Omgaan met geheugenkaarten

Voorzorgsmaatregelen voor het kopiëren van en naar een geheugenkaart
Ondersteunde geheugenkaarten
Geheugenkaart in de sleuf plaatsen
Geheugenkaart verwijderen

Voorzorgsmaatregelen voor het kopiëren van en naar een geheugenkaart

Bij het kopiëren van bestanden van een geheugenkaart naar een computer (en omgekeerd) moet u rekening houden met het volgende:

• Zie de documentatie van uw geheugenkaart en eventuele adapter voor de precieze gebruiksaanwijzing.

• Wanneer het kaartlampje knippert, mag u de geheugenkaart niet verwijderen en het apparaat niet uitzetten. Als u dit wel doet, kunnen gegevens verloren gaan.

• Zorg ervoor dat de geheugenkaart niet beveiligd is tegen schrijven. Veel geheugenkaarten hebben hier een aparte voorziening voor.

• Kopieer geen bestanden naar een geheugenkaart tijdens het afdrukken van foto's vanaf dezelfde geheugenkaart.

• Wanneer u foto's van een geheugenkaart opent in EPSON File Manager, mag u de geheugenkaart pas verwijderen nadat EPSON File Manager is afgesloten.

Ondersteunde geheugenkaarten

Uw scanner kan overweg met de volgende typen geheugenkaarten:

CompactFlash

SD Memory Card

Microdrive

SDHC Memory Card

Memory Stick

miniSD card*

Memory Stick Duo*

miniSDHC card*

Memory Stick PRO

microSD card*

Memory Stick PRO Duo*

microSDHC card*

MagicGate Memory Stick

xD-Picture Card

MagicGate Memory Stick Duo*

xD-Picture Card Type M

MultiMediaCard

xD-Picture Card Type H

* Adapter nodig.

Opmerking:

Zie het volgende gedeelte voor de specificaties van de geheugenkaarten die geschikt zijn voor de scanner
Sleuven voor geheugenkaarten

Geheugenkaart in de sleuf plaatsen

Zet de scanner aan.

Open het klepje van de kaartsleuven.

Controleer of alle sleuven vrij zijn. Steek vervolgens uw geheugenkaart in de desbetreffende sleuf (zie illustraties).

Sleuf

Type kaart

Memory Stick
    Memory Stick PRO
    MagicGate Memory Stick

Memory Stick Duo*
    Memory Stick PRO Duo*
    MagicGate Memory Stick Duo*

SD Memory Card
    SDHC Memory Card
    MultiMedia Card

miniSD card*
    miniSDHC card*

microSD card*
    microSDHC card*

*Adapter vereist

xD-Picture Card
    xD-Picture Card Type M
    xD-Picture Card Type H

Compact Flash

Microdrive

Het kaartlampje knippert even en blijft vervolgens branden. Sluit nu het klepje van de kaartsleuven.

Let op:
  • Plaats uw geheugenkaart alleen op de hierboven getoonde manier in de scanner, want anders kunnen de scanner en/of de kaart beschadigd raken. Als u de kaart op de verkeerde manier in de printer steekt, krijgt u een foutmelding. Klik op Annuleren, verwijder de geheugenkaart en plaats deze nu op de juiste manier in de printer.

• U kunt maar één geheugenkaart tegelijk plaatsen. Een reeds in het apparaat aanwezige geheugenkaart moet u eerst verwijderen voordat u een andere kaart plaatst.

• Houd het klepje van de kaartsleuven gesloten. Zo beschermt u de geheugenkaart tegen statische elektriciteit. Als u de kaart in de scanner aanraakt, kan een storing optreden.

• Als een digitale camera op de scanner is aangesloten, moet u de camera loskoppelen voordat u een geheugenkaart in de scanner plaatst.

• Kijk goed in welke richting u de kaart moet plaatsen. Breng indien nodig ook altijd eerst de adapter aan voordat u de kaart plaatst. Anders loopt u het risico dat u de kaart niet meer uit het apparaat krijgt.

Geheugenkaart verwijderen

Let op:

Op een Macintosh moet u altijd het pictogram van de geheugenkaart op het bureaublad naar de prullenmand slepen. Zo wordt de kaart uitgeworpen en kunt u de scanner of de USB-kabel veilig losmaken. Als u dit niet doet, kunnen gegevens op de geheugenkaart verloren gaan.

Controleer of het kaartlampje niet knippert.

Trek de geheugenkaart naar buiten.

Let op:

Wanneer het kaartlampje knippert, mag u de geheugenkaart niet verwijderen. Als u dit wel doet, kunnen gegevens verloren gaan.