Scansoftware verwijderen

Sommige problemen kunnen worden opgelost door de scansoftware te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

De installatie van Epson Scan ongedaan maken

Verwijder Epson Scan aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Epson Scan verwijderen bij gebruik van Windows

Opmerking:
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista, XP of 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows Vista of XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Druk drie seconden op de  Aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen.
Trek de USB-kabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista: klik op de knop Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows 2000: klik op Start en selecteer Instellingen en vervolgens Configuratiescherm.
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's (Windows Vista), dubbelklik op het pictogram Software (Windows XP) of dubbelklik op het pictogram Software (Windows 2000) en selecteer vervolgens EPSON Scan in de lijst.
Klik op Verwijderen/wijzigen en klik vervolgens op Doorgaan in het venster Gebruikersaccount (Windows Vista) of klik op Wijzigen/Verwijderen (Windows XP en 2000).
Klik op Volgende wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om Epson Scan te verwijderen.
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ik wil nu herstarten en klik op Voltooien.

Epson Scan verwijderen bij gebruik van Mac OS X

Sluit alle geopende toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt. Klik op Aangepaste installatie.
Selecteer het scannerstuurprogramma (EPSON Scan).
Opmerking:
Wanneer het verificatiedialoogvenster verschijnt, voert u uw wachtwoord of zin in en klikt u op OK.
Lees de gebruiksrechtovereenkomst van de software en klik op Accepteren.
Selecteer Verwijderen in het menu linksboven en klik op Verwijderen.
Volg de instructies op het scherm om het scannerstuurprogramma te verwijderen.

Epson Creativity Suite verwijderen

Verwijder Epson Creativity Suite aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Epson Creativity Suite verwijderen bij gebruik van Windows

Opmerking:
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista, XP of 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows Vista of XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista: klik op de knop Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows 2000: klik op Start en selecteer Instellingen en vervolgens Configuratiescherm.
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's (Windows Vista), dubbelklik op het pictogram Software (Windows XP) of dubbelklik op het pictogram Software (Windows 2000) en selecteer vervolgens EPSON Attach to Email in de lijst.
Klik op Verwijderen/wijzigen en klik vervolgens op Doorgaan in het venster Gebruikersaccount (Windows Vista) of klik op Wijzigen/Verwijderen (Windows XP en 2000).
Klik op OK wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om Epson Attach to Email te verwijderen.
Voer stap 2 t/m 4 opnieuw uit voor elk van de onderstaande programma's waaruit Epson Creativity Suite is samengesteld:
Epson Copy Utility 3
Epson Event Manager
Epson File Manager
Epson Scan Assistant
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ik wil nu herstarten en klik op Voltooien.

Epson Creativity Suite verwijderen bij gebruik van Mac OS X

Opmerking:
Wanneer u toepassingen wilt verwijderen, moet u als systeembeheerder zijn aangemeld. Met een beperkte account kunt u geen programma's verwijderen.
Sluit alle geopende toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt. Klik op Aangepaste installatie.
Selecteer het programma dat u wilt verwijderen.
Lees de gebruiksrechtovereenkomst van de software en klik op Accepteren.
Selecteer Verwijderen in het menu linksboven en klik op Verwijderen.
Opmerking:
Wanneer u Verwijderen niet kunt selecteren, dubbelklikt u op de map Toepassingen op de harde schijf van de Mac OS X, selecteert u de toepassing die u wilt verwijderen en sleept u deze vervolgens naar het pictogram van de prullenbak.
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.

De online-gebruikershandleiding verwijderen

Verwijder deze online-gebruikershandleiding aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

De online-gebruikershandleiding verwijderen bij gebruik van Windows

Opmerking:
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista, XP of 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows Vista of XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Druk drie seconden op de  Aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen.
Trek de USB-kabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista: klik op de knop Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
Windows 2000: klik op Start en selecteer Instellingen en vervolgens Configuratiescherm.
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's (Windows Vista), dubbelklik op het pictogram Software (Windows XP) of dubbelklik op het pictogram Software (Windows 2000) en selecteer vervolgens PerfV200 User’s Guide in de lijst.
Klik op Verwijderen/wijzigen en klik vervolgens op Doorgaan in het venster Gebruikersaccount (Windows Vista) of klik op Wijzigen/Verwijderen (Windows XP en 2000).
Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg op het scherm de instructies voor het verwijderen van de gebruikershandleiding.

De online-gebruikershandleiding verwijderen bij gebruik van Mac OS X

Sleep deze map en dit pictogram naar de prullenmand:
De map Gebruikershandleiding in de map PerfV200.
Het pictogram PerfV200 Gebruikershandleiding op het bureaublad.