Grondbeginselen van het scannen / Kennismaken met de scansoftware

TWAIN-toepassingen

Deze scanner voldoet aan de TWAIN-norm. Dit betekent dat u afbeeldingen kunt scannen met beeldbewerkingsprogramma's die ook aan deze norm voldoen.

De volgende TWAIN-toepassingen voor beeldbewerking zijn met uw scanner meegeleverd. Gebruik de toepassing die het meest geschikt is voor hetgeen u wilt doen.

Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Raadpleeg de website van ArcSoft voor meer informatie over PhotoImpression.

U kunt ook afbeeldingen scannen met meer algemene TWAIN-toepassingen, zoals Adobe® Photoshop®.

Wanneer u in een TWAIN-toepassing een scanopdracht geeft, wordt EPSON Scan gestart om de afbeelding te scannen volgens de opgegeven instellingen.

TWAIN-
toepassing

EPSON
Scan

Scanner

Opdracht om een
afbeelding te scannen

Afbeelding
scannen

Het lijkt misschien alsof de TWAIN-toepassing uw scanner aanstuurt tijdens het scanproces, maar in werkelijkheid zorgt EPSON Scan overal voor.

In het EPSON Scan-scherm kunt u de diverse scaninstellingen opgeven.

Opmerking:
EPSON Scan werkt voor zowel Windows als Macintosh op dezelfde manier. In deze handleiding wordt de werking uitgelegd aan de hand van Windows-voorbeelden.