Scannen : Home > Veiligheid
Belangrijke veiligheidsvoorschriften

Kopieerbeperking

Neem de hier gegeven voorschriften goed door en volg alle op de scanner aangegeven waarschuwingen en aanwijzingen.

• In dit document worden de volgende waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en opmerkingen gebruikt:

Waarschuwingen

Deze moet u zorgvuldig in acht nemen om lichamelijk letsel te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen

Deze worden aangegeven met “Let op” en u moet ze in acht nemen om schade aan het apparaat te voorkomen.

Opmerkingen

Deze bevatten belangrijke informatie over en handige tips voor het gebruik van uw apparaat.

• Plaats de scanner dusdanig dat de interfacekabel gemakkelijk op de computer kan worden aangesloten. Plaats of bewaar de scanner niet buiten en zorg ervoor dat het apparaat niet wordt blootgesteld aan vuil, stof, water of hittebronnen. Vermijd plaatsen die onderhevig zijn aan schokken, trillingen, hoge temperaturen of luchtvochtigheid, direct zonlicht, sterke lichtbronnen of snelle wisselingen in temperatuur of luchtvochtigheid. Werk niet met natte handen.

• Plaats de scanner vlak bij een stopcontact waar de stekker van het netsnoer er gemakkelijk kan worden uitgetrokken.

• Plaats het netsnoer zodanig dat geen slijtage, inkepingen, rafels, plooien en knikken kunnen optreden. Plaats geen voorwerpen op het netsnoer en plaats het netsnoer zodanig dat niemand erop kan stappen. Let er vooral op dat het snoer mooi recht blijft aan de transformator.

• Gebruik alleen het type stroombron dat op de scanner is aangegeven.

• Let bij het aansluiten van dit apparaat op een computer of ander apparaat op de juiste richting van de stekkers van de kabel. Elke stekker kan maar op één manier in het apparaat worden gestoken. Wanneer u een stekker op een verkeerde manier in het apparaat steekt, kunnen beide apparaten die via de kabel met elkaar verbonden zijn, schade oplopen.

• Gebruik geen stopcontacten in hetzelfde circuit als fotokopieerapparaten, airconditioners of andere apparaten die regelmatig worden in- en uitgeschakeld.

• Als u een verlengsnoer gebruikt voor de scanner, mag de totale stroombelasting in ampère van alle aangesloten apparaten niet hoger zijn dan de maximale belasting voor het verlengsnoer. Zorg er bovendien voor dat het totaal van de ampèrewaarden van alle apparaten die zijn aangesloten op het wandstopcontact niet hoger is dan de maximumwaarde die is toegestaan voor het stopcontact. Belast het stopcontact niet met meerdere apparaten.

• Haal het netsnoer, de scanner of de opties voor de scanner nooit uit elkaar en probeer deze onderdelen nooit zelf te wijzigen of te repareren, tenzij dit uitdrukkelijk staat beschreven in de handleiding bij de scanner.

• Plaats geen voorwerpen in een van de openingen, daar deze in aanraking kunnen komen met gevaarlijke punten waar spanning op staat of onderdelen kunnen uitschakelen. Denk aan het gevaar voor elektrische schokken.

• Gebruik geen spuitbussen met ontvlambare stoffen in of in de buurt van dit apparaat. Dit kan brand veroorzaken.

• Haal de stekker uit het stopcontact en doe een beroep op een onderhoudstechnicus als het netsnoer of de stekker is beschadigd, vloeistof in de scanner is gekomen, de scanner is gevallen of de behuizing is beschadigd, de scanner niet normaal functioneert of duidelijk anders presteert dan normaal. (Wijzig geen instellingen waarvoor in de gebruiksaanwijzing geen instructies worden gegeven.)

• Laat achter de scanner voldoende ruimte vrij voor kabels. Boven de scanner moet er voldoende ruimte zijn om het deksel volledig te kunnen openen.

• Als u de scanner gedurende langere tijd niet gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact.

• Pas bij het sluiten van de scannereenheid op dat uw vingers niet klem komen te zitten.

• Voor gebruikers in Hongkong en Singapore:
    Als de stekker beschadigd is, moet u het snoer vervangen of de hulp van een erkend elektricien inroepen. Vervang zekeringen alleen door zekeringen van het juiste type.

Kopieerbeperking

Voor een verantwoord en wettelijk gebruik van de scanner moet u zich houden aan de volgende beperkingen.

Het kopiëren van de volgende zaken is wettelijk verboden:

• Bankbiljetten, muntstukken en door (lokale) overheden uitgegeven effecten.

• Ongebruikte postzegels, reeds van een postzegel voorziene briefkaarten en andere officiële, voorgefrankeerde poststukken.

• Belastingzegels en effecten volgens de geldende voorschriften.

Pas op bij het kopiëren van de volgende zaken:

• Privé-effecten (zoals aandelen, waardepapieren en cheques), concessiebewijzen, enzovoort.

• Paspoorten, rijbewijzen, pasjes, tickets enzovoort.

Verantwoord gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal

Misbruik van het apparaat is mogelijk door auteursrechtelijk beschermd materiaal zomaar te kopiëren. Zorg ervoor dat u toestemming hebt van de rechthebbende voordat u dergelijk materiaal kopieert.