Kleurcorrecte afbeeldingen scannen en afdrukken

U kunt de nauwkeurigheid van de kleuren van uw afbeeldingen optimaliseren met fotobewerkingssoftware als Adobe Photoshop Elements.

Afbeelding scannen en opslaan

Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows: open Adobe Photoshop Elements en selecteer Foto's bewerken en verbeteren.
Mac OS X: open Adobe Photoshop Elements. Wanneer het welkomstvenster verschijnt, klikt u op Sluiten en gaat u naar stap 2.
Klik op Bewerken (Windows) of Photoshop Elements (Mac OS X) en selecteer Kleurinstellingen.
Selecteer Volledig kleurbeheer en klik op OK.
Selecteer Bestand > Importeren > EPSON Perfection V200. Selecteer Thuismodus of Professionele modus en klik op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan te maken en het selectiekader aan te passen.
Opmerking:
De Volautomatische modus is niet geschikt voor kleurenbeheer.
Klik op de knop Configuratie gevolgd door het tabblad Kleuren en selecteer ICM (Windows) of ColorSync (Mac OS X).
Selecteer als instelling bij Bron (scanner) EPSON-standaard. Als u software voor kleurbeheer gebruikt en een eigen ICC-profiel hebt gemaakt, selecteer dan dit profiel bij Bron (Scanner).
Opmerking:
Plaats het profiel in de volgende map wanneer u een aangepast ICC-profiel voor de scanner maakt.
Windows: C:\Windows\System32\Spool\Driver\Color
Mac OS X: vaste schijf\Library\ColorSync\Profiles
Selecteer als instelling bij Doel Adobe RGB.
Selecteer Voorbeeldscan weergeven met behulp van monitorcompensatie en klik op OK om terug te keren naar het EPSON Scan-venster.
Klik op Scannen om de afbeelding te scannen.
Wanneer Epson Scan niet automatisch wordt gesloten na het scannen, klikt u op de knop Sluiten om het venster Epson Scan te sluiten.
Uw afbeelding wordt weergegeven in Adobe Photoshop Elements.
Selecteer Bestand > Opslaan als om de afbeelding op te slaan.
Selecteer in de opslagopties van het venster Opslaan als de optie ICC-profiel (Windows) of Kleurprofiel insluiten (Mac OS X) om het profiel bij de afbeelding op te slaan.

Afbeelding afdrukken

Selecteer Bestand in het menu Bestand.
Schakel het selectievakje Meer opties tonen in en selecteer Als bron als instelling bij Afdrukgebied.
Controleer de instellingen in de printersoftware en breng de gewenste wijzigingen aan voor de afdruktaak. Klik vervolgens op Afdrukken om de afbeelding af te drukken. Zie de printerdocumentatie voor meer informatie over het selecteren van printerinstellingen.