De beginpositie instellen

De beginpositie is de plaats op de pagina waar de printer begint met afdrukken. Als de afdruk te hoog of te laag op de pagina wordt weergegeven, kunt u de beginpositie wijzigen met de functie Micro Adjust (Nauwkeurig aanpassen) zoals hieronder beschreven.
Let op:
Gebruik de knop voor papierinvoer nooit om de beginpositie van het papier te wijzigen. Hierdoor kan de printer beschadigd raken of de beginpositie van het papier verliezen.
Opmerking:
De beginpositie blijft van toepassing zolang u niets verandert aan deze instelling, dus ook wanneer u de printer uitzet.
De instelling voor de bovenste marge in bepaalde software overschrijft de instelling voor de positie voor de bovenkant van het formulier die u opgeeft met de functie Micro Adjust (Nauwkeurig aanpassen). Pas, indien nodig, de beginpositie aan in de software.
Zorg ervoor dat de printer aanstaat.
Laad indien nodig papier aan de hand van de instructies eerder in dit hoofdstuk. Als u papier op een duwtractor laadt, drukt u de op knop Load/Eject om het papier door te voeren naar de beginpositie.
Til de printerkap op en van de printer vandaan.
Houd de knop Pause gedurende drie seconden ingedrukt. Het lampje Pause begint te knipperen en de modus Micro Adjust (Nauwkeurig aanpassen) wordt geactiveerd.
Druk op de knop LF/FF als u de beginpositie hoger op de pagina wilt plaatsen, of druk op de knop Load/Eject als u de beginpositie lager op de pagina wilt plaatsen.
Let op:
Gebruik de knop voor papierinvoer nooit om de beginpositie van het papier te wijzigen. Hierdoor kan de printer beschadigd raken of de beginpositie van het papier verliezen.
Opmerking:
De printer heeft een minimale en een maximale beginpositie. Zodra u deze positie overschrijdt, hoort u een pieptoon en stopt het papier.
Ook wanneer het papier de standaardbeginpositie van de pagina bereikt, hoort u een pieptoon en stopt het papier even. Bij het instellen van de beginpositie kunt u deze standaardinstelling gebruiken als referentiepunt.
Zie het onderstaande voorbeeld als u de beginpositie wilt wijzigen voor kettingpapier dat is geplaatst op de trektractor.
Markeer eerst een punt 6,5 mm (0,26 inch) boven de perforatie van het papier en plaats vervolgens het papier zodanig dat de markering samenvalt met de bovenrand van de plastic lintafdekking. Hierdoor ontstaat een marge van 8,5 mm (0,33 inch) op de volgende pagina. Dit betekent dat de printer 8,5 mm (0,33 inch) onder de perforatie begint met afdrukken. Als u een punt markeert dat 5,5 mm (0,22 inch) boven de perforatie ligt, ontstaat een marge van 9,5 mm (0,37 inch) op de volgende pagina.
Nadat u de beginpositie van de pagina hebt ingesteld, drukt u op de knop Pause om de modus Micro Adjust (Nauwkeurig aanpassen) te sluiten.