De software verwijderen

Sommige problemen kunnen worden opgelost door de software te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
Voor Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista hebt u een beheerdersaccount en -wachtwoord nodig als u zich als standaardgebruiker aanmeldt.
In Windows XP moet u zijn ingelogd als Computer Administrator (Systeembeheerder).
Schakel het apparaat uit.
Haal de interfacekabel van het apparaat uit de computer.
Open de softwarelijst.
Windows 8.1/Windows 8:
Selecteer Desktop (Bureaublad), de charm Settings (Instellingen) en Control Panel (Configuratiescherm). Selecteer Uninstall a program (Een programma verwijderen) onder Programs (Programma's).
Windows 7/Windows Vista:
Selecteer Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm). Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) onder Programs (Programma's).
Windows XP:
Selecteer Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm). Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Selecteer in de lijst de software die u wilt verwijderen.
Verwijder de software.
Windows 8.1/Windows 8/Windows 7:
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen).
Windows Vista:
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) en vervolgens op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP:
Klik op Change/Remove (Wijzigen/verwijderen).
Klik op Yes (Ja) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm.
Er wordt misschien een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan I want to restart my computer now (Ik wil nu herstarten) en klik op Finish (Voltooien).

Voor Mac OS X

Opmerking:
U moet de Uninstaller downloaden als u uw software wilt verwijderen.
Open de site op:
http://www.epson.com
Selecteer de ondersteuning van uw lokale Epson-website.
Wanneer u toepassingen wilt verwijderen, moet u als Computer Administrator (Systeembeheerder) zijn aangemeld.
Met een beperkte account kunt u geen programma's verwijderen.
Afhankelijk van de toepassing is de Uninstaller mogelijk afzonderlijk van het installatieprogramma.
Sluit alle geopende toepassingen.
Dubbelklik op het pictogram Uninstaller op de harde schijf van uw Mac OS X.
Schakel in de weergegeven lijst de selectievakjes in voor de software die u wilt verwijderen, zoals het printerstuurprogramma en de toepassing.
Klik op Uninstall.
Volg de instructies op het scherm.
Als u de gewenste software niet kunt vinden in het venster Uninstaller, dubbelklikt u op de map Applications (Programma's) op de harde schijf van uw Mac OS X, selecteert u de gewenste toepassing en sleept u deze naar het pictogram Prullenmand.
Opmerking:
Als u het scannerstuurprogramma hebt verwijderd maar de naam van uw product blijft staan in het venster Print & Scan (Afdrukken en scannen) (voor Mac OS X 10.8 of 10.7) of Print & Fax (Afdrukken en faxen) (voor Mac OS X 10.6 of 10.5), selecteert u de naam van uw product en klikt u op de - remove (verwijder) knop.