Startpagina > Veiligheid

Veiligheidsvoorschriften

Waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en opmerkingen

Waarschuwingen
moeten zorgvuldig worden opgevolgd om lichamelijk letsel te voorkomen.
Voorzorgsmaatregelen
moeten worden nageleefd om schade aan de apparatuur te voorkomen.
Opmerkingen
bevatten belangrijke informatie en nuttige tips over het gebruik van uw printer.

Waarschuwingssymbool voor hete onderdelen

Dit teken is aangebracht op de printkop en andere onderdelen om aan te geven dat deze zeer warm kunnen zijn. Raak deze onderdelen dus nooit aan wanneer de printer net is gebruikt. Laat de printer eerst een paar minuten afkoelen.

Belangrijke veiligheidsinstructies

Lees al deze veiligheidsvoorschriften goed door voordat u de printer in gebruik neemt. Neem ook alle waarschuwingen en voorschriften in acht die op de printer zelf staan.

Tijdens het installeren van de printer

Plaats de printer niet op een onstabiele ondergrond of in de buurt van een radiator of andere warmtebron.
Plaats de printer op een vlak, stabiel oppervlak. De printer werkt niet goed als deze hellend staat.
Plaats dit product niet op een zacht, onstabiel oppervlak, zoals een bed of bank of in een kleine, afgesloten ruimte, aangezien de ventilatie hierdoor wordt belemmerd.
Blokkeer of bedek de sleuven en openingen in de behuizing niet en duw geen voorwerpen in de sleuven.
Zorg voor voldoende ruimte rondom de printer zodat het apparaat goed kan worden bediend en onderhouden.
Plaats de printer op een plek waar u het apparaat desgewenst eenvoudig op een netwerk kunt aansluiten.
Gebruik alleen het type stroombron dat wordt aangegeven op het etiket van de printer. Als u de elektriciteitsspecificaties in uw regio niet kent, neem dan contact op met het plaatselijke energiebedrijf of raadpleeg de leverancier.
Sluit alle apparatuur aan op correct geaarde stopcontacten. Gebruik geen stopcontacten in dezelfde stroomgroep als kopieerapparaten of klimaatregelingssystemen die regelmatig worden in- en uitgeschakeld.
Gebruik geen beschadigd of gerafeld netsnoer.
Het netsnoer moet zodanig worden neergelegd dat schade door afschuren, snijden, rafelen, plooien en knikken en andere schade wordt voorkomen.
Als u de printer aansluit op een stekkerdoos, mag het totale amperage van alle apparaten die op de stekkerdoos zijn aangesloten niet hoger zijn dan het amperage van de doos. Zorg er ook voor dat het totale amperage van alle apparaten die op de stekkerdoos zijn aangesloten niet hoger is dan het amperage van het stopcontact.
Gebruik alleen het netsnoer die bij dit product wordt geleverd. Gebruik van een ander snoer kan brand of een elektrische schok veroorzaken.
De voedingskabel van dit product is alleen bedoeld voor gebruik met dit product. Gebruik met andere apparatuur kan brand of een elektrische schok veroorzaken.
Zorg ervoor dat het netsnoer voldoet aan de lokale veiligheidsvoorschriften.
Gebruik of plaats de printer niet op een plek waar de temperatuur en de luchtvochtigheid vaak veranderen. Plaats het apparaat ook niet in direct zonlicht, intens licht of bij warmtebronnen en stel het niet bloot aan te veel vocht en stof.
Vermijd plekken met veel schokken en trillingen.
Plaats de printer in de buurt van een stopcontact zodat u de stekker als dat moet snel uit het stopcontact kunt halen.
Plaats de computers en randapparatuur niet in de buurt van bronnen die elektromagnetische storingen kunnen veroorzaken, zoals luidsprekers of basisstations van draadloze telefoons.
Gebruik geen stopcontacten met schakelaars of automatische timers. Door een stroomonderbreking kunnen de gegevens in het geheugen van de printer of de computer verloren gaan. Gebruik ook geen stopcontacten die deel uitmaken van een groep waarop zware motoren of andere apparatuur is aangesloten en die schommelingen in de stroomtoevoer kunnen veroorzaken.
Gebruik een geaard stopcontact en gebruik geen adapter.
Als u van plan bent een printerstandaard te gebruiken, let dan op het volgende:
- Gebruik een standaard die sterk genoeg om minstens twee maal het gewicht van de printer te dragen.
- Gebruik alleen een standaard waarop de printer waterpas staat. De printer moet altijd volkomen horizontaal staan.
- Plaats het netsnoer en de interfacekabel van de printer zodanig dat deze de papierdoorvoer niet belemmeren. Maak de kabels vast aan de poten van de printerstandaard (indien mogelijk).

