Epson Scan starten

De knoppen op de scanner gebruiken

a.  Start (knop)
b.  Kopiëren (knop)
c.  E-mail (knop)
d.  PDF (knop)
e. Annuleren (knop)
U kunt Epson Scan starten door eenvoudigweg op de Startknop  van de scanner te drukken. Vervolgens verschijnt het Epson Scan-venster. Zie Een Epson Scan-modus selecteren voor meer informatie over de selectie van een Epson Scan-modus.
U kunt het scannen ook starten door op een van de volgende knoppen te drukken.
Gebruik de knop Kopiëren  om uw scanner en een printer die is aangesloten op uw computer samen te gebruiken als kopieerapparaat. Zie De scanner gebruiken als kopieerapparaat voor instructies.
Gebruik de knop E-mail  om een scan als bijlage bij een e-mailbericht te verzenden. Zie Scannen en rechtstreeks per e-mail verzenden voor instructies.
Gebruik de knop PDF  om meerdere originelen te scannen en als één PDF-bestand op uw computer op te slaan. Zie Scannen naar PDF voor instructies.
Gebruik de knop Annuleren  om een scan die wordt uitgevoerd te annuleren.

Het pictogram EPSON Scan gebruiken

U kunt Epson Scan starten door te dubbelklikken op het pictogram EPSON Scan.
Windows:
Dubbelklik op het pictogram EPSON Scan op het bureaublad.
Of klik op Start > All Programs (Alle programma’s) of Programs (Programma’s) > EPSON Scan > EPSON Scan.
Mac OS X:
Open de map Applications (Programma’s) en dubbelklik op het pictogram EPSON Scan.
Vervolgens verschijnt het Epson Scan-venster. Zie Een Epson Scan-modus selecteren voor meer informatie over de selectie van een Epson Scan-modus.

Een ander scanprogramma gebruiken

U kunt met deze scanner elk scanprogramma gebruiken dat aan de TWAIN-norm voldoet, bijvoorbeeld Adobe Photoshop Elements. U opent gewoon het programma, selecteert Epson Scan, en begint te scannen. Na het scannen wordt de gescande afbeelding geopend in uw scanprogramma, waarin u de afbeelding vervolgens kunt bewerken, afdrukken en opslaan.
Start een programma dat aan de TWAIN-norm voldoet. Dubbelklik daarvoor op het programmapictogram op het bureaublad (indien aanwezig) of ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows:
Klik op Start > All Programs (Alle programma’s) of Programs (Programma’s) > programmamap > programmapictogram.
Mac OS X:
Open de map Applications (Programma’s), selecteer de programmamap, en dubbelklik op het programmapictogram.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Adobe Photoshop Elements:
Windows:
Klik op Edit and Enhance Photos, open het menu File, selecteer Import en selecteer uw scanner.
Mac OS X:
Klik in het welkomstvenster (als dat verschijnt) op Close, open het menu File, selecteer Import en selecteer uw scanner.
ArcSoft PhotoImpression:
Windows:
Klik op Get Photos, vervolgens op Acquire from Scanner, en selecteer uw scanner.
Mac OS X:
Open het menu File, selecteer Get Photo, selecteer vervolgens Camera/Scanner en selecteer uw scanner.
Presto! PageManager:
Open het menu File, selecteer Select Source, en selecteer uw scanner.
In sommige programma’s moet u eerst opgeven dat u de scanner als “bron” wilt gebruiken. Als u een optie van het type Bron selecteren ziet, moet u die optie kiezen en vervolgens de scanner selecteren.
Opmerking voor gebruikers van Windows Vista en XP:
Selecteer uw scanner tijdens Import of Acquire niet met de optie WIA, anders kunt u niet langer alle functies van de scanner gebruiken.
Vervolgens verschijnt het Epson Scan-venster. Zie Een Epson Scan-modus selecteren voor meer informatie over de selectie van een Epson Scan-modus.