Scansoftware verwijderen

De installatie van Epson Scan ongedaan maken
Epson Creativity Suite verwijderen
De online-gebruikershandleiding verwijderen

Sommige problemen kunnen worden opgelost door de scansoftware te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

De installatie van Epson Scan ongedaan maken

Verwijder Epson Scan aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
  • De illustraties in dit gedeelte zijn afkomstig uit Windows XP. De dialoogvensters voor uw specifieke besturingssysteem kunnen er iets anders uitzien.

• Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista moet u over een beheerdersaccount en het wachtwoord beschikken als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

• Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP of 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).

Zet de scanner uit met de On-uitknop .

Trek de USB-kabel van de scanner uit de computer.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista en XP:
    Klik op de startknop of selecteer Start en selecteer Configuratiescherm.

• Windows Me, 98 SE en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Een programma verwijderen onder Programma's en selecteer vervolgens EPSON Scan in de lijst.

• Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer EPSON Scan in de lijst.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Verwijderen/Wijzigen.

• Windows XP en 2000:
    Klik op Wijzigen/Verwijderen.

• Windows Me en 98 SE:
    Klik op Toevoegen/Verwijderen.

Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.

Volg de instructies op het scherm om Epson Scan te verwijderen.

In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ja, ik wil mijn computer nu opnieuw opstarten en klik op Voltooien.

Mac OS X

Plaats de cd-rom met scansoftware in de cd-rom- of dvd-lezer.

Dubbelklik op het cd-rompictogram EPSON op het bureaublad.

Open de map EPSON Scan.

Dubbelklik op het pictogram EPSON Scan Installer.

Opmerking:

Als het autorisatievenster (Autorization) wordt weergegeven, klikt u op het sleutelpictogram, voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in en klikt u op OK gevolgd door Ga door.

Klik op Accepteer wanneer de licentieovereenkomst verschijnt. Het venster van het installatieprogramma verschijnt.

Selecteer Maak installatie ongedaan in de keuzelijst linksboven en klik vervolgens op Maak installatie ongedaan.

Epson Creativity Suite verwijderen

Verwijder Epson Creativity Suite aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
  • De illustraties in dit gedeelte zijn afkomstig uit Windows XP. De dialoogvensters voor uw specifieke besturingssysteem kunnen er iets anders uitzien.

• Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista moet u over een beheerdersaccount en het wachtwoord beschikken als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

• Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP of 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista en XP:
    Klik op de startknop of selecteer Start en selecteer Configuratiescherm.

• Windows Me, 98 SE en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Een programma verwijderen onder Programma's en selecteer vervolgens EPSON Attach to Email in de lijst.

• Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer EPSON Attach to Email in de lijst.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Verwijderen/Wijzigen.

• Windows XP en 2000:
    Klik op Wijzigen/Verwijderen.

• Windows Me en 98 SE:
    Klik op Toevoegen/Verwijderen.

Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.

Volg de instructies op het scherm om Epson Attach to Email te verwijderen.

Voer stap 2 t/m 4 opnieuw uit voor elk van de onderstaande programma's waaruit Epson Creativity Suite is samengesteld:

• Epson Copy Utility 3

• Epson Easy Photo Print

• Epson File Manager

• Epson Scan Assistant

Opmerking:

Het is mogelijk dat u nog meer programma's kunt gebruiken. Dit hangt af van de software die op uw computer is geïnstalleerd.

In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ja, ik wil mijn computer nu opnieuw opstarten en klik op Voltooien.

Mac OS X

Opmerking:

Meld u aan met een beheerdersaccount als u software wilt verwijderen. Met een beperkte account kunt u geen programma's verwijderen.

Plaats de cd-rom met scansoftware in de cd-rom- of dvd-lezer.

Dubbelklik op het cd-rompictogram EPSON op het bureaublad.

Dubbelklik op de map EPSON Creativity Suite en open de map van het programma dat u wilt verwijderen. (Als er meerdere mappen zijn voor verschillende talen, open dan de map voor de taal die u hebt geïnstalleerd.)

Dubbelklik op het pictogram van de indien zichtbaar. Voer vervolgens uw wachtwoord of wachtzin in en volg verder de instructies op het scherm. Ga naar stap 9 wanneer u hiermee klaar bent.

Dubbelklik op het pictogram van de Installer als alleen dat pictogram wordt weergegeven. Voer vervolgens uw wachtwoord of wachtzin in en ga naar stap 5.

Klik op Accepteer wanneer de licentieovereenkomst verschijnt.

Selecteer Maak installatie ongedaan in het keuzemenu in de linkerbovenhoek.

Klik op de knop Maak installatie ongedaan.

Klik op OK gevolgd door Stop wanneer de software is verwijderd.

Voer stap 2 t/m 8 opnieuw uit voor elk van de programma's uit de map Epson Creativity Suite die u wilt verwijderen.

Als u het programma Attach to Email wilt verwijderen, dubbelklikt u op de map Programma's op de harde schijf van de Macintosh.

Open de map EPSON gevolgd door de map Creativity Suite.

Sleep het pictogram van de map Attach to Email naar het pictogram Prullenmand.

De online-gebruikershandleiding verwijderen

Verwijder deze online-Handboek aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
  • Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista moet u over een beheerdersaccount en het wachtwoord beschikken als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

• Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP of 2000 moet u zijn aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).

Zet de scanner uit met de knop On .

Trek de USB-kabel van de scanner uit de computer.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista en XP:
    Klik op de startknop of selecteer Start en selecteer Configuratiescherm.

• Windows Me, 98 SE en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Een programma verwijderen onder Programma's en selecteer vervolgens (modelnaam) Gebruikershandleiding in de lijst.

• Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
    Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer (modelnaam) Gebruikershandleiding in de lijst.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows Vista:
    Klik op Verwijderen/Wijzigen.

• Windows XP en 2000:
    Klik op Wijzigen/Verwijderen.

• Windows Me en 98 SE:
    Klik op Toevoegen/Verwijderen.

Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.

Volg op het scherm de instructies voor het verwijderen van de Handboek.

Mac OS X

Sleep deze map en dit pictogram naar de prullenmand:

• de map Handboek in de map (modelnaam).

• het pictogram (modelnaam) Handboek op het bureaublad.