Tijdens het onderhoud van de printer

Haal de stekker van de printer uit het stopcontact voordat u de printer schoonmaakt. Gebruik voor het schoonmaken van de printer alleen een vochtige doek.
Mors geen vloeistof in de printer.
Voer uitsluitend onderhoudswerkzaamheden aan de printer uit die expliciet in deze handleiding zijn beschreven.
Verwijder de printerkabel uit het stopcontact en neem voor onderhoud contact op met bevoegd onderhoudspersoneel in de volgende gevallen:
i. Als de stroomkabel of stekker is beschadigd.
ii. Als een vloeistof in de printer is terechtgekomen.
iii. Als de printer is gevallen of als de behuizing is beschadigd.
iv. Als de printer niet normaal werkt of als de prestaties duidelijk minder zijn.
Gebruik geen spuitbussen met ontvlambare gassen in of in de buurt van dit product. Dit kan brand veroorzaken.
Gebruik alleen die bedieningsonderdelen die in de gebruiksaanwijzing worden beschreven.
Als u van plan bent de printer in Duitsland te gebruiken, let dan op het volgende:
Voor een adequate beveiliging tegen kortsluiting en oververhitting van deze printer moet het gebouw zijn voorzien van een stroomonderbreker van 16 ampère.
Bei Anschluss des Druckers an die Stromversorgung muss sichergestellt werden, dass die Gebaudeinstallation mit einer 16 A-Sicherung abgesichert ist.
Raak de witte kabel in de printer niet aan.

Papiergebruik

De afdrukkwaliteit van etiketten hangt af van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Gebruik etiketten daarom alleen onder de normale gebruiksomstandigheden die hierna worden beschreven:
Temperatuur: 15 tot 25˚C (59 tot 77˚F)
Luchtvochtigheid: 30 tot 60% RV
Laat tussen afdruktaken geen etiketten in de printer achter. De etiketten kunnen om de plaat krullen en vastlopen wanneer het afdrukken wordt hervat.
Plaats geen papier dat is gekruld of gevouwen.

Tijdens het gebruik van de printer

Gebruik alleen de bedieningselementen die worden beschreven in de gebruikersdocumentatie. Een onjuiste afstelling van andere bedieningselementen kan leiden tot schade die moet worden gerepareerd door een bevoegde technicus.
Wacht nadat u de printer hebt uitgezet altijd ten minste vijf seconden voordat u deze weer aanzet. De printer kan anders beschadigd raken.
Zet de printer nooit uit tijdens het afdrukken van de zelftest. Druk altijd op de knop Pause als u het afdrukken wilt stoppen en zet daarna de printer uit.
Sluit het netsnoer niet aan op een stopcontact met een ander voltage dan uw printer.
Vervang de printkop nooit zelf aangezien u daarbij de printer kunt beschadigen. Andere onderdelen van de printer moeten eveneens worden gecontroleerd wanneer de printkop wordt vervangen.
U moet de printkop met de hand verplaatsen als u de lintcassette wilt vervangen. Als u de printer zojuist hebt gebruikt, kan de printkop heet zijn. Laat de printkop enkele minuten afkoelen voordat u deze aanraakt.

Voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk

Gebruik van opties

Epson (UK) Limited is niet aansprakelijk voor schade of problemen die het gevolg zijn van het gebruik van opties of verbruiksartikelen anders dan die door Epson (UK) Limited worden aangeduid als originele Epson-producten of door Epson goedgekeurde producten.

Veiligheidsinformatie

Waarschuwing:
Dit apparaat moet worden geaard. Raadpleeg het op de printer vermelde voltage en controleer of het voltage van het apparaat overeenkomt met het voltage van het stopcontact.
Belangrijk:
De draden in het netsnoer van dit apparaat hebben verschillende kleuren met de volgende code:
Groen en geel — Aarde
Blauw — Neutraal
Bruin — Onder spanning
Als u een stekker moet aansluiten:
Aangezien de kleuren van het netsnoer van dit apparaat mogelijk niet overeenkomen met de gekleurde aanduidingen voor de aansluitpunten van de stekker, dient u als volgt te werk te gaan:
De groene en gele draad moeten worden verbonden met het aansluitpunt in de stekker met de letter E of het symbool voor aarde ().
De blauwe draad moet worden verbonden met het aansluitpunt in de stekker met de letter N.
De bruine draad moet worden verbonden met het aansluitpunt in de stekker met de letter L.
Als de stekker is beschadigd, dient u het snoer te vervangen of een bevoegd elektricien te raadplegen.
Vervang zekeringen alleen door een zekering met hetzelfde formaat en dezelfde sterkte.

Voor gebruikers in Singapore en Hongkong

Vervang zekeringen alleen door zekeringen met het juiste formaat en vermogen.

Voor gebruikers in Duitsland

Maschinenlärminformations-Verordnung 3. GPSGV: Der höchste Schalldruckpegel beträgt 70 dB(A) oder weniger gemäss EN ISO 7779.
Das Gerät ist nicht für die Benutzung im unmittelbaren Gesichtsfeld am Bildschirmarbeitsplatz vorgesehen. Um störende Reflexionen am Bildschirmarbeitsplatz zu vermeiden, darf dieses Produkt nicht im unmittelbaren Gesichtsfeld platziert werden.
Importeur
EPSON EUROPE. B.V.
Entrada 701, 1096 EJ AMSTERDAM, THE NETHERLANDS

Voor Turkse gebruikers

EEE Yönetmeliğine Uygundur.