Scannen met Epson Creativity Suite

Wanneer u scant met Epson Creativity Suite, kunt u de afbeelding eerst scannen en opslaan met behulp van Epson File Manager. Vervolgens gebruikt u de overige projecten uit het venster van Epson File Manager om uw afbeeldingsbestanden te wijzigen, af te drukken, te verzenden per e-mail of te importeren in andere programma's.

Plaats uw originele foto op de scanner. Zie Documenten of foto’s op de scanner plaatsen.

U start Epson File Manager op een van de volgende manieren:

Windows: dubbelklik op het pictogram EPSON File Manager op het bureaublad.

Andere mogelijkheid: selecteer Start > Programma's of Alle programma's > EPSON Creativity Suite > EPSON File Manager.

Mac OS X: dubbelklik op het pictogram EPSON File Manager voor X op het bureaublad.

Of open achtereenvolgens de mappen Programma's > EPSON > Creativity Suite > File Manager en dubbelklik op het pictogram EPSON File Manager voor X.

Er verschijnt nu een venster met de vraag of u instructies voor het programma wilt weergeven.

Klik op Volgende als u de instructies wilt zien en volg verder de aanwijzingen op het scherm.

Opmerking:

Schakel het selectievakje Volgende keer niet weerg. in als u deze vraag niet opnieuw wilt krijgen.

U ziet nu het venster van Epson File Manager:

Klik op het scannerpictogram onder Foto's laden in de linkerbovenhoek. Epson Scan verschijnt.

Ga op een van de volgende manieren te werk, afhankelijk van de gebruikte modus:

• Volautomatische modus
    Klik op de knop Scannen als bij Modus rechtsboven in het venster de optie Volautomatische modus is geselecteerd. De afbeelding wordt automatisch gescand en opgeslagen als JPEG-bestand in Mijn afbeeldingen (My Pictures, Windows) of Afbeeldingen (Pictures, Mac OS X). Zie Volautomatische modus gebruiken voor meer informatie over het selecteren van meer instellingen.

• Thuismodus of professionele modus
    Zie Basisinstellingen selecteren voor instructies als bij Modus rechtsboven in het venster de optie Thuismodus of Professionele modus is geselecteerd.

Opmerking:

Zie De scanmodus wijzigen als u van scanmodus wilt veranderen.

De afbeelding wordt als miniatuur weergegeven in Epson File Manager. Zie De scan voltooien voor meer informatie hierover.

Opmerking:

Open voor meer informatie over Epson File Manager het menu Help en selecteer EPSON File Manager Gebruikershandleiding.