door en klikt u op Accept (Akkoord).
Selecteer Uninstall (Maak installatie ongedaan) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Opmerking:
Wanneer u Uninstall (Maak installatie ongedaan) niet kunt selecteren, dubbelklikt u op de map Applications (Programma's) op de vaste schijf in Mac OS X, selecteert u de toepassing die u wilt verwijderen en sleept u deze naar het pictogram van de Trash (Prullenbak).
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.
Voor Office BX300F/Office TX300F
Opmerking:
Voor het verwijderen van software meldt u zich aan met de account van een Computer Administrator (Beheerder). Met een beperkte account kunt u geen programma’s verwijderen.
Afhankelijk van de toepassing, kunnen er afzonderlijke programma's voor het installeren of verwijderen worden gebruikt.
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt.
Klik op Custom Install (Aangepaste installatie).
Selecteer de toepassing die u wilt verwijderen.
Als de licentieovereenkomst wordt weergegeven, leest u deze door en klikt u op Accept (Akkoord).
Selecteer Uninstall (Maak installatie ongedaan) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Opmerking:
Wanneer u Uninstall (Maak installatie ongedaan) niet kunt selecteren, dubbelklikt u op de map Applications (Programma's) op de vaste schijf in Mac OS X, selecteert u de toepassing die u wilt verwijderen en sleept u deze naar het pictogram van de Trash (Prullenbak).
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.